De 5 mooiste wandelingen in Oostenrijk

De mooiste wandelroutes vind je in Oostenrijk. Het land heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen wintersportgebieden. Ook als je een liefhebber bent van wandelen en hiken is Oostenrijk the place to be. De natuur is ongerept, groen en natuurlijk bergachtig. Zeker als je voor één van de mooie wandelroutes kiest in Tirol. Zoals het Stubaital bijvoorbeeld.

Wanneer je wilt wandelen in dit prachtige land, kies je natuurlijk voor de trein naar Oostenrijk. Goedkope treinkaartjes naar Oostenrijk bestel je tot 180 dagen voor vertrek, waarbij je 2 tot 4 maanden vaak van het voordeligste tarief profiteert. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij diverse aanbieders. Denk aan NS International, TheTrainLine of natuurlijk Deutsche Bahn.

  1. Ellmautal-Höhenweg wandelroute in het Grossarltal
  2. Spiessnägel wandelroute in de Kitzbüheler Alpen
  3. Tauernblick Panorama wandelroute in de Wilder Kaiser
  4. Mirnock wandelroute rond de Millstätter See
  5. WildeWasserWeg wandelroute in het Stubaital

Welk gebied of wandelroute je ook kiest, Oostenrijk staat altijd garant voor een sportieve uitdaging. Daarbij  maakt het niet uit of je een beginnend of geoefend wandelaar bent. En het mooiste van alles? Het land heeft een ontzettend goed spoornetwerk. Je kunt Oostenrijk dus het beste bezoeken met de trein. Dat reist goedkoper, maar natuurlijk ook ontspannen.

Mooiste Bergmeren Oostenrijk

5x wandelen in Oostenrijk op de mooiste plekken

Ontdek de 5 mooiste wandelingen in Oostenrijk. Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online zonder boekingskosten.

1.) Ellmautal-Höhenweg wandelroute in het Grossarltal

In het Tal der Almen of het Grossarltal in Oostenrijk vind je de mooiste wandelroutes. Het gebied kenmerkt zich door de hoge bergen en almen. Maar, hier wandel je ook door pittoreske dorpjes en natuurgebieden. Zoals de Hoge Tauern bijvoorbeeld.

Eén van de mooiste wandelroutes in het Grossarltal is de Ellmautal-Höhenweg wandelroute. Op een hoogte van ruim 1000 meter wandel je een route van 15 km. Onderweg kun je uitrusten en van het uitzicht genieten bij één van de vele meertjes. Zoals de Trög.

Tip! Ga je met de trein naar Oostenrijk en wil je wandelen in het Tal der Almen? Dan kun je het beste uitstappen op treinstation St. Johann im Pongau. Dat is vlakbij het Grossarltal gebied. Om het startpunt van de route te bereiken, kun je gebruik maken van de bus.

Mooiste Steden Oostenrijk

2.) Spiessnägel wandelroute in de Kitzbüheler Alpen

Kitzbühel en Brixental staan dan misschien wel bekend om hun pistes, maar ook de wandelroutes zijn hier adembenemend mooi. Natuurlijk heb je als voordeel dat je wandelroutes op grote hoogten ook met de skiliften kunt bereiken. Zoals de Spiessnägel.

Dit is een gemiddeld moeilijke wandelroute met een totale lengte van 16 km. Het gebied is hier heel afwisselend. Natuurlijk wordt je onderweg getrakteerd op mooie panorama’s en uitzichten, maar ook op een klein beetje wellness. Je wandelt namelijk ook door groene en glooiende weilanden, bloemenvelden en langs diverse kleine vennetjes en almhutten.

3.) Tauernblick Panorama wandelroute in de Wilder Kaiser

De Wilder Kaiser is een heel bekend bergachtig gebied in Oostenrijk en geliefd bij getrainde wandelaars. Als je een liefhebber bent van bergen, dan wil je in deze omgeving de benen strekken. De route kenmerkt zich door hoge bergen en steile rotswanden, maar ook door watervallen en andere bijzondere plekjes. Zeker als je kiest voor de Tauernblick Panorama Rondweg wandelroute. De route is 14 km lang. Omdat je aan de zonnigste kant van de berg wandelt, profiteer je altijd van een heerlijk klimaat. Hoogtepunten op deze route zijn onder meer de 60 meter hoge Schleierwasserfall. Een pittige route die zeker de moeite waard is.

De wandelroute brengt je door de wandelgebieden in Tirol en de Wilder Kaiser. Ga je met de trein naar Oostenrijk? Dan stap je uit op treinstation St. Johann in Tirol. Vanuit dit station hoef je nog maar een klein stukje te reizen met het openbaar vervoer of met de taxi.

Tip! Ben je dol op wandelen in de Wilder Kaiser? Dan kun je ook kiezen voor diverse meerdaagse wandeltochten. Zoals de Tiroler Adlerweg met een lengte van 300 km.

4.) Mirnock wandelroute rond de Millstätter See

Het startpunt van de Mirnock wandelroute ligt in Dobriach. Vanuit hier wandel je over 10 kilometer naar Radenthein. De Mirnock berg houd je daarbij constant in je ooghoek. Niet zo verwonderlijk, want deze berg heeft een hoogte van een indrukwekkende 2100 meter.

Je wandelt voornamelijk rondom de prachtige natuur van de Millstätter See. De kleine watertjes die je onderweg tegenkomt nodigen uit voor een rustpauze of een lekkere picknick. Deze wandelroute in Oostenrijk biedt ook voldoende uitdaging. Zoals dichtbegroeide bossen, glooiende hellingen en steile bergpaadjes. De moeilijkheidsgraad is gemiddeld.

Tip! Ben je hongerig aangekomen op het eindpunt in Radenthein? Reserveer dan zeker een plekje bij één van de vele Oostenrijkse restaurants die de plaats rijk is. Bij Hotel en Restaurant Metzgerwirt kun je niet alleen lekker eten, maar ook goed overnachten.

5.) WildeWasserWeg wandelroute in het Stubaital

Wil je wandelen in Oostenrijk? Dan moet je het Stubaital zeker in gedachten houden. Dit is dan ook niet voor niets één van de mooiste wandelgebieden die het land rijk is. De omgeving is ruig met veel bergmassieven en natuurlijk het Stubaier Alpen natuurgebied.

Een gemiddeld moeilijke maar prachtige wandelroute is de 10 km lange WildeWasserWeg in het Mutterberg Tal. Tijdens deze route volg je een afwisselend pad langs het water, maar kun je ook uitrusten bij diverse natuurlijke bronnen en watervallen. Eén van de hoogtepunten van deze route is de 85 meter brede Grawa waterval in Neustift im Stubaital.

Tip! Neem plaats op het platform bij de waterval. Hier kun je niet alleen zien hoe het water zich een weg naar beneden baant, maar ook genieten van een lekkere lunch of een kop koffie. Wil je overnachten dichtbij de Grawa waterval? Dan is Gletscher Chalet een echte aanrader. Ga je met de trein naar Stubaital Oostenrijk? Stap dan uit op station Innsbruck.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest