5x uitgaan in Antwerpen per trein

Antwerpen is hip and happening. De stad heeft een bruisend uitgaansleven en biedt voor iedereen wat wils. Van intieme pubs en restaurants, tot aan trendy clubs en bioscopen. Uitgaan in Antwerpen per trein is uitstekend te combineren met een compleet weekendje weg of een citytrip. Er zijn namelijk ontzettend veel leuke uitgaansgelegenheden. Te veel voor slechts één avond.

Natuurlijk leent de trein zich uitstekend voor een avondje stappen of uitgaan in Antwerpen. Goedkope treinkaartjes bestel je eenvoudig online vanaf 20 euro (doordeweeks) en 26 euro (van vrijdag t/m zondag). Vervolgens reis je duurzaam en comfortabel per IC Brussel naar deze geweldige bestemming in België.

  1. Zurenborg
  2. Wijk t’Zuid
  3. Het Eilandje
  4. Skybar Antwerp
  5. Minus-1 Club

De Belgische stad is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Zoals de trein bijvoorbeeld. Binnen een paar uurtjes sta je vanuit Nederland midden in het levendige centrum. Als je met de trein reist, kun je ook nog eens zorgeloos genieten van een drankje. Wil je uitgaan in Antwerpen? Dit zijn 5 uitgaansgelegenheden die je zeker niet mag missen.

Uitgaan Per Trein

Dit zijn de 5 leukste uitgaansgelegenheden in Antwerpen

Ook een keer stappen of uitgaan in Antwerpen per trein? Je komt aan in hartje centrum, waarna bars, cafés en kroegen op loopafstand bereikbaar zijn. Hieronder vind je een overzicht van bruisende en misschien wel de leukste wijken boordevol uitgaansgelegenheden.

1.) Dageraadplaats in de wijk Zurenborg

Zurenborg is een prachtige wijk in Antwerpen met de leukste uitgaansgelegenheden. De wijk staat bekend om zijn smalle straatjes, de Art Nouveau architectuur en de vele bijzondere muurschilderingen. Hier vind je tal van leuke cafés en restaurants. Ook de Dageraadplaats vind je in Zurenborg. Hier kun je uitgaan tot in de late uurtjes, maar ook culinair genieten in één van de vele toprestaurants. Uitgaan in Antwerpen? Zurenborg is the place to be!

Tip! Dichtbij de Dageraadplaats in Antwerpen ligt de start van een architectuurwandeling door de wijk Zurenborg. Een absolute aanrader als je niet alleen wilt stappen, maar ook wilt genieten van al het moois dat deze bijzondere Belgische stad allemaal te bieden heeft.

Citytrip Antwerpen Per Trein

2.) Wijk ‘t Zuid

Houd je van een vleugje Parijs maar wil je toch met de trein naar Antwerpen? Dan moet je een bezoek aan ‘t Zuid zeker niet overslaan. Deze charmante wijk staat bol van de hippe eettentjes en clubs. Wil je na een avond uitgaan in Antwerpen lekker bijkomen met een goed ontbijt? Dan is Butchers Coffee een aanrader. Vervolgens kun je heerlijk gaan borrelen bij Café de Vryheyt in ‘t Zuid in Antwerpen. Hier proef je tevens van de lekkerste Belgische biertjes. Met de voetjes van de vloer kan later op de avond bij The Soul Antwerp.

3.) Stappen aan het water in Het Eilandje

Het Eilandje vind je aan het water in het centrum. Als je naar de imposante pakhuizen kijkt, lijkt het even of je aan de grachten van Amsterdam zit. Het Eilandje is dé plek voor uitgaan tot in de late uurtjes. Hier vind je namelijk heel veel trendy nachtclubs en discotheken. In alle rust een borrel drinken op één van de vele terrassen kan natuurlijk ook. Ook deze hebben een lange openingstijd zodat je in principe niet van bar naar bar hoeft te hoppen. Ook dat is gezien het grote aanbod mogelijk. Het Eiland ligt ook dichtbij het oude stadscentrum.

Tip! Wil je uitgaan in Antwerpen in het zomerseizoen? Ga dan zeker sfeer proeven bij Bar Paniek op Het Eilandje. Dit is een pop-up bar die alleen in de zomer geopend is. Natuurlijk mét zicht op het water en heerlijk koel in de schaduw van de oude groene bomen. Top plek!

Treinkaartje Antwerpen

4.) Borrelen op grote hoogte in Skybar Antwerp

Wil je uitgaan in Antwerpen maar ben je op zoek naar iets uitdagends? Dan is Skybar Antwerp op jouw lijf geschreven. De bar bevindt zich in het stadscentrum en maakt onderdeel uit van het chique Lindner Hotel. In deze bar heb je tijdens het nippen aan een luxe cocktail een geweldig uitzicht op de stad én de Schelde.

Ga je met de trein naar Antwerpen voor een avondje uit? Dan kun je een bezoek aan de Skybar ook combineren met een overnachting. In de bar worden ook regelmatig swingende events georganiseerd.

5.) Minus-1 Club

Minus-1 is een nachtclub en sushi restaurant in één. Als je hier wilt eten wordt het restaurant ook wel Umami genoemd. Maar uitgaan kun je ook in deze, misschien wel hipste, nachtclub van Antwerpen. Minus-1 bevindt zich in de kelder van het restaurant. Na een overheerlijk Japans diner hoef je dus maar 1 verdieping lager te gaan om te kunnen feesten tot in de late uurtjes. Hier drink je vooral de lekkerste cocktails van Antwerpen en de mooiste bieren. Minus-1 aan de Luikstraat in Antwerpen is een high-end nachtclub met de beste DJ’s.

Tip! In de Luikstraat in Antwerpen vind je naast Umami nog meer geweldige restaurants en eettentjes. Bijvoorbeeld als je iets anders wilt eten dan Japans. Maven en Chipz Zuid zijn een aanrader. Dichtbij de Luikstraat vind je ook de Waalsekaai. Hier kun je eten bij Restaurant Mich of uitgaan bij Belroy’s Bijoux aan de Graaf van Egmontstraat.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Trein naar Kortrijk in België

Trein naar Kortrijk in België

☑️ Trein naar Kortrijk v.a. € 31,50 ☑️ Reistijd van Amsterdam naar Kortrijk 02:46 uur ☑️ 1 overstap op Antwerpen Centraal ☑️ Treintickets: Deutsche Bahn ☑️ Hotels: Trivago en Booking.com 29,- Zoek tickets Weekendje weg of een dagje naar een leuke bestemming in het...

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Verken West-Vlaanderen per trein: vele verborgen schatten

Gelegen in het hart van België is West-Vlaanderen een populaire regio voor veel Nederlanders. De diversiteit aan landschappen, natuur en mooie bestemmingen maakt West-Vlaanderen aantrekkelijk voor een dagtrip, weekendje weg of complete vakantie. Natuurlijk verken je...

Pin It on Pinterest