Citytrip naar München: Ontdek de bezienswaardigheden

München, de bruisende hoofdstad van Beieren, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige cultuur. Deze stad, met zijn unieke mix van traditie en moderniteit, is een ideale bestemming voor CityTrippers. Hier zijn de bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan München.

De onderstaande bezienswaardigheden in München zijn slechts een greep uit de vele highlights die München te bieden heeft. De stad heeft voor ieder wat wils, of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of culinaire hoogstandjes. Plan je citytrip naar München en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring in deze Duitse parel.

Natuurlijk reis je per trein naar München voor een duurzame, comfortabele en voordelige reis. Goedkope treinkaartjes bestel je eenvoudig online vanaf 39 euro (2e klas) en 59 euro (1e klas). Per ICE International vertrek je vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem, waarna je naar station Keulen of Frankfurt reist voor de overstap op de rechtstreekse trein naar München. Er is ook een directe verbinding vanuit Nederland per ÖBB Nightjet nachttrein, waarbij je in de avonduren vertrekt vanuit Nederland en arriveert in de vroege ochtenduren.

Munchen Trein Stedentrip

Must-See Bezienswaardigheden in München voor jouw citytrip

Bij een bezoek aan München mag je naast de bezienswaardigheden niet vergeten om te genieten van de lokale cultuur, Beierse maaltijden en te proosten met een pul bier bij een gezellige biergarten. München wacht op je!

1.) Marienplatz en het Neues Rathaus

Je citytrip begint op de Marienplatz, het centrale plein van München. Hier vind je het indrukwekkende Neues Rathaus (Nieuwe Stadhuis) met zijn beroemde klokkenspel. Vergeet niet om de toren te beklimmen voor een adembenemend uitzicht op de stad.

2.) De Frauenkirche

De Frauenkirche, oftewel de Onze-Lieve-Vrouwekerk, is een van de meest herkenbare symbolen van München. De twee karakteristieke torens domineren de skyline. Binnenin vind je prachtige gotische architectuur en een serene sfeer.

3.) Het Nymphenburg Paleis

Een bezoek aan het Nymphenburg Paleis is als een reis terug in de tijd. Dit voormalige zomerpaleis van de Beierse vorsten is omgeven door uitgestrekte tuinen en vijvers. Vergeet niet om het paleis zelf te verkennen, met zijn weelderig gedecoreerde kamers.

4.) Engelse Tuin (Englischer Garten)

De Engelse Tuin is een van de grootste stadsparken ter wereld en een oase van groen in het hart van München. Huur een fiets en verken de kronkelende paden, bezoek de beroemde Chinese Toren en ontspan aan de oevers van de Eisbachrivier.

5.) Het Deutsches Museum

Voor wetenschapsliefhebbers is het Deutsches Museum een must. Dit is het grootste technische museum ter wereld, met tentoonstellingen over alles van astronomie tot transport. Het is educatief en leuk voor alle leeftijden.

6.) Dachau Concentratiekamp Memorial Site

Een ontroerend maar belangrijk historisch monument, het Dachau Concentratiekamp Memorial Site, herinnert aan de gruwelen van de Holocaust. Neem de tijd om te leren en te reflecteren op de geschiedenis.

7.) Viktualienmarkt

Voor een smaakvol avontuur moet je naar de Viktualienmarkt gaan. Deze markt biedt een overvloed aan verse producten, lokale lekkernijen en biergartens waar je kunt genieten van Beierse gerechten en bieren.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest