5x Trein naar kasteel in Frankrijk

Wie opzoek is naar een mooi kasteel in Frankrijk is hier op de juiste plek. Ter inspiratie maakte wij een selectie van 5 kastelen in Frankrijk. Ideaal voor een weekendje weg of complete vakantie. Het is tamelijk lastig om in het land van de kastelen een kleine selectie te maken. Gezegd moet worden dat hier nog veel meer prachtige kastelen te vinden zijn. Zo zijn er alleen al op Wikipedia meer dan 500 te vinden.

Trein naar kastelen in Frankrijk

Natuurlijk reis je met de trein naar Frankrijk. Er vertrekken dagelijks treinen van Thalys naar Parijs, waarna je kunt overstappen op treinen naar alle Franse bestemmingen.

Château d’Amboise in de Loirevallei


Het kasteel bekend van Leonardo da Vinci en François I. Château d’Amboise gelegen in de Loirevallei kent prachtige tuinen en een mooie ligging langs rivier de Loire. Leonardo heeft hier zijn laatste jaren doorgebracht, waarbij je zelfs zijn graf kan bezoeken.

Château de Chenonceau in de Loirevallei


Een ander unieke kasteel in de Loirevallei is Château de Chenonceau. Voor een groot deel staat het kasteel op rivier de Cher. Het contrast tussen de witte muren en het blauwe water is een lust voor het oog. Verder dien je zeker even te wandelen in de bosrijke omgeving, door de tuinen, de bloementuin en moestuin.

Château de Versailles nabij Ile-de-France


Misschien wel één van de bekendste mag natuurlijk niet ontbreken. Het kasteel van Versailles dat op ongeveer een uur reisafstand met de trein van Parijs ligt. Het sproojesachtige Château de Versailles is gebouwd door Lodewijk XIV met prachtige architectuur, kunst en verschillende vertrekken. Natuurlijk trek je de wandelschoenen aan, want in de tuinen van het kasteel kan je uren verdwalen.

Trein naar Château de Versailles?

Ben je toevallig in Parijs en wil je met de trein naar Château de Versailles? Reis dan met de trein voor 7 euro per enkele reis met een uur reistijd van Parijs naar het kasteel. Kies voor een dagretour en voorkom aan het eind van de dag een lange rij bij de kaartautomaat.

Château de Chantilly bij Hauts-de-France


Chantilly Castle bewijst dat er ook in Noord-Frankrijk prachtige kastelen zijn. Dit kasteel ligt in Picardië en was oorspronkelijk een middeleeuws fort, hoewel het huidige kasteel grotendeels een reconstructie is van dit kasteel uit de 19e eeuw. Het kasteel heeft twee musea: het Musée Condé bevat schilderijen van vele grote meesters en het Paardenmuseum in de voormalige stal.

Château de Chaumont-sur-Loire


Een van de Franse kastelen die door UNESCO op de Werelderfgoedlijst staat, is Chaumont-sur-Loire. De basis van het kasteel werd rond 1000 na Christus gelegd om de grens tussen de provincies Blois en Anjou te beschermen. In de daaropvolgende eeuwen heeft dit kasteel echter veel beproevingen doorstaan. Koning Louis I brandde het kasteel zelfs af, omdat hij de eigenaar van het kasteel wilde straffen voor het in opstand brengen van de menigte tegen de koninklijke macht. Later werd het kasteel herbouwd wat heeft geleid tot het kasteel dat we tegenwoordig nog kennen; Château de Chaumont-sur-Loire.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!