Citytrip Antwerpen: trein, highlights, winkels, hotels en treinkaartjes

Ontdek de bruisende stad Antwerpen, een juweel in het hart van België. Laat je betoveren door de rijke geschiedenis, architectonische pracht en levendige cultuur die deze stad te bieden heeft. Een dagje of weekendje in Antwerpen is een ervaring die je zintuigen zal prikkelen en je hart zal veroveren. Ook op Citytrip naar Antwerpen?

Je reist natuurlijk per trein naar Antwerpen voor jouw citytrip, waarbij een hotel in de buurt van het treinstation handig kan zijn. Daarom hebben wij alvast een aantal hotels op loopafstand van Antwerpen Centraal opgezocht, zodat jouw citytrip Antwerpen soepel verloopt.

Antwerpen, de diamant van België, verwelkomt je met open armen. Het historische centrum is een waar openluchtmuseum, waar eeuwenoude gebouwen harmonieus samenkomen met moderne architectuur. Slenter door de kronkelende straatjes en ontdek verborgen pleintjes vol met boetiekjes, gezellige cafés en prachtige historische bezienswaardigheden.

Citytrip Antwerpen Per Trein

Citytrip Antwerpen? Neem de trein!

Graag vertellen we je meer over de leuke bezienswaardigheden, winkels, activiteiten, wandelingen, eetgelegenheden en hotels in de buurt van Antwerpen Centraal. Zo beleef jij een geweldige citytrip in Antwerpen bij een bezoek aan deze fantastische Belgische bestemming.

Winkelen in Antwerpen

Er zijn enkele leuke winkelstraten in Antwerpen te vinden die je als liefhebber van shoppen zeker gezien moet hebben. Opzoek naar een leuke winkelstraat in Antwerpen ga dan zeker even langs bij de onderstaande straten.

  1. Meir: De Meir is dé winkelstraat van Antwerpen en een paradijs voor shopliefhebbers. Hier vind je internationale modemerken, warenhuizen en bekende ketens. Geniet van een breed scala aan kleding, schoenen, accessoires en cosmetica terwijl je door deze levendige straat wandelt.
  2. Kammenstraat: Voor degenen die op zoek zijn naar een unieke en eclectische winkelervaring, is de Kammenstraat een absolute aanrader. Deze trendy straat staat bekend om zijn concept stores, vintage winkels, boetieks en designwinkels. Ontdek unieke kledingstukken, accessoires, interieurartikelen en kunstwerken die je nergens anders zult vinden.
  3. Nationalestraat: Nationalestraat is een must-visit voor modeliefhebbers. Deze straat herbergt enkele van de meest prestigieuze Belgische modeontwerpers en boetieks, waaronder de iconische winkel van de Antwerpse Zes. Hier kun je high-end kleding, avant-garde mode en cutting-edge design vinden.
  4. Kloosterstraat: Voor liefhebbers van antiek, vintage en design is de Kloosterstraat een ware schat. Deze pittoreske straat staat bekend om zijn antiekwinkels, brocantezaken en vintage boetieks. Blader door unieke meubels, decoratieve objecten, kunst en curiosa terwijl je geniet van de charmante sfeer van de straat.
  5. Wilde Zee: De Wilde Zee is een charmant en autovrij winkelgebied in het historische centrum van Antwerpen. Het is een ideale plek om te winkelen in een ontspannen sfeer. Hier vind je boetieks, schoenenwinkels, juweliers en speciaalzaken. Verken de smalle straatjes en ontdek lokale ontwerpers en unieke winkels.
  6. Stadsfeestzaal: De Stadsfeestzaal, gelegen aan de Meir, is een winkelcentrum dat gehuisvest is in een prachtig gerestaureerd historisch gebouw. Het biedt een mix van bekende merken, boetieks, schoonheidszaken en eetgelegenheden. Geniet van een luxe winkelervaring in deze prachtige omgeving.

Treinkaartje Antwerpen

Leuke winkels die je zeker niet mag overslaan

  1. Dries Van Noten: Deze Belgische ontwerper staat bekend om zijn avant-garde en artistieke kleding. De winkel van Dries Van Noten in Antwerpen is een must-visit voor liefhebbers van unieke en innovatieve mode.
  2. Graanmarkt 13: Graanmarkt 13 is een concept store die mode, design, kunst en gastronomie combineert. Hier vind je een zorgvuldig samengestelde selectie van kleding, accessoires, interieurartikelen en culinaire lekkernijen.
  3. St. Vincents: Voor liefhebbers van streetwear en sneakers is St. Vincents een paradijs. Deze winkel biedt een uitgebreide collectie van trendy en exclusieve merken, samen met limited edition releases.
  4. Copyright: Deze boutique staat bekend staat om zijn unieke selectie van designerkleding, schoenen en accessoires. Ontdek stijlvolle stukken van zowel gevestigde ontwerpers als opkomend talent.
  5. Hutspot: Hutspot is een concept store waar je een mix van mode, design, interieurartikelen en lokale creativiteit kunt vinden. De winkel heeft een eclectische sfeer en biedt een platform voor opkomende ontwerpers en ambachtelijke producten.
  6. Ra: Een winkel die bekend staat om zijn prachtige selectie van sieraden en accessoires. Hier vind je unieke stukken van zowel gevestigde ontwerpers als opkomend talent, met de nadruk op vakmanschap en creativiteit.
  7. Verso: Een luxe boetiek met een uitgebreid assortiment van high-end merken. Van designerkleding en accessoires tot schoonheidsproducten, hier kun je genieten van een exclusieve winkelervaring.
  8. Graanmarkt 13: Dit is een concept store die mode, design, kunst en gastronomie combineert. Hier vind je een zorgvuldig samengestelde selectie van kleding, accessoires, interieurartikelen en culinaire lekkernijen.

Activiteiten in Antwerpen

Ontdek de musea: Antwerpen heeft een rijke kunst- en cultuurgeschiedenis en herbergt enkele indrukwekkende musea. Bezoek het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, waar je kunt genieten van meesterwerken van Vlaamse meesters zoals Rubens en Van Dyck. Verken het Museum aan de Stroom (MAS) en leer meer over de geschiedenis van de stad en haar maritieme tradities. Andere interessante musea zijn het ModeMuseum (MoMu) en het Diamantmuseum.

Bezoek de Antwerpse Zoo: Breng een bezoek aan de Antwerpse Zoo, een van de oudste dierentuinen ter wereld. Wandel door het prachtige park en bewonder de verscheidenheid aan dieren, waaronder olifanten, leeuwen, pinguïns en apen. De dierentuin organiseert ook educatieve shows en voederdemonstraties.

Maak een boottocht op de Schelde: Geniet van een ontspannen boottocht op de Schelde-rivier en bewonder de skyline van Antwerpen vanaf het water. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar, variërend van korte rondvaarten tot langere excursies.

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Antwerpen heeft een schat aan bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis, cultuur en architectuur van de stad weerspiegelen.

  1. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal: Deze prachtige gotische kathedraal is een iconisch symbool van Antwerpen. Bewonder de indrukwekkende architectuur, de imposante toren en het interieur met zijn kunstwerken, waaronder de beroemde schilderijen van Rubens.
  2. Grote Markt: De Grote Markt is het bruisende hart van Antwerpen en het historische centrum van de stad. Omringd door prachtige historische gebouwen, waaronder het stadhuis en de gildehuizen, biedt dit plein een sfeervolle ambiance waar je kunt genieten van terrasjes, restaurants en de levendige sfeer.
  3. Museum aan de Stroom (MAS): Het MAS is een architectonisch meesterwerk dat zowel een museum als een uitkijkpunt biedt. Verken de diverse collecties die de geschiedenis, cultuur en maritieme tradities van Antwerpen belichten, en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad vanaf het dak.
  4. Rubenshuis: Het Rubenshuis was ooit de residentie en het atelier van de beroemde Vlaamse schilder Peter Paul Rubens. Bezoek dit prachtig gerestaureerde 17e-eeuwse pand en bewonder de kunstwerken en het authentieke interieur.
  5. Het Steen: Het Steen is een middeleeuws kasteel aan de oever van de Schelde-rivier. Het is een van de oudste gebouwen van Antwerpen en heeft gediend als fort, gevangenis en maritiem museum. Tegenwoordig is het een symbool van de stad en biedt het inzicht in de rijke geschiedenis van Antwerpen.
  6. Plantin-Moretus Museum: Dit museum is een UNESCO-werelderfgoed en herbergt ’s werelds oudste drukkerij. Verken de historische drukpersen, bewonder zeldzame boeken en ontdek de fascinerende geschiedenis van het gedrukte woord.
  7. Het ModeMuseum (MoMu): Modefanaten zullen genieten van een bezoek aan het ModeMuseum, dat de evolutie van de mode in Antwerpen en de impact ervan op de internationale modescene laat zien. De tentoonstellingen tonen zowel historische stukken als moderne ontwerpen.
  8. Haven van Antwerpen: Als een van de grootste havens ter wereld is de haven van Antwerpen zeker een bezoek waard. Maak een boottocht om de omvang en bedrijvigheid van de haven te ervaren, of bezoek het Havenpaviljoen voor meer informatie over de maritieme activiteiten.

Wandelroutes in Antwerpen

Mis geen enkel detail en maak een leuke wandeling in of nabij Antwerpen. Met één van deze leuke wandelroutes in Antwerpen ontdek je elke keer wat nieuws!

  1. Historisch Centrum: Verken het historische centrum van Antwerpen te voet en ontdek de rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Begin bij de Grote Markt en wandel door de smalle straatjes, langs historische gebouwen zoals het stadhuis en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Vergeet niet om te genieten van de sfeer op de Groenplaats en de gezellige wijk Het Zuid te verkennen.
  2. Kunstwijk: Antwerpen staat bekend om zijn bloeiende kunstscene. Volg de kunstroute en bezoek de vele galerieën, kunstmusea en street art-werken in de stad. Begin bij het Museum aan de Stroom (MAS) en volg de route langs het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Fotomuseum (FOMU) en andere interessante kunstlocaties.
  3. Scheldekaaien: Maak een ontspannen wandeling langs de Scheldekaaien en geniet van het prachtige uitzicht op de rivier. Begin bij het Steen en volg de promenade langs de rivier, waar je kunt genieten van groene parken, gezellige terrassen en een prachtig panorama over de stad.
  4. Modewijk: Antwerpen staat bekend als een modehoofdstad en de Modewijk is een must-visit voor modeliefhebbers. Verken de Nationalestraat en omliggende straten, waar je kunt winkelen bij trendy boetieks, concept stores en designerwinkels. Onderweg kun je genieten van straatkunst en lokale eetgelegenheden.
  5. Stadspark en Zurenborg: Maak een wandeling door het prachtige Stadspark, een groene oase in het hart van Antwerpen. Van daaruit kun je de schilderachtige wijk Zurenborg verkennen, bekend om zijn prachtige art-nouveau-architectuur. Bewonder de mooie huizen en geniet van de levendige sfeer in de cafés en restaurants.
  6. Eilandje: Ontdek de hippe wijk Eilandje, gelegen aan de oevers van de Schelde. Wandel langs de gerenoveerde pakhuizen en moderne architectuur, en bezoek bezienswaardigheden zoals het MAS, het Red Star Line Museum en het Havenhuis. Geniet van de bruisende sfeer, trendy bars en restaurants langs het water.

Eetgelegenheden in Antwerpen

Bij een dagje of citytrip Antwerpen mag een lekkere lunch of diner natuurlijk niet ontbreken. Daarom deze leuke eetgelegenheden in Antwerpen.

  1. The Jane: Dit is een van de meest bekende en prestigieuze restaurants in Antwerpen, gelegen in een voormalige kapel. The Jane biedt een unieke culinaire ervaring met een combinatie van verfijnde gerechten en een stijlvolle ambiance.
  2. Graanmarkt 13: Een trendy restaurant en concept store in één, waarbij je kunt genieten van een heerlijke lunch of diner met verse, seizoensgebonden en biologische gerechten. Graanmarkt 13 is een ideale plek voor liefhebbers van gezond en smaakvol eten.
  3. Het Pomphuis: Gevestigd in een prachtig gerestaureerd pomphuis aan de Schelde, biedt dit restaurant een mix van Belgische en internationale gerechten in een unieke setting. Geniet van het uitzicht op de rivier terwijl je dineert.
  4. Bistrot du Nord: Deze gezellige bistro serveert traditionele Belgische gerechten met een eigentijdse twist. Het menu omvat heerlijke gerechten zoals stoofvlees, mosselen en Vlaamse visgerechten. Een geweldige plek om de Belgische keuken te proeven.
  5. Fiskebar: Als je van vis en zeevruchten houdt, is Fiskebar een must-visit. Dit trendy restaurant biedt een breed scala aan verse en smaakvolle visgerechten, met een focus op Scandinavische en Belgische keuken.
  6. De Bomma: Voor liefhebbers van de Belgische keuken en traditionele gerechten is De Bomma een aanrader. Hier kun je genieten van klassiekers zoals stoemp (gestampte aardappelen), vol-au-vent en Vlaamse stoverij in een gezellige en informele sfeer.
  7. Barnini: Deze populaire brunchplek in Antwerpen serveert heerlijke ontbijt- en lunchgerechten, waaronder diverse broodjes, salades en zoete lekkernijen. Geniet van een ontspannen sfeer en smakelijke gerechten bij Barnini.
  8. Domestic: Domestic is een gezellige lunchroom en delicatessenwinkel waar je kunt genieten van huisgemaakte gerechten en verse producten. Probeer hun smakelijke broodjes, quiches en salades, en vergeet niet om een aantal van hun heerlijke delicatessen mee naar huis te nemen.

Hotels in Antwerpen

Er zijn verschillende mooie hotels in de buurt van Antwerpen Centraal Station die ideaal zijn voor een comfortabel verblijf in de stad.

  1. Radisson Blu Astrid Hotel: Dit viersterrenhotel ligt direct tegenover het Centraal Station en biedt moderne kamers, een fitnesscentrum en een binnenzwembad. Het is gunstig gelegen nabij populaire bezienswaardigheden zoals de Zoo van Antwerpen en de winkelstraten.
  2. Hotel Indigo Antwerp City Centre: Dit stijlvolle boetiekhotel ligt op slechts enkele minuten lopen van het Centraal Station. Het biedt comfortabele kamers met eigentijdse inrichting, een fitnessruimte en een trendy restaurant.
  3. NH Collection Antwerp Centre: Dit luxe hotel bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station en biedt ruime en elegante kamers, een fitnessruimte en een dakterras met uitzicht over de stad. Het is gunstig gelegen nabij de winkelstraten en bezienswaardigheden.
  4. Hotel Indigo Antwerp – City Centre: Dit charmante hotel ligt op korte loopafstand van het Centraal Station en biedt comfortabele kamers met een eigentijdse inrichting. Het hotel heeft ook een bar en restaurant waar je kunt genieten van heerlijke gerechten.
  5. Ibis Antwerpen Centrum: Dit budgetvriendelijke hotel ligt op een steenworp afstand van het Centraal Station en biedt eenvoudige maar comfortabele kamers. Het is een goede keuze voor reizigers die op zoek zijn naar betaalbare accommodatie met een goede locatie.
  6. Park Inn by Radisson Antwerpen: Dit moderne hotel ligt op loopafstand van het Centraal Station en biedt comfortabele kamers, een fitnesscentrum en een gezellige bar. Het is goed gelegen nabij de winkelstraten en diverse bezienswaardigheden.

Treinkaartjes naar Antwerpen

Reis voordelig met de trein naar Antwerpen en boek uw tickets online tot 3 dagen voor vertrek. Treintickets zijn beschikbaar vanaf € 20 op doordeweekse dagen en € 26 in het weekend. Het is raadzaam om uw goedkope treinkaartjes naar Antwerpen tot 7 dagen voor vertrek te boeken, omdat de prijzen daarna kunnen stijgen. Elke dag zijn er 16 treinen van IC Brussel en 14 treinen van Thalys die vanuit Nederland naar Antwerpen vertrekken. De reistijd naar Antwerpen bedraagt slechts 01:53 uur met de InterCity en 01:12 uur met de Thalys.

Maak gebruik van de boekingstool om eenvoudig tickets te vinden en boek online goedkope treinkaartjes naar Antwerpen zonder boekingskosten. Voer het dichtstbijzijnde treinstation in de boekingstool in en het berekent automatisch de meest logische route en prijs.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest