5x uitgaan in Berlijn per trein

Berlijn is een stad met een rijke historie én een bruisend uitgaansleven. Uitgaan in Berlijn doe je dat ook het liefst verdeeld over een weekend. De stad heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Maak je geen zorgen over je verblijf, want Berlijn heeft ook ruim voldoende hotels. Wil je echt onbezorgd uitgaan? Reis dan met de trein naar deze levendige Duitse stad.

Natuurlijk kies je voor de trein naar Berlijn voor een avondje stappen of uitgaan in het centrum. Goedkope treinkaartjes boek je 2 tot 6 maanden voor vertrek vanaf 39 euro (2e klas) en 59 euro (1e klas). Met een reistijd van ongeveer 6.18 uur arriveer je in het centrum van de stad, waarna het avondje uitgaan in Keulen direct van start gaat.

  1. Club Berghain
  2. The Pub
  3. Newton Bar
  4. Watergate
  5. Bikini Berlin

Al binnen enkele uren stap je vanuit de trein via het moderne Station Berlin Hauptbahnhof zo de populairste uitgaansgebieden van de stad binnen. Natuurlijk met een rechtstreekse verbinding. Overstappen is dus helemaal niet nodig. Laat de auto dus zeker lekker thuis als je wilt stappen in Duitsland. Dit zijn de leukste uitgaansgelegenheden van het hippe Berlijn.

Berlijn Per Trein

De 5 leukste uitgaansgelegenheden in Berlijn

Ook een keer stappen of uitgaan in Berlijn per trein? De trein naar Duitsland is comfortabel en snel. Stap in de trein naar Berlijn op diverse treinstations in Nederland, zoals Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.

Vervolgens rijdt de IC Berlijn door naar bestemmingen en Duitsland met als eindbestemming Berlijn Hbf, waarna bars, cafés en kroegen op loopafstand bereikbaar zijn. Hieronder vind je een overzicht van bruisende en de leukste wijken met uitgaansgelegenheden.

1.) Club Berghain

Berghain is misschien wel de meest bekende en exclusieve uitgaansgelegenheid van Berlijn. Deze club bevindt zich in een oud pakhuis waardoor er direct een sfeertje ontstaat. Hier wordt techno muziek gedraaid en ook de dresscode is hierop afgestemd. Houd je hieraan, want het deurbeleid is ontzettend streng. Er mogen hier geen foto’s gemaakt worden. Maar, ondanks de lange rijen voor de deur en het strenge deurbeleid, heb je Berlijn niet echt gezien als je niet in Club Berghain bent geweest aan bahnhof Wriezener.

Stedentrip Berlijn En Trein

2.) The Pub

Ben je een liefhebber van bier? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan The Pub in Berlijn. In deze kroeg mag je jouw biertjes namelijk zelf tappen. Dat kan gewoon aan tafel. Deze zijn namelijk voorzien van een tap en een digitaal “scorebord”. In deze leuke uitgaansgelegenheid kun je trouwens ook lekker eten. Zo zijn de hamburgers een echte aanrader, maar ook voor de lekkerste spareribs moet je bij The Pub in Berlijn zijn.

Tip! The Pub vind je aan de Rochstrasse in Berlijn. Dat is op loopafstand van de Alexanderplatz. Hier vind je een tv-toren die je kunt betreden voor een spectaculair uitzicht over de stad. Daarnaast is het bruisende plein sowieso de moeite van het bezoeken waard.

3.) Newton Bar

Drink je graag cocktails in een chique maar gezellige ambiance? Breng dan zeker een bezoek aan de Newton Bar aan de Charlottenstrasse in Berlijn. Hier kun je tevens de mooiste en meest opvallende naaktportretten bewonderen. De bar en de inrichting zijn dan ook een ode aan fotograaf Helmut Newton. De cocktails zijn hier bijzonder lekker. Daarom kan het er later op de avond behoorlijk volstromen met publiek. De Newton Bar ligt tegenover de Gendarmenmarkt met de Deutscher en de Französischer Dom.

Tip! Als je met de trein naar Berlijn reist om een bezoek te brengen aan de Newton Bar aan de Charlottenstrasse, dan kun je vanaf het treinstation de tram nemen. Je stapt dan dichtbij deze levendige straat uit. Overnachten kan bij Select Hotel Berlin aan de Gendarmenmarkt.

4.) Watergate

Ga je in de zomer met de trein naar Berlijn om uit te gaan? Dan is het heerlijk vertoeven op het mooie terras van Watergate. Deze bevindt zich boven het water van de Spree. In Watergate kun je genieten van lounge & club muziek, maar worden er ook regelmatig optredens gegeven van bekende dj’s. Deze legendarische uitgaansgelegenheid vind je aan de Falckensteinstrasse in de wijk Kreuzberg, vlakbij de bekende Oberbaumbrücke.

Tip! Lekker Vietnamees eten doe je bij Yo! Pho aan dezelfde straat. Het restaurantje is klein, maar dat zegt niets over de kwaliteit van het eten. Hier geniet je van de lekkerste Pad Thai maar er is ook een uitgebreide keuze aan traditionele veganistische gerechten. Doen!

5.) Bikini Berlin

Dit is één locatie met verschillende leuke barretjes, eetgelegenheden en winkels. Hier kun je je zeker een dagdeel vermaken. Bezoek naast bijzondere boetiekjes en concept winkels ook het dakterras. Je wordt hier namelijk getrakteerd op een uitzicht op de Berlijnse Zoo. Drink de lekkerste koffie bij Funk You en eet smakelijke en verse burrito’s bij restaurant Chicano.

Tip! Bikini Berlin vind je in de wijk Charlottenburg aan de Budapester Strasse. Houd er rekening mee dat deze locatie op zondag gesloten is. Handig om te weten als je in het weekend met de trein naar Berlijn reist om de leukste uitgaansgelegenheden te bezoeken.

Ook een avondje uitgaan in Berlijn per trein? Bestel tickets al vanaf 39 euro per enkele reis en bezoek de leukste uitgaansgelegenheden van deze wereldstad.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest