Citytrip Brugge per trein

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de trein op citytrip naar Brugge te gaan en dat is niet voor niets. Reizen per trein is immers de duurzamere keuze, en het kan je bovendien helpen om geld te besparen. Een  populaire bestemming van onze bezoekers is het Belgische Brugge. Deze stad bevindt zich in West-Vlaanderen en heeft toeristen enorm veel te bieden. Wellicht vraag je je af wat er zoal te doen is tijdens een stedentrip in Brugge. Het is raadzaam om hier voor vertrek in te verdiepen, zodat je niks mist en doelgericht kan stedentrippen.

Wanneer je een citytrip per trein naar Brugge maakt, mag een bezoek aan het historische centrum absoluut niet ontbreken. Andere onmisbare activiteiten zijn het beklimmen van de Belfort en het maken van een boottocht door de grachten. Als je dan toch in Brugge bent; vergeet niet de heerlijke Belgische chocolade te proeven!

  1. Historisch centrum van Brugge
  2. Belgische Chocolade
  3. Boottocht door de grachten
  4. Beklim het Belfort van Brugge

Ben jij nieuwsgierig om meer te weten te komen over een citytrip per trein naar Brugge? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel vertellen we jou namelijk alles wat je moet weten over de unieke bezienswaardigheden in deze bijzondere stad. We bekijken de hoogtepunten en we vertellen je bovendien meer over de mogelijkheden voor een meerdaags verblijf. Dat wil jij niet missen.

Citytrip Brugge per trein

Citytrip Brugge per trein? Dit moet je gezien hebben

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om met de trein af te reizen naar mooie plekjes bij onze zuiderburen. Brugge is één zo een stad die druk bezocht wordt. Deze stad is onder andere populair vanwege de eenvoudige bereikbaarheid. Met een reistijd van 3.03 uur reis je van Amsterdam Centraal naar het centrum van Brugge per trein. Dit hoeft je bovendien geen rib uit je lijf te kosten. Voor een paar tientjes kun je jouw reis al hebben geboekt, waarbij je in veel gevallen slechts één of twee keer hoeft over te stappen.

Nu ben jij ongetwijfeld benieuwd waarom een stedentrip naar Brugge de moeite waard is. Welke bezienswaardigheden zijn absoluut onmisbaar? Onderstaand bespreken we enkele hoogtepunten die absoluut niet mogen ontbreken tijdens jouw citytrip naar Brugge.

1.) Het historische centrum van Brugge

Het historische centrum van Brugge is een grote toeristische trekpleister. Het centrum heeft een middeleeuws uiterlijk en is zodoende enorm indrukwekkend om te zien. In het centrum kijk je je ogen uit, je komt namelijk diverse prachtige gebouwen tegen. Ook is er geen gebrek aan gezellige cafés en eettentjes. Jij komt de dag hier dus wel door!

In het bijzondere centrum van Brugge leer je veel over de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Overweeg jij een meerdaags verblijf in de prachtige stad Brugge? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een hotel te nemen nabij het historische centrum. Dit zou zonder twijfel een unieke beleving zijn. Hotel Dukes’ is een populaire keten die naar onze bescheiden mening een echte aanrader is.

Trein Brugge

2.) Proef de Belgische chocolade in een traditionele chocolaterie

België staat onder andere bekend om zijn heerlijke chocolade. Een bezoek aan dit land is dan ook niet compleet zonder een uitgebreide proeverij. In Brugge vind je maar liefst meer dan 50 chocolatiers waar jij deze unieke chocolade kunt proeven. Ben jij een hele groot chocolade fan? Dan zijn er zelfs diverse workshops die je tijdens jouw verblijf kunt volgen.

TIP! Ook kun je een bezoekje brengen aan het museum Choco-Story. Hier krijg jij een complete rondleiding die je alles leert over de geschiedenis van de heerlijke Belgische chocolade. Krijg jij ook al trek?

3.) Maak een boottocht door de grachten

Brugge staat ook wel bekend als ‘Venetië van het Noorden’. Dit heeft alles te maken met de unieke grachten. Bekijk Brugge dus vanaf het water door een gezellige boottocht te maken. De stad heeft verschillende opstapplaatsen, en voor nog geen 10 euro per persoon maak jij een fantastische rondvaart. De gids geeft doorgaans interessante achtergrondinformatie waar jij dus ook nog eens iets van opsteekt.

TIP! Een boottocht biedt jou de mogelijkheid om de stad Brugge eens vanaf een heel andere plek te bekijken. Je komt diverse bezienswaardigheden tegen die je anders waarschijnlijk had gemist. Zorg er dus voor dat een tochtje op de rondvaartboot op de planning staat wanneer jij Brugge bezoekt.

4.) Beklim het Belfort van Brugge

Belfort is een 83 meter hoge toren die boven de stad uitsteekt. Tijdens jouw bezoek aan Brugge moet je deze prachtige toren absoluut beklimmen. Met maar liefst 366 traptreden heb jij je cardio voor die dag er direct opzitten. Eenmaal boven geniet je van een adembenemend uitzicht op de prachtige stad Brugge.

TIP! Tijdens jouw klim op de Belfort kom je diverse prachtige klokkenwerken tegen. Dit geeft je bovendien even de tijd om uit te rusten tussen de trede door. In het hoogseizoen kan het een drukte van jewelste zijn bij de Belfort toren. Wij raden je dan ook aan om er vroeg bij te zijn!
.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest