Citytrip Wenen: trein, bezienswaardigheden en hotels

Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, is een stad vol historie, cultuur en prachtige architectuur. Een treinreis naar Wenen is een ontspannen en milieuvriendelijke manier om deze betoverende stad te verkennen

Op deze pagina nemen we je mee op een onvergetelijke treinreis naar Wenen, waarbij we niet alleen de route per ICE International en Nachttrein zullen beschrijven, maar ook enkele leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Wenen zullen aanbevelen. Daarnaast noemen we ook enkele comfortabele hotels in de buurt van het treinstation van Wenen. Meer weten over treinkaartjes naar Wenen? Klik hier!

Wenen Trein Trip

Trein en Treinreis naar Wenen:

  1. Vertrek vanuit Amsterdam Centraal: Begin je avontuur op Amsterdam Centraal, waar je de ICE International naar Frankfurt neemt. Geniet van het comfort van de trein terwijl je door het prachtige landschap reist. In Frankfurt stap je over op de Nachttrein naar Wenen.
  2. Aankomst in Wenen: Na een ontspannen treinreis arriveer je op het centraal station van Wenen, Wien Hauptbahnhof. Stap uit de trein en maak je klaar om deze prachtige stad te verkennen.

Wat te doen tijdens citytrip Wenen?

  1. Bezoek het Schönbrunn-paleis: Het Schönbrunn-paleis is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen. Verken de prachtige tuinen, bezoek het paleis en leer meer over de rijke geschiedenis van deze voormalige keizerlijke residentie.
  2. Verken de oude binnenstad (Innere Stadt): Wandel door de smalle straatjes van de oude binnenstad en bewonder de indrukwekkende architectuur. Bezoek de Stephansdom, het historische hart van Wenen, en geniet van de gezellige sfeer op de pleinen en terrasjes.
  3. Ontdek de Kunsthistorisches en Naturhistorisches Museum: Deze twee musea, gelegen aan het prachtige Maria-Theresien-Platz, huisvesten een indrukwekkende collectie kunstwerken en historische artefacten. Breng een bezoek aan een van de musea en laat je onderdompelen in de culturele rijkdom van Wenen.
  4. Geniet van een voorstelling in de Staatsopera: Wenen staat bekend om zijn opera en de Staatsopera is een van de beroemdste operahuizen ter wereld. Als je de kans hebt, probeer dan een voorstelling bij te wonen en geniet van de prachtige muziek en optredens.

Hotels in de buurt van het treinstation in Wenen

  1. Hotel Zeitgeist Vienna Hauptbahnhof: Dit moderne hotel ligt op loopafstand van het treinstation van Wenen en biedt comfortabele kamers, een fitnessruimte en een bar. Het is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de stad.
  2. Motel One Wien-Hauptbahnhof: Dit stijlvolle budgethotel ligt vlakbij het treinstation en biedt betaalbare kamers met een moderne inrichting. Het heeft ook een gezellige lounge waar je kunt ontspannen na een dag vol sightseeing.
  3. Austria Trend Hotel Savoyen Vienna: Dit luxe hotel ligt op korte afstand van het treinstation en biedt elegante kamers, een wellnesscentrum en een restaurant waar je kunt genieten van lokale gerechten.
  4. Hotel Eurostars Embassy: Gelegen nabij het treinstation en op loopafstand van bezienswaardigheden zoals het Belvedere-paleis, biedt dit hotel comfortabele kamers, een fitnessruimte en een restaurant.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest