5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

Duitsland is een perfect land voor een wandelvakantie, vanwege de pure natuur, ruimte en rust. Wil je ook per trein naar Duitsland en wandelen met de hond? Dat kan! Veel van de Duitse wandelroutes zijn geschikt voor jouw viervoeter. Vaak aangelijnd, maar in sommige gebieden mogen honden eveneens loslopen. Het leuke is dat je deze vakantiebestemmingen goed kunt bereiken met de trein. En jouw hond? Die is (soms met voorwaarden) in alle treinen welkom.

Houd wel even goed in de gaten wanneer je wel of niet een extra kaartje moet kopen. Voor kleine hondjes is dat vaak niet eens nodig. Voor grote viervoeters betaal je een kleine prijs. De trein is niet alleen voor jou, maar ook voor jouw hond dé ideale manier van vervoer. Wil je wandelen met de hond in Duitsland? Dit zijn de meest hondvriendelijke wandelroutes.

  1. De Eifel
  2. De Harz
  3. Der Hochrhöner
  4. De Goldsteig
  5. De Schwäbische Alb

5 Mooiste Hikes Duitsland Bewandelen

Trein, wandelen en hond in Duitsland

Er is niets zo leuk om met de hond een leuke wandeling te maken. Met de prachtige natuur kent Duitsland prachtige hondvriendelijke wandelgebieden. Natuurlijk kies je voor de trein naar Duitsland. Ook wanneer je gaat wandelen met de hond.

1.) Hondvriendelijke route rondom de Dreimühlen waterval in de Eifel

Is jouw viervoeter ook zo dol op water en bossen? Dan zou je zeker deze route rondom de Dreimühlen waterval in de Eifel van Duitsland moeten wandelen. Je kunt over een aangelegd en verhard pad lopen, maar ook over smalle bergpaadjes. Rondom de waterval kun je verschillende routes lopen. Afhankelijk van jouw conditie en die van jouw viervoeter. Over het algemeen mag de hond op deze wandelroute loslopen. Houd natuurlijk wel rekening met andere wandelaars en dieren. Het startpunt van de route ligt in Nohn.

Meer over: Treinkaartjes naar de Eifel

2.) Wandelen met de hond in de Harz

De Harz is een adembenemend mooi natuurgebied bij het Oderteich in Duitsland. De wandelroute staat heel duidelijk aangegeven met bewegwijzering. De wandelroute heeft een lengte van 4 kilometer door verschillende landschappen. Je ziet het meer van alle kanten in al zijn schoonheid. Rondom het meer leeft veel wild. Het wordt dus gewaardeerd dat je jouw hond tijdens het wandelen aangelijnd houdt Het is en blijft een beschermd natuurgebied. Ga je in de zomer op vakantie? Laat je hond dan een verfrissende duik nemen in het meer.

Tip! Wil je een blijvende herinnering aan deze wandelroute met jouw hond in Duitsland? Ga dan tijdens de wandeling op zoek naar een rode brievenbus. Hierin bevinden zich de felbegeerde wandel stempels die je kunt verzamelen van alle wandelroutes in de Harz.

Goethe weg Pad Mooiste HikeDuitsland

3.) Der Hochrhöner wandelroute voor honden en baasjes

Eén van de mooiste wandelroutes voor jou en jouw hond is Der Hochrhöner. Deze wandeling kun je in etappes lopen. Je wandelt in de buurt van Thüringen en Hessen. Daar kunnen jij en jouw hond struinen door hoogveengebieden, terwijl je een blik werpt op de uitgestrekte natuurgebieden van de Kuppen Rhön. Kijk vooral ook even omhoog tijdens het wandelen. De Wasserkuppe berg van bijna 1000 meter hoog, wordt veel gebruikt door zweefvliegers. Een prachtig schouwspel in de lucht. Een heerlijke afwisselende route.

4.) Samen met je hond wandelen op de Goldsteig in Duitsland

De Goldsteig is een kindvriendelijke wandelroute in Duitsland. Je wandelt dwars door het Beierse Woud, maar pakt ook een stukje Tsjechië mee. Er is altijd wel een startlocatie die goed te bereiken is met de trein. De route is adembenemend mooi. Je komt een overvloed aan watertjes en beekjes tegen, maar ook oude ruïnes in de 2 Nationale Parken die je doorkruist.

De wandeling is ruim 600 kilometer lang. Als je er een wandelvakantie met de hond van maakt, logeer dan zeker in één van de hondvriendelijke hotels die je tegenkomt. Hier worden zowel jij als jouw hond in de watten gelegd. Klaar voor een nieuwe wandeldag!

Tip! Deze wandelroute met de hond loopt dwars door het Sumava natuurgebied in Tsjechië. Breng zeker een bezoek aan kasteel Kasperske Hory uit 1400. Bezoek de expositie over het gevonden goud in dit gebied, of geniet van de ridders die in de zomer dagelijks optreden.

5.) Hondvriendelijke wandelingen in de Schwäbische Alb

Zijn zowel jij als jouw hond avontuurlijk aangelegd? Dan is deze wandelroute in de Schwäbische Alb gemaakt voor jullie. Deze route vind je in Baden-Württemberg en kenmerkt zich door flinke steiltes en dalingen. Je loopt niet alleen tussen rotsen en bergen, maar geniet ook van adembenemende vergezichten op het Albvorland en de indrukwekkende zacht glooiende landschappen van de Albsteig wandelroute. Deze ligt namelijk dichtbij.

Tip! Je wandelt in de buurt van diverse hotspots waar ook jouw hond welkom is. Zoals de Urach waterval én Schloss Lichtenstein uit 1800. Je mag zelfs de binnenplaats van het kasteel bezoeken. Iets verderop kun je de resten van het oude kasteel nog zien liggen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Steenwijk: Koloniën van Weldadigheid

Ontdek de Koloniën van Weldadigheid, de binnenlandse landbouwkoloniën voor armoedebestrijding uit de 19e eeuw. Duizenden armen uit de steden kregen hier onderdak en onderwijs maar werden in toenemende mate beperkt in hun vrijheid van handelen. Nog altijd vind je hier...

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Toerisme De Baronie: hou van ’t goeie leven

Het leven is goed in gemoedelijk en bourgondisch Brabant, zeker in het groene gebied dat ligt tussen de steden Breda, Tilburg en de Belgische grens. Hier houden we van ’t goeie leven, van op het gemakje genieten, jezelf verwonderen over al dat moois dat deze regio zo...

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Ontdek het prachtige Binnenste Buitenland in Berg en Dal

Misschien was u van plan in Frankrijk te kamperen, naar Turkije te vliegen of een huttentocht te maken in Zwitserland. Ook deze zomer brengen veel mensen door in Nederland. Als u ook in Nederland blijft, is dit een mooi moment om het Binnenste Buitenland in Berg en...

Pin It on Pinterest