5x Trein naar kasteel in Frankrijk

Wie opzoek is naar een mooi kasteel in Frankrijk is hier op de juiste plek. Ter inspiratie maakte wij een selectie van 5 kastelen in Frankrijk. Ideaal voor een weekendje weg of complete vakantie. Het is tamelijk lastig om in het land van de kastelen een kleine selectie te maken. Gezegd moet worden dat hier nog veel meer prachtige kastelen te vinden zijn. Zo zijn er alleen al op Wikipedia meer dan 500 te vinden.

Trein naar kastelen in Frankrijk

Natuurlijk reis je met de trein naar Frankrijk. Er vertrekken dagelijks treinen van Thalys naar Parijs, waarna je kunt overstappen op treinen naar alle Franse bestemmingen.

Château d’Amboise in de Loirevallei


Het kasteel bekend van Leonardo da Vinci en François I. Château d’Amboise gelegen in de Loirevallei kent prachtige tuinen en een mooie ligging langs rivier de Loire. Leonardo heeft hier zijn laatste jaren doorgebracht, waarbij je zelfs zijn graf kan bezoeken.

Château de Chenonceau in de Loirevallei


Een ander unieke kasteel in de Loirevallei is Château de Chenonceau. Voor een groot deel staat het kasteel op rivier de Cher. Het contrast tussen de witte muren en het blauwe water is een lust voor het oog. Verder dien je zeker even te wandelen in de bosrijke omgeving, door de tuinen, de bloementuin en moestuin.

Château de Versailles nabij Ile-de-France


Misschien wel één van de bekendste mag natuurlijk niet ontbreken. Het kasteel van Versailles dat op ongeveer een uur reisafstand met de trein van Parijs ligt. Het sproojesachtige Château de Versailles is gebouwd door Lodewijk XIV met prachtige architectuur, kunst en verschillende vertrekken. Natuurlijk trek je de wandelschoenen aan, want in de tuinen van het kasteel kan je uren verdwalen.

Trein naar Château de Versailles?

Ben je toevallig in Parijs en wil je met de trein naar Château de Versailles? Reis dan met de trein voor 7 euro per enkele reis met een uur reistijd van Parijs naar het kasteel. Kies voor een dagretour en voorkom aan het eind van de dag een lange rij bij de kaartautomaat.

Château de Chantilly bij Hauts-de-France


Chantilly Castle bewijst dat er ook in Noord-Frankrijk prachtige kastelen zijn. Dit kasteel ligt in Picardië en was oorspronkelijk een middeleeuws fort, hoewel het huidige kasteel grotendeels een reconstructie is van dit kasteel uit de 19e eeuw. Het kasteel heeft twee musea: het Musée Condé bevat schilderijen van vele grote meesters en het Paardenmuseum in de voormalige stal.

Château de Chaumont-sur-Loire


Een van de Franse kastelen die door UNESCO op de Werelderfgoedlijst staat, is Chaumont-sur-Loire. De basis van het kasteel werd rond 1000 na Christus gelegd om de grens tussen de provincies Blois en Anjou te beschermen. In de daaropvolgende eeuwen heeft dit kasteel echter veel beproevingen doorstaan. Koning Louis I brandde het kasteel zelfs af, omdat hij de eigenaar van het kasteel wilde straffen voor het in opstand brengen van de menigte tegen de koninklijke macht. Later werd het kasteel herbouwd wat heeft geleid tot het kasteel dat we tegenwoordig nog kennen; Château de Chaumont-sur-Loire.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te...

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdamse ondernemers, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS, hebben de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te introduceren voor het probleem van wegwerpbekers. Vanaf 18 maart wordt een proef gelanceerd waarbij reizigers op station Rotterdam...

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Ontdek wereldstad Londen! Deze bruisende bestemming met iconische bezienswaardigheden is populair, vanwege zijn lange winkelstraten, warenhuizen, cultuur van magie en ontdek de bruisende energie, de iconische bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis van Londen,...

Pin It on Pinterest