Citytrip Gent: trein, highlights, winkels, hotels en treinkaartjes

Gent is een schilderachtige stad gelegen in het hart van België. Het is een bestemming die je betovert met zijn rijke geschiedenis, middeleeuwse architectuur en bruisende sfeer. Of je nu een geschiedenisliefhebber, een kunstfan of gewoon een avontuurlijke reiziger bent, Gent heeft voor elk wat wils. Bereid je voor om ondergedompeld te worden in de magie van Gent en laat je verrassen door de vele wonderen die deze stad te bieden heeft.

Natuurlijk reis je per trein naar Gent en bestel je treinkaartjes eenvoudig online. Treintickets naar Gent zijn verkrijgbaar vanaf 29 euro per enkele reis. Meermaals per dag vertrekken er treinen van IC Brussel naar Antwerpen Centraal. Eenmaal aangekomen op Antwerpen Centraal, kan je overstappen op de rechtstreekse trein naar Gent. Met een totale reistijd van ongeveer 3 uur arriveer je op de bestemming en kan jouw uitstapje of citytrip direct beginnen!

  1. Wandelen in Gent
  2. Bezienswaardigheden in Gent
  3. Winkelen in Gent
  4. Eetgelegenheden in Gent
  5. Treinkaartjes naar Gent

Trein Gent Bezoeken

Citytrip Brussel: even weg per trein

Wanneer je door de straten van Gent wandelt, voel je de rijke geschiedenis die in elke hoek verscholen ligt. Het middeleeuwse stadscentrum is perfect bewaard gebleven en ademt een nostalgische sfeer uit. Er zijn dan ook tal van bezienswaardigheden, wandelroutes, restaurants en winkelstraten te vinden in deze fascinerende stad.

Wandelen in Gent

Gent kent verschillende wandelroutes die je kan verkennen.

  1. Historisch centrum: Begin je wandeling in het historische centrum van Gent en verken de charmante geplaveide straatjes en prachtige pleinen. Wandel langs de Korenmarkt en het Sint-Baafsplein, bewonder de imposante Sint-Niklaaskerk en loop over de St. Michielsbrug voor een prachtig uitzicht op de Graslei en de Korenlei, de schilderachtige rivieroevers van Gent.
  2. Citadelpark: Dit groene park biedt een oase van rust in het hart van de stad. Geniet van een ontspannen wandeling door de weelderige tuinen en bewonder de monumenten en sculpturen die het park versieren. Het SMAK (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst) bevindt zich ook in het Citadelpark, dus je kunt een culturele stop maken tijdens je wandeling.
  3. De Leie-route: Volg de loop van de rivier de Leie en ontdek de mooie plekjes langs de waterkant. Begin bij de Graslei en Korenlei en volg de rivier naar het noorden. Je passeert pittoreske bruggen, historische pakhuizen en charmante terrasjes. Deze route biedt prachtige fotomomenten en een ontspannen sfeer.
  4. Bourgoyen-Ossemeersen: Voor natuurliefhebbers is een wandeling in het Bourgoyen-Ossemeersen natuurreservaat een aanrader. Dit uitgestrekte wetlandgebied biedt een verscheidenheid aan vogels en andere dieren in een prachtige natuurlijke omgeving. Er zijn verschillende wandelpaden om te verkennen en je kunt genieten van een rustige ontsnapping aan de drukte van de stad.
  5. Kunst en graffiti route: Gent heeft een bloeiende kunst- en graffiti-scene. Volg een route langs de kleurrijke straatkunstwerken die de stad sieren en ontdek verborgen kunstgalerijen. Begin bijvoorbeeld bij de Werregarenstraat, beter bekend als de “Graffiti Street”, waar je muren vol levendige graffiti kunt bewonderen. Verken vervolgens de wijken rond de Dampoort en ontdek de vele muurschilderingen die de stad opfleuren.

Trein Gent Leuke Steden Belgie

Bezienswaardigheden in Gent

De stad is bezaaid met interessante bezienswaardigheden die je kunt verkennen.

  1. Het Gravensteen: Dit imposante middeleeuwse kasteel is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Gent. Wandel door de eeuwenoude zalen, ontdek de verdedigingstorens en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de kantelen. Het Gravensteen biedt ook inzicht in het middeleeuwse leven via tentoonstellingen en interactieve displays.
  2. Sint-Baafskathedraal: Deze prachtige gotische kathedraal is een must-visit voor liefhebbers van kunst en geschiedenis. Bewonder de adembenemende architectuur, maar mis vooral het altaarstuk “De aanbidding van het Lam Gods” niet, een meesterwerk van de Vlaamse schilders Jan en Hubert Van Eyck.
  3. De Gentse Belforttoren: Gelegen aan de voet van de Sint-Baafskathedraal, biedt de Belforttoren een panoramisch uitzicht over de stad. Beklim de 366 treden van de toren en geniet van een adembenemend uitzicht over de historische skyline van Gent.
  4. Het Design Museum Gent: Voor liefhebbers van design en toegepaste kunst is dit museum een must-visit. Het herbergt een uitgebreide collectie designobjecten, variërend van meubels en textiel tot glaswerk en keramiek. Verken de evolutie van design door de tijd heen en laat je inspireren door creatieve innovaties.
  5. Het STAM – Stadsmuseum Gent: Dit museum neemt je mee op een boeiende reis door de geschiedenis van Gent. Via interactieve displays en multimediale tentoonstellingen kom je meer te weten over de stad, haar inwoners en haar evolutie door de eeuwen heen. Het museum bevindt zich in de prachtig gerestaureerde Bijloke-site, wat op zichzelf al een bezoek waard is.
  6. De Graslei en Korenlei: Deze pittoreske kades langs de rivier de Leie bieden een prachtig uitzicht op de middeleeuwse huizen, historische pakhuizen en bruggen van Gent. Het is een populaire plek om te wandelen, te genieten van een drankje op een terras en te genieten van de sfeer van de stad.

Citytrip Gent Trein

Winkelen in Gent

Gent is een paradijs voor shoppers, met een scala aan boetieks, speciaalzaken en winkelstraten waar je naar hartenlust kunt winkelen. Hier zijn enkele leuke winkels en winkelstraten in Gent om te verkennen:

  1. Veldstraat: Deze bruisende winkelstraat is een van de bekendste winkelbestemmingen in Gent. Je vindt hier een mix van bekende merken, grote warenhuizen en boetieks. Of je nu op zoek bent naar kleding, accessoires, cosmetica of interieurartikelen, de Veldstraat heeft voor elk wat wils.
  2. Mageleinstraat: Gelegen nabij de Sint-Baafskathedraal, is de Mageleinstraat een charmante straat met boetieks en speciaalzaken. Hier kun je unieke kleding, designartikelen, kunstwerken en handgemaakte sieraden vinden. Het is een geweldige plek om te winkelen voor authentieke Gentse souvenirs.
  3. Onderbergen: Deze straat is de thuisbasis van diverse boetieks, interieurwinkels en conceptstores. Je vindt er een mix van lokale designers, vintage kleding, boekenwinkels en veel meer. Onderbergen is perfect voor wie op zoek is naar unieke en originele items.
  4. Jan Breydelstraat: Deze straat, gelegen in de buurt van de Sint-Jacobskerk, biedt een scala aan speciaalzaken en winkels met een focus op interieurdesign, meubels en decoratie. Hier kun je inspiratie opdoen en winkelen voor prachtige stukken om je huis mee in te richten.
  5. Nederkouter: Deze levendige straat is een populaire bestemming voor modebewuste shoppers. Hier vind je trendy boetieks, schoenenwinkels, juweliers en lifestylewinkels. Het is een geweldige plek om de laatste modetrends te ontdekken en te genieten van een dagje winkelen.
  6. Oudburg: Gelegen in het historische centrum van Gent, is de Oudburg een charmante straat met een uniek karakter. Hier vind je gezellige boetieks, delicatessenwinkels, ambachtelijke chocoladewinkels en gezellige cafés en restaurants. Het is een geweldige plek om te winkelen en te genieten van een hapje en een drankje.

Eten in Gent

Gent staat bekend om zijn diverse culinaire scene, met een breed scala aan lunchrooms en restaurants die heerlijke gerechten serveren.

  1. Holy Food Market: Deze unieke foodmarkt is gevestigd in een voormalige kerk en biedt een verscheidenheid aan eetkraampjes met gerechten van over de hele wereld. Je kunt hier genieten van diverse culinaire hoogstandjes, van sushi en pizza tot lokale specialiteiten en desserts.
  2. De Superette: Deze bakkerij en lunchplek is populair bij zowel locals als toeristen. Ze staan bekend om hun heerlijke brood, gebak en pizza’s. Geniet van een ontspannen lunch in hun stijlvolle en gezellige omgeving.
  3. De Werf: Gelegen aan de oevers van de Leie, biedt De Werf een prachtig uitzicht en een gevarieerd menu. Ze serveren gerechten met een moderne twist, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het is een geweldige plek om te genieten van een smakelijke lunch met uitzicht op het water.
  4. Het Groot Vleeshuis: Dit historische gebouw is een gastronomisch paradijs waar je kunt kennismaken met lokale specialiteiten uit Oost-Vlaanderen. Proef heerlijke vleeswaren, kazen, bieren en andere ambachtelijke producten. Het Groot Vleeshuis is tevens een ideale plek om een picknickmand samen te stellen en te genieten van een lunch in de pittoreske omgeving van Gent.
  5. Balls & Glory: Als je zin hebt in een stevige lunch, probeer dan zeker Balls & Glory. Ze staan bekend om hun heerlijke gehaktballen, die gevuld zijn met verrassende smaken. Het is een gezellige plek met een informele sfeer en een uniek menu.
  6. De Appelier: Deze trendy lunchroom biedt gezonde en biologische gerechten. Ze serveren onder andere salades, soepen, wraps en smoothies. De Appelier is perfect voor liefhebbers van gezond eten en vegetarische opties.

Hotels in Gent nabij het station

  1. Ghent Marriott Hotel: Dit moderne hotel ligt op slechts een steenworp afstand van het treinstation van Gent. Het biedt stijlvolle kamers, uitstekende voorzieningen en een fitnesscentrum. Bovendien kun je gemakkelijk te voet de bezienswaardigheden in het historische centrum van Gent bereiken.
  2. Hotel NH Gent Sint Pieters: Gelegen op loopafstand van het treinstation, biedt dit hotel comfortabele kamers en vriendelijk personeel. Het heeft ook een restaurant en bar, waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden en drankjes. Met het openbaar vervoer kun je gemakkelijk naar het historische centrum reizen.
  3. Hotel Carlton: Dit boutiquehotel ligt op korte afstand van het station en biedt elegante kamers met moderne voorzieningen. Het heeft ook een gezellige loungebar en een ontbijtruimte. Het historische centrum van Gent is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer of zelfs te voet.
  4. Ibis Gent Centrum St. Baafs Kathedraal: Hoewel het niet direct naast het treinstation ligt, is dit hotel gunstig gelegen nabij het historische centrum en de Sint-Baafskathedraal. Het biedt comfortabele kamers, een ontbijtbuffet en een 24-uursreceptie.
  5. Hotel NH Gent Belfort: Dit hotel ligt op een korte loopafstand van het treinstation en biedt stijlvolle kamers en moderne voorzieningen. Het heeft ook een restaurant en bar, waar je kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Het bekende Belfort van Gent en andere bezienswaardigheden liggen op loopafstand.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest