5x wandelen in Nederland langs de kust

Opzoek naar een leuke wandeling in Nederland? Kijk dan eens naar een tussen de NS Wandelingen en OV Stappers. Bedoelt om met de trein naar een andere regio te reizen. De wandelingen kennen een begin- en eindpunt bij een treinstation, zodat je voor zowel de heen- als terugreis gebruik kan maken van de trein. Combineer dit met een goedkoop treinkaartje en jouw uitje is compleet! Om het makkelijker te maken hebben wij dit keer 5 leuke wandelingen langs de Nederlandse kust geselecteerd. Welke zou jij willen bewandelen?

Helderse Duinen (9,5 tot 15,5 kilometer)

Wat is er nou lekkerder dan uitwaaien langs de kust? Bij NS-wandeling Helderse Duinen is dit mogelijk met afstanden van 9,5, 14 of 15,5 kilometer. Je start op station Den Helder Zuid, waarna je langs diverse bezienswaardigheden wandelt en eindigt bij station Den Helder. Belangrijke bezienswaardigheden op de route zijn de duinen de Helderse Vallei, Fort Kijkduin, het Marinemuseum en het Reddingmuseum.

Kennemerduinen en Zandvoort aan Zee (15 of 16 kilometer)

Bij NS-wandeling Kennemerduinen heb je de keuze om over het strand te wandelen of via de Kennemerduinen naar het eindpunt te lopen. De route over het strand is 15 kilometer en via de duinen 16 kilometer. De wandeling vangt aan op station Santpoort Noord, waarna je naar station Overveen of Zandvoort wandelt.

Den haag naar de kust van Scheveningen (8 of 19 kilometer)

Combineer stedelijk gebied met een wandeling naar de Nederlandse kust. De NS Wandeling Den Haag start op station Den Haag, waarna je hier met een route van 8 of 19 kilometer weer eindigt. Je start in de stijlvolle stad Den Haag, waarna je via bospaden en langs 12 musea richting zee, strand en de duinen wandelt.

Noord-Hollands Duinreservaat (15 kilometer)

In het Noord-Hollands Duinreservaat vind je geweldige natuur. De echte liefhebber kan hier dan ook zijn lol op. Met een wandeling van 15 kilometer loop je langs het Strandvondsten Museum en de Oude Schulpweg. Vervolgens loop je over het duinpad langs grasduinen en bosrijke gebieden. De route begint op station Castricum en stopt op station Egmond aan Zee.

Duinen van Meijendel (13 kilometer)

Een leuke verrassing is NS-wandeling Meijendel. Een afwisselende route met bos, duin en stedelijk gebied. Leuke bezienswaardigheden langs de route zijn paleis Huis ten Bosch en landgoed Clingendael en de bekende Waalsdorpervlakte. De wandelroute is 13 kilometer, start op station Den Haag Centraal en eindigt bij station Wassenaar.

Duurzaam reizen: Met de trein door Europa

We kunnen allemaal niet wachten om weer op reis te gaan. Natuurlijk kies je dan wel voor een duurzaam vervoersmiddel, zoals de trein! Met de trein reis ja namelijk duurzaam en stoot je tot wel 10x minder Co2 uit. Reis daarom met de trein door Europa en reis bewust....

Met trein naar Disneyland Parijs

Een leuk uitstapje of weekendje weg plannen? Reis met de trein naar Disneyland Parijs. Er rijden dagelijks directe verbindingen per Thalys vanaf Amsterdam en Rotterdam naar station Marne-la-Vallée/Chessy. Dagelijks vertrekken er twee rechtstreekse treinen van Thalys...

Trein naar vliegveld in België

Ben je een reis aan het plannen en opzoek naar voordelige of soepele aansluitingen voor jouw vliegreis? Het vliegveld in Duitsland of België kan oplossing bieden. Zo zijn kaartjes soms goedkoper en verbindingen of aansluitingen beter. Duizenden Nederlanders reizen...