5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

Duitsland is een perfect land voor een wandelvakantie, vanwege de pure natuur, ruimte en rust. Wil je ook per trein naar Duitsland en wandelen met de hond? Dat kan! Veel van de Duitse wandelroutes zijn geschikt voor jouw viervoeter. Vaak aangelijnd, maar in sommige gebieden mogen honden eveneens loslopen. Het leuke is dat je deze vakantiebestemmingen goed kunt bereiken met de trein. En jouw hond? Die is (soms met voorwaarden) in alle treinen welkom.

Houd wel even goed in de gaten wanneer je wel of niet een extra kaartje moet kopen. Voor kleine hondjes is dat vaak niet eens nodig. Voor grote viervoeters betaal je een kleine prijs. De trein is niet alleen voor jou, maar ook voor jouw hond dé ideale manier van vervoer. Wil je wandelen met de hond in Duitsland? Dit zijn de meest hondvriendelijke wandelroutes.

  1. De Eifel
  2. De Harz
  3. Der Hochrhöner
  4. De Goldsteig
  5. De Schwäbische Alb

5 Mooiste Hikes Duitsland Bewandelen

Trein, wandelen en hond in Duitsland

Er is niets zo leuk om met de hond een leuke wandeling te maken. Met de prachtige natuur kent Duitsland prachtige hondvriendelijke wandelgebieden. Natuurlijk kies je voor de trein naar Duitsland. Ook wanneer je gaat wandelen met de hond.

1.) Hondvriendelijke route rondom de Dreimühlen waterval in de Eifel

Is jouw viervoeter ook zo dol op water en bossen? Dan zou je zeker deze route rondom de Dreimühlen waterval in de Eifel van Duitsland moeten wandelen. Je kunt over een aangelegd en verhard pad lopen, maar ook over smalle bergpaadjes. Rondom de waterval kun je verschillende routes lopen. Afhankelijk van jouw conditie en die van jouw viervoeter. Over het algemeen mag de hond op deze wandelroute loslopen. Houd natuurlijk wel rekening met andere wandelaars en dieren. Het startpunt van de route ligt in Nohn.

Meer over: Treinkaartjes naar de Eifel

2.) Wandelen met de hond in de Harz

De Harz is een adembenemend mooi natuurgebied bij het Oderteich in Duitsland. De wandelroute staat heel duidelijk aangegeven met bewegwijzering. De wandelroute heeft een lengte van 4 kilometer door verschillende landschappen. Je ziet het meer van alle kanten in al zijn schoonheid. Rondom het meer leeft veel wild. Het wordt dus gewaardeerd dat je jouw hond tijdens het wandelen aangelijnd houdt Het is en blijft een beschermd natuurgebied. Ga je in de zomer op vakantie? Laat je hond dan een verfrissende duik nemen in het meer.

Tip! Wil je een blijvende herinnering aan deze wandelroute met jouw hond in Duitsland? Ga dan tijdens de wandeling op zoek naar een rode brievenbus. Hierin bevinden zich de felbegeerde wandel stempels die je kunt verzamelen van alle wandelroutes in de Harz.

Goethe weg Pad Mooiste HikeDuitsland

3.) Der Hochrhöner wandelroute voor honden en baasjes

Eén van de mooiste wandelroutes voor jou en jouw hond is Der Hochrhöner. Deze wandeling kun je in etappes lopen. Je wandelt in de buurt van Thüringen en Hessen. Daar kunnen jij en jouw hond struinen door hoogveengebieden, terwijl je een blik werpt op de uitgestrekte natuurgebieden van de Kuppen Rhön. Kijk vooral ook even omhoog tijdens het wandelen. De Wasserkuppe berg van bijna 1000 meter hoog, wordt veel gebruikt door zweefvliegers. Een prachtig schouwspel in de lucht. Een heerlijke afwisselende route.

4.) Samen met je hond wandelen op de Goldsteig in Duitsland

De Goldsteig is een kindvriendelijke wandelroute in Duitsland. Je wandelt dwars door het Beierse Woud, maar pakt ook een stukje Tsjechië mee. Er is altijd wel een startlocatie die goed te bereiken is met de trein. De route is adembenemend mooi. Je komt een overvloed aan watertjes en beekjes tegen, maar ook oude ruïnes in de 2 Nationale Parken die je doorkruist.

De wandeling is ruim 600 kilometer lang. Als je er een wandelvakantie met de hond van maakt, logeer dan zeker in één van de hondvriendelijke hotels die je tegenkomt. Hier worden zowel jij als jouw hond in de watten gelegd. Klaar voor een nieuwe wandeldag!

Tip! Deze wandelroute met de hond loopt dwars door het Sumava natuurgebied in Tsjechië. Breng zeker een bezoek aan kasteel Kasperske Hory uit 1400. Bezoek de expositie over het gevonden goud in dit gebied, of geniet van de ridders die in de zomer dagelijks optreden.

5.) Hondvriendelijke wandelingen in de Schwäbische Alb

Zijn zowel jij als jouw hond avontuurlijk aangelegd? Dan is deze wandelroute in de Schwäbische Alb gemaakt voor jullie. Deze route vind je in Baden-Württemberg en kenmerkt zich door flinke steiltes en dalingen. Je loopt niet alleen tussen rotsen en bergen, maar geniet ook van adembenemende vergezichten op het Albvorland en de indrukwekkende zacht glooiende landschappen van de Albsteig wandelroute. Deze ligt namelijk dichtbij.

Tip! Je wandelt in de buurt van diverse hotspots waar ook jouw hond welkom is. Zoals de Urach waterval én Schloss Lichtenstein uit 1800. Je mag zelfs de binnenplaats van het kasteel bezoeken. Iets verderop kun je de resten van het oude kasteel nog zien liggen.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders