Citytrip Antwerpen per trein

Ben jij op zoek naar inspiratie voor een volgende citytrip? Dan dien je de Belgische stad Antwerpen absoluut in overweging te nemen. Antwerpen is een cultureel rijke stad waar van alles te beleven is. Het is bovendien een veelzijdige stad waar eenieder zich zonder twijfel zal vermaken. Of je nu graag de winkelstraten afstruint of dat je liever cultuur wenst op te snuiven, in Antwerpen kan het allemaal! Natuurlijk kies je voor een Citytrip Antwerpen voor de trein. Kaartjes naar Antwerpen Centraal zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro en tot 7 dagen voor vertrek te boeken.

Antwerpen is bij uitstek een fantastische stedentrip bestemming vanwege de goede bereikbaarheid per trein. Vanaf Amsterdam Centraal kun jij al binnen 1,5 uur in hartje Antwerpen zitten. Enkele onmisbare bezienswaardigheden zijn het Rubenshuis, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het Begijnhof. Ook een dagje shoppen in winkelstraat de Meir mag niet ontbreken.

  1. Antwerpen Centraal
  2. Rubenshuis
  3. Begijnhof
  4. Onze Lieve Vrouwe Kathedraal
  5. De Meir

Wil jij erachter komen wat Antwerpen nu de perfecte bestemming maakt voor een citytrip per trein? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten over de bezienswaardigheden en activiteiten die je in Antwerpen kunt beleven. Wij weten zeker dat jij onze tips voor geen goud zou willen missen. Laten we dus snel van start gaan!

Citytrip Antwerpen Per Trein

Citytrip Antwerpen per trein: Wat te doen? 5 Hoogtepunten

Heb jij besloten om per trein af te reizen naar de indrukwekkende stad Antwerpen? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd wat er zoal te doen is in deze veelbelovende stad. Welke bezienswaardigheden en activiteiten zijn de moeite waard, en welke plekjes mag jij absoluut niet overslaan? Wij geven duidelijkheid! Onderstaand bespreken we maar liefst vijf hoogtepunten die absoluut niet mogen ontbreken tijdens jouw citytrip naar Antwerpen.

1.) Antwerpen Centraal

Jij hebt besloten om per trein de stad Antwerpen te bezoeken. Een goede keuze als je het ons vraagt. Het is zonder twijfel één van de snelste, goedkoopste en meest duurzame manieren om naar deze stad af te reizen. Voor slechts een paar tientjes kom jij binnen een mum van tijd aan op Antwerpen Centraal. Laat dit nu net de eerste bezienswaardigheid uit onze lijst zijn.

Wanneer je met de trein aankomt in Antwerpen, bevind jij je direct in één van de meest bijzondere bezienswaardigheden die de stad rijk is. Het centraal station van Antwerpen is absoluut een pareltje. Het station wordt door vele ook wel de spoorwegkathedraal genoemd. De 19e-eeuwse grandeur van het station levert zonder twijfel een uniek fotomoment op.

Kom jij dus binnenkort met de trein aan op Antwerpen centraal voor een citytrip? Plan dan alvast wat tijd in om prachtige kiekjes te schieten van dit adembenemend mooie station. Loop rond om de architectuur te bewonderen, en jouw citytrip heeft een fantastisch begin!

Mooiste Station Europa Antwerpen

2.) Het Rubenshuis

Veel reizigers zullen het met ons eens zijn wanneer we zeggen dat een bezoekje aan het Rubenshuis absoluut niet mag ontbreken tijdens een stedentrip in Antwerpen. Het betreft een huis, bijna een paleis zouden we kunnen zeggen, waar de bekende schilder Peter Paul Rubens een groot deel van zijn oeuvre maakte. Je stapt als het ware het leven in van deze Vlaamse kunstenaar, absoluut een bijzondere beleving.

Het Rubenshuis is een museum, maar vooral ook een waardevolle herinnering aan deze veelzijdige kunstenaar. Je krijgt niet alleen een uniek kijkje in zijn atelier, je komt ook meer te weten over het gezinsleven van Rubens. Wat ons betreft is het Rubenshuis absoluut een must-see wanneer je besluit Antwerpen te bezoeken.

Voor een kaartje betaal je slechts 12 euro per persoon. Het is dus ook nog eens een betaalbaar museum. Prettig wanneer je op reis gaat met een budget.

3.) Begijnhof

Antwerpen is een redelijk drukke stad. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je op een gegeven moment even aan de chaos wenst te ontsnappen. Dit kun je doen door een bezoekje te brengen aan het Begijnhof. Dit is een plek waar vroeger de vrouwen woonde die geen kloostergelofte aflegde, maar zich toch wilde inzetten voor de kerk.

Het Begijnhof bestaat uit een verzameling huisjes die zich binnen een stadsmuur bevinden. Je kunt het hof alleen betreden via de toegangspoorten. Je kijkt je ogen uit in de prachtige binnentuin en bijzondere boomgaard. Maak een heerlijke wandeling door het mooie Begijnhof, en kom even helemaal tot rust. Zo kan jij er de rest van je trip weer helemaal tegenaan!

4.) Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Het boegbeeld van Antwerpen is de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Deze kathedraal is maar liefst 123 meter hoog en heeft een enorm charmante uitstraling. Het betreft een gotische kruiskerk die werd gebouwd in de 14e eeuw. Helaas is van het oorspronkelijke interieur niet veel over vanwege vernielingen tijdens de beeldenstorm.

Toch blijft de kerk een indrukwekkende bezienswaardigheid. Alleen al de architectuur van de kerk is adembenemend mooi. De binnenzijde van de kathedraal is vaak opnieuw ingericht, waardoor er sprake is van een gemixte stijl. Het interieur bevat elementen uit de gotiek, barok en renaissance. Al met al is het een prachtig aangezicht. Een bezoekje aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal mag dan ook niet ontbreken tijdens jouw stedentrip in Antwerpen.

5.) Shoppen in De Meir

In hartje Antwerpen vind je de lange winkelstraat de Meir. In deze straat vind je honderden winkeltjes, en kun je dus heerlijk shoppen. Terwijl je dat doet kun je bovendien genieten van de prachtige historische gebouwen die je onderweg tegenkomt. De straat is een voetgangerszone, waar jij dus heerlijk onbezorgd kunt wandelen.

Uiteraard vind je in de buurt van de Meir ook diverse gezellige cafés en eetgelegenheden. Verschillende culinaire keukens worden vertegenwoordigd in het bruisende Antwerpen. Ook voor vegetariërs en veganisten zijn er voldoende opties. We kunnen dus wel spreken van een stad die iedere bezoeker veel te bieden heeft!

Reis duurzaam en comfortabel met de trein naar Antwerpen voor een Citytrip. Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online tot 7 dagen voor vertrek.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest