Citytrip München per trein

Met de trein naar München voor een citytrip? De stad is veelzijdig en kent tal van leuke activiteiten, evenementen en mooie bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan festivals, kerstmarkten, het beroemde Oktoberfest of de marathon van München. Naast bezienswaardigheden en evenementen kan je hier heerlijk eten en shoppen in de lange winkelstraten en grote warenhuizen. München is een zeer complete bestemming en een stad van wereldformaat.

Natuurlijk reis je duurzaam en comfortabel per trein naar München. Goedkope treinkaartjes bestel je eenvoudig online zonder bijkomende kosten. Voor de citytrip München reis je per trein van ICE International met een rechtstreekse verbinding vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem. Voer in het boekingsproces altijd het dichtstbijzijnde treinstation in, waarna de routeplanner automatisch de meest logische route berekend.

  1. Oude en Nieuwe Pinakothek
  2. Marienplatz
  3. Frauenkirche
  4. BMW Museum en BMW Welt
  5. Nationaal Theater
  6. Müllersches Volksbad
  7. Viktualienmarkt

München is ontzettend goed te bereiken met de trein. Bijvoorbeeld voor een lang weekend of een citytrip. Je stapt uit op het imposante Centraal Station van München. Dat brengt je direct dichtbij de leukste bezienswaardigheden. Zoals de Munich Residenz of Marienplatz.
In 2 dagen krijg je in elk geval een goede indruk van deze mooie Duitse stad.

Munchen

Deze must-sees mag je niet missen tijdens jouw stedentrip naar München

Reis lekker comfortabel met de trein, boek een hotel én laat je betoveren door alle leuke must-sees. Wil je in het winterseizoen naar München? Dan wordt je ook nog eens getrakteerd op de meest gezellige kerstmarkten van Duitsland. Maar, deze stad is tijdens elk seizoen het bezoeken waard. Dit zijn de bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen.

1.) Oude en Nieuwe Pinakothek

Als je in München bent, kun je een bezoek brengen aan zowel de Alte als de Neue Pinakothek. In het oude museum kun je werken bewonderen van s’ werelds bekendste grootmeesters. Zoals Leonardo da Vinci. De Alte Pinakothek stamt uit het jaar 1800. Ben je een liefhebber van kunst uit de 18e en 19e eeuw? Dan kun je ook een bezoek brengen aan de Neue Pinakothek. Hier kun je kunst van onder meer Courbet en Delacroix bekijken.

2.) Marienplatz

Ben je een liefhebber van winkelen maar wil je tegelijkertijd ook kunnen genieten van mooie architectuur? Dan is de Marienplatz in München precies wat je zoekt. Dit bruisende en levendige plein is niet alleen prachtig om te zien, maar ademt ook sfeer uit. Niet alleen in het zomer, maar ook in het winterseizoen tijdens de grootste kerstmarkt van Duitsland.

Tip! De Christkindlmarkt op de Marienplatz wordt jaarlijks druk bezocht. De stad barst dan écht bijna uit zijn voegen. Met mensen, maar ook met auto’s. Parkeren dichtbij het centrum wordt dan echt een uitdaging. Neem de trein vanuit Nederland naar München of vervoer je op deze manier door de stad als je hier al bent voor een citytrip. Lekker ontspannen!

Treintickets naar Munchen

3.) Frauenkirche

Houd je van legendes en kerken? Dan is de Frauenkirchen een top bezienswaardigheid voor jou. Deze kerk is redelijk sober gebouwd, op de imposante torens bij de ingang van de kerk na. Het is tevens de laatste rustplaats van veel bekende Duitse koningen. De architectuur van de Frauenkirche is weinig speciaal, maar de legende des te meer. Kijk maar eens goed naar de muur bij de entree van de graftombe. Daar zie je de schoenafdruk van de duivel.

4.) BMW Museum en BMW Welt

München is natuurlijk ook de thuishaven van het automerk BMW. Wil je alles weten over dit automerk en de geschiedenis daarachter? Dan kun je een bezoek brengen aan het BMW museum. Wanneer je de meer nieuwe exemplaren in het echt wilt bekijken, dan kun je dat doen in het naastgelegen BMW Welt. Alleen het gebouw is al prachtig om te zien.

5.) Nationaal Theater

Het Nationaal Theater in München is echt een must-do als je voor een citytrip in de stad bent. Het theater heeft een prachtige neoclassicistische stijl en is één en al pracht en praal. Er zijn dagelijks voorstellingen te zien die je tegen betaling bij kunt boeken. Het is misschien nog wel interessanter om een ticket te boeken voor achter de schermen. Daardoor leer je dit gebouw op een andere manier kennen én ontdek je plekjes die anders verborgen blijven.

6.) Müllersches Volksbad

Het Müllersches Volksbad is echt een pareltje onder de zwembaden. Dit volksbad dateert uit 1900 en is volledig opgebouwd in Art Nouveau stijl. Kuuroord is misschien nog wel een betere omschrijving voor deze bijzondere activiteit. Breng dus zeker een bezoek voor een dagje weldaad en ontspanning. Het zwembad is voorzien van decoraties in barok stijl. Zoals standbeelden, imposante trappen en indrukwekkende grote schilderen.

Tip! Wil je Müllersches Volksbad bezoeken? Houd er dan rekening mee dat zwemkleding niet gewenst is. Je kunt het dus vergelijken met een welness. Bezoek ook zeker de Romeinen stoombaden en de Finse sauna. Eet een lunch in het aangrenzende café of laat je masseren. Deze citytrip in München staat helemaal in het teken van ontspanning!

7.) Viktualienmarkt

Eén van de leukste bezienswaardigheden in München op culinair gebied is de Viktualienmarkt. Een heerlijke markt die zich zowel binnen als buiten bevindt. Je kunt er de lekkerste lokale delicatessen kopen. Zoals kaas en olijfolie of Münchener Weisswurst.

Maar, je kunt ook een menu samenstellen of gezellig op de markt eten in één van de vele kramen of aan de lange tafels. Echt Beiers! Goed om te weten; de Viktualienmarkt ligt dichtbij de Marienplatz. Deze must-sees zijn dus goed te combineren. Door de weeks is de markt open van 10.00 tot 18.00 uur. In het weekend tot 15.00 uur.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest