De 5 mooiste hikes in Zwitserland

Zwitserland is het wandelland bij uitstek. Maar wat zijn de mooiste hikes? In welke gebieden vind je de meest indrukwekkende wandelroutes voor zowel beginners als gevorderden? Hiken gaat natuurlijk niet alleen om kilometers maken te voet. Je wilt ook wat kunnen zien van het landschap en de bijzondere natuur. Dat kan als je een keuze maakt uit de 5 mooiste hikes van Zwitserland. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een route in de Jura of de Gotthard.



Natuurlijk reis je dan per trein naar Zwitserland. Goedkope treinkaartjes voor de treinreis boek je eenvoudig online bij diverse aanbieders, zoals NS International, TheTrainline, DeutscheBahn of B-Europe.

  1. Terrasses de Lavaux van Saint Saphorin naar Lutry
  2. Hiken rondom de Eiger in Zwitserland
  3. Wandelen van de Zwitserse Wangersee naar de Baschalvasee
  4. Rütliwiese hike: in de voetsporen van Wilhelm Tell
  5. Wandelen door de Gorges de l’Areuse van Noiraiques naar Boudry

Deze 5 hikes en wandelroutes zijn de mooiste van Zwitserland

Hiken kan tijdens een vakantie in Zwitserland, maar natuurlijk ook gedurende een stedentrip. Dit prachtige land bereik je vanuit Nederland namelijk heel eenvoudig en relatief snel. Zeker wanneer je reist per trein. Het enige wat je hoeft te doen? Je wandelschoenen inpakken en genieten. Wij hebben de mooiste hikes van Zwitserland alvast voor je op een rijtje gezet.

Mooiste Hikes Zwitserland

1.) St. Saphorin: Terrasses de Lavaux van Saint Saphorin naar Lutry

Ben je een liefhebber van wijn én mooie vergezichten? Dan is de Terrasses de Lavaux hike in Zwitserland gemaakt voor jou. Tijdens de wandelroute kijk je constant uit op het meer van Genève. Dat terwijl jij wandelt tussen het bekendste wijngebied van Zwitserland. De omgeving staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Tijdens deze hike doe je verschillende pittoreske dorpjes aan. Je wandelt naar het kleine stadje Saint Saphorin. Hier lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Vergeet zeker niet om onderweg lekker te lunchen met een goed glas wijn. Dat kan bij één van de vele bistro’s en eetcafés die je tijdens deze route tegenkomt. Heb je zin in deze mooie hike in Zwitserland? Reis dan met de trein naar het treinstation van St. Saphorin. Jouw hike start direct!

2.) Grindelwald: hiken rondom de Eiger in Zwitserland

Heb je geen hoogtevrees en ben je een liefhebber van imposante gebergtes? Dan is hiken rondom de Eiger in Zwitserland zeker een ding wat thuishoort op jouw bucket list. Deze wandelroute is uitdagend en adembenemend mooi. Tijdens het wandelen geniet je van uitzichten op de Eiger, de Grote Scheidegg en de Wetterhorn. Groener dan de Alpiglen zul je bergweides niet zo snel zien.

De hike brengt je ook over mooie en steile bergpassen. De tocht begint op de gletscher van de Eiger. Het treinstation bevindt zich op ruim 2000 meter hoogte. Tijdens deze Zwitserland hike daal je langzaam af naar treinstation Alpiglen.

3.) Zwitserse meren: wandelen van de Zwitserse Wangersee naar de Baschalvasee

Zwitserse meren staan bekend om hun kristalheldere water. Dat is ook precies wat je gaat zien tijdens deze mooie hike langs de 5 bekende wateren van Zwitserland. Hiken doe je telkens in de buurt van de meren. Dat betekent dat je ook wordt getrakteerd op prachtige landschappen en vergezichten op besneeuwde bergtoppen.

Je wandelt van Bad Ragaz naar Alp Gaffia. Het startpunt van deze mooie hike in Zwitserland bevindt zich bij de Pizol Hütte. Deze trekpleister kun je makkelijk bereiken met een stoeltjeslift. De wandelroute brengt je van de Wangersee naar de Wildsee.

Sta tijdens de volgende hike naar de Schottensee even stil bij het uitzicht op de Glarner Alpen. Rust hier gerust even uit om van de mooie omgeving te kunnen genieten. Het laatste deel van deze hike is een aangename route naar beneden richting Gaffia.

Hike Routes Zwitserland

4.) Rütliwiese hike: in de voetsporen van Wilhelm Tell

Rütliwiese is een bijzondere plaats in Zwitserland. Veel Zwitsers geloven namelijk dat hun prachtige land hier is ontstaan. Een zeker feit is dat Rütliwiese de geboorteplaats is van Wilhelm Tell. Dit is één van de 5 mooiste hikes in Zwitserland. Een gevarieerde wandelroute met afwisselende landschappen en ontzettend veel historie. De hike begint in Rütliwiese en brengt je via (ruim 800!) treden naar de top van de Seelisberg. Een beetje fris op de berg?

Geen probleem, want de route brengt je nu richting het lager gelegen Bauen. De temperatuur heeft hier bijna een exotisch tintje. Dat zie je ook terug aan de omgeving. Kijk tijdens het hiken maar eens goed naar de begroeiing en de beplanting. Daardoor lijkt het alsof je op vakantie bent in het Middellandse Zeegebied. Dat is dus dubbel genieten!

5.) Uitdagende wandelroute: Wandelen door de Gorges de l’Areuse van Noiraiques naar Boudry

Heb je wel zin in een uitdaging en bezit je voldoende doorzettingsvermogen om je grenzen te verleggen? Dat is dit zeker de mooiste hike in Zwitserland. Je wandelt tijdens deze route namelijk door de kloof van Areuse. Hier bevindt zich een pad, maar de route an sich is uitdagend genoeg. Hiken doe je afwisselend door brede en zeer smalle kloven.

Dat maakt de route ontzettend spectaculair. Deze hike is ook geschikt tijdens de warme dagen. Hier staat namelijk altijd een aangenaam briesje. Ook wanneer het in het binnenland windstil is. De hike begint in Noiraigue in Val de Travers en voert je over de Saut de Brot. Een oude brug die gewoonweg om selfies en momenten van bezinning vraagt.

Een écht rustpuntje dus. Je wandelt langs imposante rotsen die elkaar afwisselen met lieflijke bruggetjes. Deze hike in Zwitserland eindigt in Boudry in het district Neuchâtel. Hier kun je lekker uitrusten terwijl je wacht op de trein in het Gare de Boudry treinstation.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest