5x uitgaan in Luik per trein

Wat jouw manier van uitgaan ook is, in Luik vind je het allemaal. Van trendy danscafé’s, tot aan bruine kroegen en levendige uitgaansgebieden met een oneindig aantal terrassen. Deze Belgische stad ligt lekker dichtbij Nederland en is het makkelijkst te bereiken per trein. Het station van Luik ligt namelijk in de buurt van alle populaire uitgaansgebieden en het centrum.

Natuurlijk kies je voor de trein naar Luik voor een avondje stappen of uitgaan in het centrum. Goedkope treinkaartjes boek je tot 7 dagen voor vertrek vanaf 18 euro (2e klas) en 25 euro (1e klas). Met een reistijd van ongeveer 3 uur arriveer je in het centrum van de stad, waarna het avondje uitgaan in Luik direct van start gaat. Vanuit verschillende stations zijn rechtstreekse verbindingen te boeken, maar bijvoorbeeld vanuit Amsterdam reis je via Maastricht per trein naar Luik. Je dient dan één keer over te stappen voor de treinreis naar Luik.

  1. Wijk Le Carré
  2. Wijk Place du Marché
  3. Wijk Place des Carmes
  4. Het Summer Beer Lovers Festival
  5. Le Thème in Luik

Bezoek Luik voor een weekend, of maak er een langer verblijf van. In de stad valt namelijk ontzettend veel te beleven op het gebied van uitgaan. Ook culinair genieten doe je hier op zijn best. Naast de Belgische biertjes moet je ook de Luikse wafels hebben geproefd. Wil je uitgaan in Luik? Wij hebben de meest bijzondere uitgaansgelegenheden op een rij gezet.

Citytrip Luik Trein Liege

5x Uitgaansgelegenheden en Uitgaan in Luik per trein

Ook een keer stappen of uitgaan in Luik per trein? Je komt aan in hartje centrum, waarna bars, cafés en kroegen op loopafstand bereikbaar zijn. Hieronder vind je een overzicht van bruisende en misschien wel de leukste wijken boordevol uitgaansgelegenheden.

1.) Uitgaan in de wijk Le Carré

Zodra de zon ondergaat, gaan de lichten in de wijk Le Carré aan. In dit uitgaansgebied vind je ontzettend veel leuke kroegen, bars en cafés. Alleen de pittoreske straatjes en gebouwen in Le Carré zijn al een feestje om te zien. Breng een bezoek aan Le Soleil, geniet van lekker eten bij Le Carré d’Or of ga met de voetjes van de vloer in Elmas Café aan Rue du Pot d’Or.

Tip! Ook overdag is Le Carré in Luik een heel leuk gebied om te zijn. Hier kun je namelijk naar hartelust shoppen in één van de vele winkeltjes en boetieks. Pak zeker ook een Luikse wafel of Chasse mee van Une Gaufrette Saperlipopette aan de Rue des Mineurs. Je geduld wordt wel op de proef gesteld. Deze Luikse bakkerij is namelijk ontzettend populair.

2.) Uitgaan in de wijk Place du Marché

Wil je uitgaan in Luik maar ook proeven van de Belgische sferen en architectuur? Maak dan zeker een keuze uit één van de vele bars, bistro’s en cafés aan de Place du Marché. Het plein is prachtig gesitueerd in het midden van de stad. Als je met de trein naar Luik reist, dan ligt dit uitgaansgebied op loopafstand van het treinstation.

Op de Place du Marché kun je eveneens de fontein van de Vrijheid bezoeken. Ook in de zomer is het goed toeven op dit plein met de vele terrassen. De Place du Marché is namelijk heel groen en rijk aan bomen. Bijvoorbeeld op het terras van Le Petit Paris, Charlemagne Café of de gezellige O Bar.

Luik Station

3.) Uitgaan in de wijk Place des Carmes

Ben je een liefhebber van exclusieve en bijzondere wijnen? Dan zou je tijdens het uitgaan in Luik zeker wat tijd moeten vrijmaken voor een bezoek aan dit gezellige pleintje. Hier vind je namelijk de beste wijnbars van de stad, allemaal dichtbij elkaar. Place des Carmes ligt dichtbij Rue St. Paul. Naast de vele in wijn gespecialiseerd bars, vind je hier ook lekkere eettentjes. Zoals Le Comptoir des Carmes. Een Belgisch restaurant met een heerlijke kaart.

Tip! Heb je genoten van lekkere wijnen of een diner op de Place des Carmes in Luik? Sluit dit dan goed af door een bezoek te brengen aan de Ice Bar Lamorgese. Hier proef je de lekkerste ijsjes, sorbets en crêpes van de stad. Dichtbij het plein vind je ook Rock’n Roses. Een sfeervol rockcafe waar je ook nog eens een Belgisch biertje op het dakterras drinkt.

4.) Uitgaan tijdens het Summer Beer Lovers Festival

Als je een échte bierdrinker bent en de Belgische pintjes wel kunt waarderen, dan is het Summer Beer Lovers Festival in Luik hét evenement voor jou. De stad wordt tijdens dit festival omgetoverd in één grote bierproeverij. Overal zie je mooie stands. Van café’s, maar ook van ruim 30 bierbrouwerij.

Op de Place Saint-Lambert proef je tijdens dit evenement in augustus de mooiste Belgische biertjes. Reis vooral met de trein naar Luik als je dit bierfeest bij wilt wonen. Auto’s zijn niet toegestaan in de binnenstad. Betaald parkeren is daarnaast ook nog eens ontzettend duur. Met de trein reis je sneller, goedkoper én comfortabeler.

5.) Bijzonder uit eten bij Le Thème in Luik

Houd je van lekker eten in een bijzondere ambiance? Dan is Le Thème aan de Impasse de la Couronne in Luik the place to be. In deze prachtige eetgelegenheid veranderd het thema om de paar jaar. Dat heeft niet alleen betrekking op de menukaart, maar ook op de gehele inrichting. Je waant je nu in een laboratorium uit een heel ander universum, terwijl je geniet van de mooiste creaties op je bord. Uitgaan bij Le Thème in Luik betekent dus niet alleen lekker eten, maar ook genieten van een geweldige setting waarin jij de hoofdrol speelt.

Tip! Place du Marche ligt op loopafstand van dit restaurant aan de Impasse de la Couronne. Na het eten kun jij je dus volop in het nachtleven van Luik storten. Bijvoorbeeld bij Charlemagne Café. Een gezellig en klein café met een mooie verwarmd buitenterras.

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

5 Mooie wandelingen in Zwitserland

Niets evenaart de zaligheid van wandelen tijdens een vakantie. Een wandelvakantie blijft dé manier om je geest leeg te maken en jezelf echt op te laden voordat je terug aan het werk moet. Om volledig te ontspannen, is het geen slecht idee om Zwitserland te bezoeken,...

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Trein en dagje weg: Welkom in Enkhuizen!

Enkhuizen is zo’n stad waar je lekker rondstruint langs mooie grachten en sfeervolle straatjes met markante namen als Hemeltje en Drie Groene Eikels. Op je gemak bijzondere winkels en leuke musea ontdekken, koffie drinken bij het Rijksmagazijn of Coffy-Huys, een...

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

Perfecte CityTrip bestemmingen in België

België is een klein land, maar het heeft een enorme verscheidenheid aan steden en regio's die ideaal zijn voor een perfecte citytrip. Of je nu op zoek bent naar een bruisende metropool zoals Brussel of Antwerpen, een charmante historische stad zoals Brugge of Gent, of...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders