Dagje winkelen in Luik met de trein

Luik, gelegen in het prachtige Wallonië, biedt een fantastische winkelervaring voor bezoekers die van winkelen houden. Of je nu op zoek bent naar mode, antiek, lokale specialiteiten of gewoon een leuke tijd wilt hebben, een dagje winkelen in Luik heeft het allemaal te bieden. Ontdek hieronder hoe je het meeste uit je winkelavontuur in Luik kunt halen.

Begin je dag in het bruisende stadscentrum van Luik. Ontdek hier de verscheidenheid aan winkels en boetieks die alles te bieden hebben voor een leuk dagje winkelen. Bezoek winkels van bekende merken tot charmante boetiekjes met lokale ambacht.

Citytrip Luik Trein Liege

Trein en Dagje winkelen in Luik

Natuurlijk reis je met de trein naar Luik. Een treinkaartje is al vanaf 18 euro verkrijgbaar tot 3 dagen voor vertrek. Vervolgens kan jouw dagje winkelen in Luik direct beginnen. Ter inspiratie hebben we alvast de leukste winkelstraten, markten en warenhuizen voor je op een rijtje gezet.

Winkelstraten in Luik

1. Rue Léopold

Rue Léopold is een van de meest populaire winkelstraten in Luik. Hier vind je een breed scala aan winkels, van internationale modemerken tot boetiekjes en juweliers. Het is de perfecte plek om de laatste modetrends te ontdekken.

2. Rue de la Cathédrale

Deze charmante straat, gelegen in het historische centrum van Luik, biedt een unieke winkelervaring. Je vindt hier antiekwinkels, kunstgalerijen en boetiekjes. Het is de ideale plek om lokale ambachten en souvenirs te kopen.

Markten in Luik

1. La Batte Markt

La Batte Markt is de oudste en grootste markt van België en wordt elke zondagochtend langs de Maas gehouden. Hier vind je verse producten, kleding, bloemen en nog veel meer. Het is een geweldige plek om lokale specialiteiten te proeven.

2. Marché de la Cité

De Marché de la Cité, gelegen in het historische stadscentrum, is een levendige markt met een breed scala aan producten, van voedsel tot kleding en huishoudelijke artikelen. Het is de ideale plek om in contact te komen met de lokale bevolking.

Winkels en Warenhuizen

1. Médiacité

Médiacité is een ultramodern winkelcentrum in Luik met meer dan 100 winkels, waaronder grote modemerken, elektronicazaken en restaurants. Het indrukwekkende glazen dak zorgt voor een unieke winkelervaring.

2. Galeries Saint Lambert

De Galeries Saint Lambert is een iconisch winkelcentrum in het hart van Luik. Hier vind je luxe boetieks, parfumerieën en warenhuizen. Het is de perfecte plek om jezelf te trakteren op iets speciaals.

Of je nu een fervent shopper bent of gewoon op zoek bent naar unieke souvenirs, Luik heeft alles wat je nodig hebt. Verken deze geweldige winkelstad en geniet van een onvergetelijke winkelervaring.

 

 

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Europa is een schatkamer van cultuur, geschiedenis en diversiteit, en er is geen betere manier om dit te ervaren dan door een citytrip naar een van zijn vele charmante steden. Of je nu houdt van historische bezienswaardigheden, bruisende winkelstraten, gastronomische...

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Verruil de platgetreden paden voor een avontuurlijke zeilvakantie in Duitsland! Dit veelzijdige land biedt een unieke mix van schilderachtige meren, uitgestrekte kusten en historische havensteden, waardoor het een verborgen juweeltje is voor zeilliefhebbers. Of je nu...

Zomerfestivals in Duitsland

Zomerfestivals in Duitsland

De zomer in Duitsland is synoniem met festivals. Van uitgestrekte velden tot intieme clubs, het land bruist van energie en creativiteit. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de Duitse festivalscene heeft voor elk wat wils....

Pin It on Pinterest