Citytrip Luik: trein, highlights, winkels, hotels en treinkaartjes

Bezoek het prachtige centrum van Luik, gelegen in het hart van België. Van historische architectuur tot bruisende markten, deze stad heeft alles te bieden voor een onvergetelijke ervaring. Laat jezelf onderdompelen in de charme van Luik en ontdek de leukste winkels, bezienswaardigheden en wandelroutes.

Natuurlijk reis je per trein naar Luik en bestel je goedkope treinkaartjes voor de treinreis eenvoudig online. Een goedkoop treinkaartje naar Luik is al verkrijgbaar vanaf 18 euro (2e klas) en 40 euro (1e klas). Met een reistijd van slechts 3 uur arriveer je op het station van Mechelen en kan jouw stedentrip direct beginnen. We raden aan om een hotel in de buurt van het station te boeken, zodat je na aankomst snel kan inchecken en het avontuur begint.

  1. Wandelen in Luik
  2. Bezienswaardigheden in Luik
  3. Winkelen in Luik
  4. Eetgelegenheden in Luik
  5. Treinkaartjes naar Luik

Wanneer je door de straten van Luik wandelt, voel je meteen de energie die door de stad stroomt. Je proeft direct de levendige sfeer van de enthousiaste lokale bevolking. Je zult merken dat er altijd iets te beleven is, of het nu gaat om kleurrijke festivals of boeiende tentoonstellingen. Luik bruist van creativiteit en is bij elk bezoek weer anders.

Citytrip Luik Trein Liege

Citytrip Luik: even weg per trein

Ontdek de leukste winkelstraten, horecagelegenheden, hotels, wandelroutes en bezienswaardigheden. Bezoek Luik per trein en maak mooie herinneringen.

Wandelen in Luik

In Luik vind je een groot aantal wandelroutes die je langs de leukste en mooiste plekken van de stad brengen. Denk aan de leuke straatjes, parken en bezienswaardigheden van Luik.

  1. De historische binnenstadswandeling: Begin je wandeling bij het Place Saint-Lambert, het historische hart van Luik. Volg de geplaveide straten en ontdek de imposante Saint-Paul-kathedraal, het prachtige stadhuis en de levendige wijk Le Carré met zijn gezellige cafés en restaurants. Vervolg je route langs de oevers van de Maas en bewonder de schilderachtige uitzichten.
  2. De Citadelwandeling: Maak een wandeling naar de indrukwekkende Citadel van Luik, gelegen op een heuvel met uitzicht op de stad. Geniet van een stevige klim naar de top en word beloond met adembenemende panorama’s. Verken de historische vestingwerken en geniet van de groene omgeving van het aangrenzende Parc de la Citadelle.
  3. De groene wandeling langs de Maas: Deze ontspannen wandeling voert je langs de groene oevers van de Maas. Begin bij het Parc de la Boverie, een prachtig park met kunstwerken en een museum. Volg de rivier stroomopwaarts en geniet van de rustige sfeer terwijl je langs charmante plekjes, zoals het Parc des Oblats, wandelt. Deze route is perfect voor natuurliefhebbers.
  4. De Montagne de Bueren-route: Durf jij de uitdaging aan te gaan? Deze route leidt je naar de beroemde Montagne de Bueren, een iconische trap met 374 treden die je naar de top van de heuvel brengt. Het is een steile klim, maar het uitzicht over de stad is de inspanning zeker waard. Na de trap kun je verder wandelen door de schilderachtige straatjes van de wijk Hors-Château.
  5. De Coteaux de la Citadelle-wandeling: Ontdek de groene oase van de Coteaux de la Citadelle, een prachtig heuvelachtig gebied met wijngaarden, boomgaarden en schilderachtige paden. Begin bij de voet van de heuvel en volg de gemarkeerde routes terwijl je geniet van de serene natuur en panoramische uitzichten op de stad. Deze wandeling biedt een perfecte ontsnapping aan de drukte van de stad.

Bezienswaardigheden in Luik

Luik heeft een schat aan fascinerende bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis, cultuur en architectuur van de stad weerspiegelen.

  1. Het Prinsbisschoppelijk Paleis (Palais des Princes-Évêques): Bewonder de prachtige architectuur van dit voormalige paleis, dat nu dienst doet als gerechtsgebouw. Het paleis dateert uit de 16e eeuw en is een indrukwekkend voorbeeld van renaissancestijl. Vergeet niet om de schitterende binnenplaats en de historische zalen te verkennen.
  2. De Montagne de Bueren: Beklim de beroemde Montagne de Bueren, een steile trap met 374 treden. Deze iconische trap is vernoemd naar Vincent de Bueren, een Luikse strijder uit de 15e eeuw. Eenmaal bovenaan word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad.
  3. Het Curtius Museum (Musée Curtius): Ontdek de rijke geschiedenis van Luik in dit museum, dat is gehuisvest in een 17e-eeuws herenhuis. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie archeologische artefacten, kunstwerken en meubels uit de middeleeuwen tot de 18e eeuw.
  4. De Sint-Pauluskathedraal (Cathédrale Saint-Paul): Bezoek deze majestueuze kathedraal, die dateert uit de 10e eeuw. Bewonder de prachtige gotische architectuur, de glas-in-loodramen en de weelderige interieurs. Vergeet niet om de schatkamer te bezoeken, waar religieuze kunstvoorwerpen worden tentoongesteld.
  5. Het Aquarium-Museum (Aquarium-Muséum de Liège): Duik in de onderwaterwereld in dit fascinerende museum. Ontdek een verscheidenheid aan exotische vissen, zeedieren en reptielen. Het museum richt zich ook op educatie en milieubewustzijn, met tentoonstellingen over de maritieme ecosystemen en de bescherming van de oceanen.
  6. Het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst (La Boverie): Bezoek dit prachtige museum, gelegen in het gelijknamige park, en ontdek een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunstwerken. Het museum organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen van internationaal gerenommeerde kunstenaars.
  7. De Luikse Markt (La Batte): Breng een bezoek aan de oudste en grootste wekelijkse markt van België, die elke zondag plaatsvindt langs de oevers van de Maas. Proef lokale specialiteiten, snuffel door antiek en ambachtelijke producten en geniet van de levendige sfeer.

Winkelen in Luik

Luik biedt een gevarieerd winkelaanbod, van bekende winkelstraten tot boetieks en speciaalzaken. Ontdek de leukste winkelgebieden, winkelstraten en winkels in Luik, zodat je bij een bezoek aan het stadscentrum niks hoeft over te slaan.

  1. Rue Saint-Paul: Deze levendige winkelstraat in het historische centrum van Luik is een paradijs voor winkelliefhebbers. Je vindt hier een mix van bekende internationale merken, boetieks en lokale winkels. Van kleding en schoenen tot accessoires en cadeauartikelen, er is voor elk wat wils.
  2. Rue Léopold: Deze autovrije winkelstraat is een favoriete bestemming voor shoppers. Hier vind je grote warenhuizen, modeboetieks, juweliers en interieurwinkels. Het is de perfecte plek om te winkelen voor kleding, schoenen, cosmetica en huisdecoratie.
  3. Galeries Saint-Lambert: Deze overdekte winkelpassage is gevestigd in een prachtig historisch gebouw en biedt een exclusieve winkelervaring. Hier vind je luxe boetieks, high-end modehuizen, juweliers en designwinkels. Een ideale plek voor liefhebbers van mode en design.
  4. Rue de la Cathédrale: Deze charmante straat, gelegen in de buurt van de Sint-Pauluskathedraal, is bezaaid met boetieks en ambachtelijke winkels. Hier kun je unieke kleding, accessoires, lokale producten en handgemaakte kunstwerken vinden. Het is de perfecte plek om een uniek souvenir of cadeau te vinden.
  5. Médiacité: Dit moderne winkelcentrum, gelegen aan de rand van Luik, biedt een breed scala aan winkels en entertainmentmogelijkheden. Je vindt hier grote winkelketens, modemerken, elektronicawinkels en een verscheidenheid aan eetgelegenheden. Na het winkelen kun je genieten van een film in de bioscoop of ontspannen in een van de restaurants.
  6. Les Vennes: Deze wijk in Luik staat bekend om zijn winkelcentrum met dezelfde naam. Hier kun je terecht voor een uitgebreid aanbod aan winkels, waaronder kledingwinkels, supermarkten en andere handige voorzieningen. Het is een handige bestemming voor al je dagelijkse winkelbehoeften.

Eten in Luik

Even bijkomen, ontspannen en genieten? Strijk dan neer op één van de gezellige terrasjes die de stad rijk is. Daarbij kent het stadscentrum van Luik leuke eetgelegenheden voor de lunch of het avondeten. Hier zijn een aantal van de leukste tentjes van de stad.

Lunchsrooms in Luik: Lunch en middag

  1. Café Lequet: Een historisch café in het hart van Luik dat bekend staat om zijn heerlijke Luikse gerechten, zoals boulets (gehaktballen) met frietjes. Geniet van de gezellige sfeer en de traditionele keuken.
  2. Le Pot-au-Lait: Een populaire plek voor lunch in Luik, bekend om zijn uitgebreide selectie aan vegetarische en veganistische gerechten. Hier kun je genieten van heerlijke salades, wraps, quiches en huisgemaakte desserts.
  3. Le Comptoir de Marie: Een charmant restaurant dat biologische en seizoensgebonden gerechten serveert. Het menu is geïnspireerd op de Franse en Belgische keuken en biedt een mix van klassieke en eigentijdse gerechten.

Restaurant in Luik: Diner en avond

  1. Brasserie C: Een trendy brasserie met een gezellige sfeer en een uitgebreid menu. Hier kun je genieten van heerlijke gerechten, variërend van Belgische specialiteiten tot internationale smaken, allemaal bereid met verse en lokale ingrediënten.
  2. Le Bistrot d’en Face: Dit gezellige bistro-restaurant biedt een ontspannen sfeer en een menu met seizoensgebonden gerechten. Geniet van heerlijke steaks, visgerechten en salades, vergezeld van een uitgebreide selectie wijnen.
  3. Umamido: Als je zin hebt in een kom hartverwarmende ramen-noedelsoep, dan is Umamido de place to be. Dit Japanse restaurant biedt heerlijke ramen in verschillende smaken, bereid met authentieke ingrediënten.
  4. Le Fiacre: Een gastronomisch restaurant met een Michelin-ster, waar je kunt genieten van verfijnde gerechten en een uitstekende service. Het menu biedt een combinatie van moderne en creatieve smaken, met aandacht voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Hotels in Luik nabij het station

Als je op zoek bent naar accommodatie in de buurt van het treinstation van Luik, zijn er verschillende leuke hotels die je kunt overwegen. Hier zijn enkele suggesties:

  1. Hotel Husa de la Couronne: Dit moderne hotel ligt recht tegenover het treinstation Luik-Guillemins. Het biedt comfortabele kamers met moderne voorzieningen, een restaurant, een bar en gratis wifi. De nabijheid van het treinstation maakt het een handige keuze voor reizigers.
  2. Hotel Ramada Plaza Liège City Center: Dit stijlvolle hotel ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het treinstation. Het biedt comfortabele kamers, een fitnessruimte, een restaurant, een bar en gratis wifi. Het hotel heeft ook een gunstige locatie nabij het stadscentrum.
  3. Hotel Neuvice: Dit charmante boetiekhotel ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het treinstation. Het biedt stijlvolle en individueel ingerichte kamers, een gezellige lounge, een ontbijtruimte en gratis wifi. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw en biedt een unieke sfeer.
  4. Hotel ibis Liège Centre Opéra: Dit moderne hotel ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het treinstation en biedt comfortabele kamers met moderne voorzieningen. Het hotel heeft een bar, een 24-uursreceptie en gratis wifi. Het ligt ook dicht bij het operagebouw en andere bezienswaardigheden in het stadscentrum.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest