Citytrip Keulen: trein, bezienswaardigheden en hotels

Keulen, gelegen aan de oevers van de Rijn, is een bruisende stad vol historie, cultuur en architectonische pracht. Een treinreis naar Keulen is een comfortabele en milieuvriendelijke manier om deze enerverende stad te verkennen.

In dit artikel nemen we je mee op een avontuurlijke treinreis naar Keulen, waarbij we niet alleen de route per ICE International zullen beschrijven, maar ook enkele leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Keulen zullen aanbevelen. Daarnaast noemen we ook enkele comfortabele hotels in de buurt van het treinstation van Keulen, zodat je na aankomst van de treinreis naar Keulen direct kan inchecken en de citytrip van start gaat.

Keulen Citytrip Trein

Trein en Treinreis naar Keulen

  1. Vertrek vanuit Amsterdam Centraal: Begin je reis op Amsterdam Centraal, waar je de ICE International naar Keulen neemt. Geniet van het comfort van de trein terwijl je door het prachtige landschap reist. De directe verbinding zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk in Keulen aankomt.
  2. Aankomst in Keulen: Na een ontspannen treinreis arriveer je op het centraal station van Keulen, Köln Hauptbahnhof. Stap uit de trein en maak je klaar om deze levendige stad te verkennen.

Wat te doen in Keulen: bezienswaardigheden

  1. Bezoek de Dom van Keulen: Begin je bezoek aan Keulen met een bezoek aan de beroemde Dom, een meesterwerk van gotische architectuur. Beklim de toren voor een adembenemend uitzicht over de stad.
  2. Verken de Altstadt: Wandel door de sfeervolle Altstadt van Keulen, waar je charmante straatjes, gezellige cafés en historische gebouwen zult ontdekken. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het Rathaus en de Grote St. Martinuskerk.
  3. Ontdek het Romeins-Germaans Museum: Leer meer over de rijke geschiedenis van Keulen in het Romeins-Germaans Museum. Hier vind je fascinerende archeologische vondsten en artefacten uit de Romeinse tijd.
  4. Maak een boottocht over de Rijn: Geniet van een ontspannen boottocht over de Rijn en bewonder de prachtige skyline van Keulen vanaf het water. Het is een geweldige manier om de stad vanuit een ander perspectief te ervaren.

Hotels in de buurt van het treinstation van Keulen

  1. Maritim Hotel Köln: Dit luxe hotel ligt op loopafstand van het treinstation van Keulen en biedt comfortabele kamers, een binnenzwembad en een spa. Het is de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de stad.
  2. Hotel Lyskirchen: Dit charmante hotel ligt vlakbij het treinstation en biedt gezellige kamers, een fitnessruimte en een sauna. Het is ideaal gelegen nabij de bezienswaardigheden en het bruisende stadscentrum.
  3. Hilton Cologne: Dit bekende hotel ligt op een steenworp afstand van het treinstation en biedt stijlvolle kamers, een restaurant met uitzicht op de Dom en een fitnessruimte. Het is een populaire keuze onder reizigers.
Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Europa is een schatkamer van cultuur, geschiedenis en diversiteit, en er is geen betere manier om dit te ervaren dan door een citytrip naar een van zijn vele charmante steden. Of je nu houdt van historische bezienswaardigheden, bruisende winkelstraten, gastronomische...

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Verruil de platgetreden paden voor een avontuurlijke zeilvakantie in Duitsland! Dit veelzijdige land biedt een unieke mix van schilderachtige meren, uitgestrekte kusten en historische havensteden, waardoor het een verborgen juweeltje is voor zeilliefhebbers. Of je nu...

Zomerfestivals in Duitsland

Zomerfestivals in Duitsland

De zomer in Duitsland is synoniem met festivals. Van uitgestrekte velden tot intieme clubs, het land bruist van energie en creativiteit. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de Duitse festivalscene heeft voor elk wat wils....

Pin It on Pinterest