Citytrip Brussel per trein

Bezoek de hoofdstad van het mooie België. Brussel is een fantastische citytrip bestemming die je per trein eenvoudig kan bereiken. In ruim 2 uur reis je van Amsterdam naar Brussel, met slechts één- of tweemaal overstappen. Het is dus een snelle, duurzame en bovendien redelijk goedkope manier van reizen. Echter zijn er meer steden in België die je per trein goed kunt bereiken, dus waarom zou je kiezen voor Brussel?

Brussel is een bruisende stad waar veel te beleven valt. Bezoek de Grote Markt en laat je inspireren door de imposante gebouwen. Ook het Koninklijk Paleis is een lust voor het oog. Een bezoekje aan één van de vele musea mag natuurlijk niet ontbreken, en wat dacht je van de vele goede restaurants? Kortom, er is voor ieder wat wils te beleven.

  1. Grote Markt Brussel
  2. Koninklijk paleis
  3. Musea
  4. Atomium
  5. Cafés en Restaurants

Wens jij meer te weten over de voordelen van een citytrip naar Brussel per trein? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel vertellen we jou namelijk alles wat je moet weten over de meest unieke bezienswaardigheden en activiteiten in Brussel. Wij weten zeker dat onze tips ook jouw stedentrip naar Brussel compleet zullen maken.

Brussel Stedentrip per Trein

Citytrip per trein naar Brussel: Wat is er te doen?

Een citytrip per trein naar Brussel staat hoog op het verlanglijstje van veel reizigers. Dit is niet voor niets. Er is namelijk een heleboel te beleven in deze bruisende stad. Om ervoor te zorgen dat jij alles uit je stedentrip haalt wat erin zit, hebben wij enkele van onze favoriete bezienswaardigheden en activiteiten voor jou op een rijtje gezet.

Onderstaand bespreken we maar liefst 5 onmisbare activiteiten die niet mogen ontbreken tijdens jouw stedentrip in Brussel. Wij weten zeker dat deze tips jouw citytrip gaan verrijken!

1.) Grote Markt Brussel

De Grote Markt is het middelpunt van de stad Brussel. Tijdens een stedentrip kun je hier dus simpelweg niet omheen. Je wordt omringd door diverse imposante gebouwen, en kijkt dan ook je ogen uit. Bewonder het stadhuis, de klassieke gildehuizen en het zogeheten Broodhuis. Dit zijn enkele pareltjes die absoluut jouw aandacht verdienen wanneer je je bevind op de Grote Markt te Brussel.

Alhoewel er op de Grote Markt ook diverse eet- en drinkgelegenheden te vinden zijn, raden wij je niet per definitie aan om hier te stranden voor een lunch, diner of drankje. De prijzen zijn hoog, en in andere delen van de stad zijn er bovendien restaurants en cafés te vinden van hogere kwaliteit. Daarover vertellen we je later meer.

Brussel Per Trein

2.) Het Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis van Brussel werd gebouwd in het jaar 1826. De stijl van het paleis is door de jaren heen aangepast aan de vorsten die in het paleis woonde. Het is zonder twijfel een imposant en adembenemend mooi gebouw te noemen. Alhoewel de huidige koning van België niet woont in dit paleis, doet het zeker nog dienst. Zo is het de plek waar de koning gasten ontvangt en officiële functies uitvoert. We zouden kunnen spreken van een werkpaleis.

Bezoek jij Brussel in de maand augustus? Dan heb je geluk! In deze maand worden de officiële zalen van het paleis namelijk opengesteld voor het publiek. Dit zou absoluut een bezoekje waard zijn.

3.) Bezoek één van de vele musea

Brussel is een stad met veel verschillende musea. De ene nog interessanter dan de ander. Zodoende kan een bezoekje aan een museum niet ontbreken tijdens jouw stedentrip naar Brussel. Nu vraag jij je natuurlijk af welk museum je dan het beste kunt bezoeken. Wij delen graag onze persoonlijke favorieten.

Muziekinstrumentenmuseum

Het muziekinstrumentenmuseum is gevestigd in een oud warenhuis in een prachtige Art Nouveau-achtige stijl. Bewonder het prachtige gebouw terwijl je meer te weten komt over de verschillende soorten muziekinstrumenten. Zo kom jij dus ook nog slimmer terug van jouw stedentrip, wie had dat gedacht! Het museum beschikt ook over een rooftop café met openluchtterras. Hier kun jij genieten van een heerlijk bakje koffie terwijl je geniet van het uitzicht.

Strip museum

Nog één van onze persoonlijke favorieten is het strip museum. Ook dit museum bevindt zich in een schitterend Art Nouveau gebouw. Bij toeval zijn de twee musea die we nu bespreken ontworpen door dezelfde architect, namelijk Victor Horta. Het strip museum kan worden beschouwd als een ode aan de striptekenaars. Kuifje, Suske & Wiske of de Smurfen, je komt ze allemaal tegen in dit bijzondere museum.

Diverse tentoonstellingen laten de bezoekers zien hoe strips worden gemaakt. Wat ons betreft is een bezoekje aan dit interessante museum absoluut de moeite waard.

4.) Bewonder het Atomium

Het Atomium is een gigantisch bouwwerk van maar liefst 100 meter hoog, bestaande uit negen bollen. Deze ronde bollen zijn onderling met elkaar verbonden middels diverse buizen. Dit kunstwerk werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1958.

Dit kunstwerk stelt de kristalstructuur van ijzer voor, echter is deze maar liefst 165 miljard keer uitvergroot. Zodoende is hier een zeer indrukwekkende bezienswaardigheid uit gekomen.
Je kunt het Atomium ook zelf beklimmen. Via de buizen loop je zo van de ene naar de andere bol. Je kunt bovendien de lift nemen naar de bovenste bol, waar een gezellig restaurant gevestigd is.

5.) Gezellige cafés en restaurants

Zoals beloofd laten we jou niet gaan voordat we je enkele tips geven op het gebied van eten en drinken. Want waar kun je nu terecht voor het beste kopje koffie of de lekkerste lunch? Er zijn diverse populaire plekken waar je terecht kunt. Persoonlijk zijn wij groot fan van de markt op het Kasteleinplein. Deze markt wordt echter enkel op woensdag gehouden, maar is zeker de moeite waard wanneer je in de gelegenheid bent. Op deze gezellige markt kun je namelijk allerlei lokale lekkernijen proeven. Ook voor een heerlijk drankje zit je hier goed.

Ben jij op zoek naar een heerlijke maaltijd uit de Aziatische keuken? Bezoek dan ‘klein Chinatown’ in Brussel. Deze plek is gevestigd tussen de Beurs en het populaire Sint-Katelijneplein. Geef jij de voorkeur aan een heerlijke mediterrane maaltijd? Bekijk dan de restaurants rond station Brussel-Zuid.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest