Fietsen in België: Trein naar Fietsroute de Vennbahn in Troisvierges

  • ☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro
  • ☑️ ICE International of Nachttrein
  • ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet


Opzoek naar een mooie fietsroute in België? De Vennbahn of Vennbahnweg is een unieke route van maar liefst 125 kilometer. Je fiets langs en over een oud spoortracé met een stijging van maximaal 2%. Verder doorkruis je drie landen, namelijk België, Luxemburg en Duitsland en is de fietsroute meermaals onderscheiden. Natuurlijk reis je per trein naar fietsroute de Vennbahn in België. Goedkope treinkaartjes naar Troisvierges (startpunt in België) boek je al vanaf 31,50 euro (2e klas) per enkele reis exclusief fietsticket van 12 euro per enkele reis. De fietskaartjes zijn verkrijgbaar bij de automaat of online via deze pagina.

Etappes van Vennbahn in België

Het beginpunt van fietsroute Vennbahn is Troisvierges te België, waarna je in 6 etappes richting Aken te Duitsland fietst.

  • Etappe 1: Troisvierges naar Burg Reuland met een afstand van 17,6 kilometer.
  • Etappe 2: Burg Reuland naar St. Vith met een afstand van 14,7 kilometer.
  • Etappe 3: St. Vith naar Waimes met een afstand van 17 kilometer.
  • Etappe 4: Waimes naar Monschau met een afstand van 26,7 kilometer.
  • Etappe 5: Monschau naar Raeren met een afstand van 26,2 kilometer.
  • Etappe 6: Raeren naar Aken (Aachen) met een afstand van 22,2 kilometer.

Fietsroute en trein

Vennbahn-lussen

De 6 ettapes van de Vennbahn fietsroute in België zijn uit te breiden met de zogenoemde Vennbahn lussen. Deze 11 secundaire routes met afstanden van 30 tot 50 kilometer liggen verspreid over de Vennbahn. Hieronder een kort overzicht van de 11 Vennbahn-lussen.

Vennbahn-lus 1 (39,9 km): zachtglooiende landschappen, bosgebied en open weides aan de Duitse grens bij het Aachener Wald.

Vennbahn-lus 2 (48,3 km): deze grotere fietslus van Eupen brengt je langs de grote waterdam en loofwouden in natuurpark Hoge Venen-Eifel.

Vennbahn-lus 3 (34,8 km): fiets dwars door dichte wouden en het oorspronkelijke veengebied van de Hoge Venen. Natuurlijk is de valleipanorama langs 40% van deze fietsroute onvergetelijk.

Vennbahn-lus 4 (40 km): met schitterende rivieren, uitgestrekte veenplekken en open weidegebieden is Vennbahn-lus 4 een veelzijdige fietsroute.

Vennbahn-lus 5 (33,4 km): je fiets langs de spooraftakking van de Vennbahn; de Vennquerbahn. Hierbij maak je een tocht langs de zuidoever van het stuwmeer van Bütenbach en kom je langs de hogergelegen graasweiden aan de noordzijde van het meer.

Vennbahn-lus 6 (31,8 km): fiets verkeersvrij en slingerend door brongebieden Amel en Warchenne, waarbij je indrukwekkende open landschappen passeert.

Vennbahn-lus 7 (44,5 km): in het meest oostelijke deel van België tref je fietslus 7. De fietsroute brengt je langs de jonge Our en de Vennquerbahn tussen Honsfeld en het Duitse Losheim. De route is 44,5 kilometer en vind je in omgeving Schönberg.

Vennbahn-lus 8 (36,2 km): fiets in alle rust door de Duitse Eifel met voor 90% het prachtige natuurpark Hoge Venen-Eifel. Langs de rustige wegen geniet je van bosrijke omgeving en de schitterende Ourvallei.

Vennbahn-lus 9 (48 km): fiets in de bossen van het grensoverschrijdende natuurgebied Hoge Venen – Eifel met open plekken langs de Vennbahn en het stuwmeer op de Vesder (Wesder).

Vennbahn-lus 10 (37,3 km): een unieke route van de Vennbahn is de Vennbahn-lus 10. Je treft hier veel open landschappen in de regio rond St. Vith met uitgestrekte landbouwgronden.

Vennbahn-lus 11 (40,3 km): ook een absolute aanrader is de route langs de vier beekdalen; Ulf, Braunlauf, Hasselbach en Our. Vervolgens fiets je door naar de bergkammen van Burg Reuland waar je kan genieten van een schilderachtig uitzicht.

 

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest