Fietsen in Parijs: 5 leuke fietsroutes in Parijs

Parijs, de romantische hoofdstad van Frankrijk, biedt ook tal van prachtige fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren. In diverse delen van de stad zijn fietsverhuurbedrijven, waarmee je snel een fiets kan huren en een fietsroute door Parijs kunt maken.

Zeker voor een bezoek aan Parijs maak je gebruik van de trein. De Eurostar brengt je al voor 35 euro per enkele reis naar hartje centrum met een reistijd van slechts 3.18 uur vanaf Amsterdam Centraal. Er is eigenlijk geen reden om voor een ander vervoersmiddel te kiezen. Goedkope treinkaartjes naar Parijs bestel je natuurlijk eenvoudig online via onze website.

Citytrip Trein Parijs

Onthoud altijd om veilig te fietsen en de verkeersregels te volgen tijdens je verkenningstochten door Parijs. Veel plezier met fietsen en het ontdekken van deze prachtige stad! Hier zijn een paar leuke fietsroutes om te verkennen tijdens je bezoek aan Parijs.

1.) De Seine Route: 15 kilometer

Fiets langs de Seine en bewonder iconische bezienswaardigheden zoals de Notre-Dame, het Louvre en de Eiffeltoren. Geniet van prachtige uitzichten op de rivier en historische bruggen.

 • Totale afstand: Ongeveer 15 kilometer (enkele reis).
 • Beginpunt: Pont de Sully.
 • Eindpunt: Pont Mirabeau.
 • Highlights: Fiets langs de oevers van de Seine en passeer iconische bezienswaardigheden zoals de Notre-Dame, het Louvre, de Eiffeltoren, het Musée d’Orsay en de Tuilerieën. Geniet van de prachtige uitzichten op de rivier en de historische bruggen.

2.) De Marais en Bastille Route: 8 kilometer

Verken de charmante wijk Marais met zijn smalle straatjes, boetiekjes en kunstgalerijen. Passeer historische bezienswaardigheden zoals Hôtel de Ville en Place de la Bastille.

 • Totale afstand: Ongeveer 8 kilometer (enkele reis).
 • Beginpunt: Place des Vosges.
 • Eindpunt: Place de la Bastille.
 • Highlights: Verken de charmante wijk Marais met zijn smalle straatjes, boetiekjes en kunstgalerijen. Passeer historische bezienswaardigheden zoals Hôtel de Ville en Place de la Bastille. Geniet van de levendige sfeer en stop onderweg voor een hapje of een drankje in een van de vele cafés.

3.) Het Bois de Boulogne: 15 kilometer

Fiets door het prachtige Bois de Boulogne, een groot park aan de westkant van Parijs. Verken de weelderige bossen, meren en tuinen, en bezoek attracties zoals de Fondation Louis Vuitton.

 • Totale afstand: Ongeveer 15 kilometer (rondrit).
 • Begin- en eindpunt: Porte Maillot.
 • Highlights: Fiets door het prachtige Bois de Boulogne, een groot park aan de westkant van Parijs. Verken de weelderige bossen, meren en tuinen. Bezoek attracties zoals de Fondation Louis Vuitton, Parc de Bagatelle en het Château de la Muette.

4.) De Canal Saint-Martin Route: 5 kilometer

Fiets langs het sfeervolle Canal Saint-Martin en bewonder de schilderachtige sluizen en bruggen. Verken de levendige wijken langs het kanaal, zoals République en Belleville.

 • Totale afstand: Ongeveer 5 kilometer (enkele reis).
 • Beginpunt: Place de la Bastille.
 • Eindpunt: Parc de la Villette.
 • Highlights: Fiets langs het sfeervolle Canal Saint-Martin en bewonder de schilderachtige sluizen en bruggen. Verken de levendige wijken langs het kanaal, zoals République en Belleville. Eindig je rit in Parc de la Villette, waar je kunt ontspannen en genieten van de moderne architectuur en groene ruimtes.

5.) De Versailles Route: 20 kilometer

Fiets vanuit Parijs naar het prachtige Paleis van Versailles. Volg de fietspaden langs de Seine en door de voorsteden van Parijs. Bewonder het indrukwekkende paleis en de uitgestrekte tuinen en fonteinen.

 • Totale afstand: Ongeveer 20 kilometer (enkele reis).
 • Beginpunt: Parijs (bijvoorbeeld Pont de Sèvres).
 • Eindpunt: Het Paleis van Versailles.
 • Highlights: Fiets vanuit Parijs naar het prachtige Paleis van Versailles. Volg de fietspaden langs de Seine en door de voorsteden van Parijs. Bewonder het indrukwekkende paleis, de uitgestrekte tuinen en fonteinen. Maak een ontspannen rit terug naar Parijs of neem de trein vanuit het station Versailles-Château Rive Gauche.
Parijs Trein stedentrip
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest