5x Trein en Fietsen in België

Het land van onze zuiderburen kent prachtige natuurgebieden, gebergten en historische citadellen en belforten. Er zijn dan ook verschillende fietsroutes in België te vinden die je per trein eenvoudig kan bereiken. Ook een dagje weg met de trein en fietsen in België? Wij hebben alvast 5 mooie fietsroutes voor jou opgezocht, variërend van schitterende natuur en historisch stedelijk gebied.

Met de trein en fietsen in België?

Ontdek de verdwenen Zwinhavens, de Maasfietsroute, de bekende Vlaanderenroute of het uitgestrekte RAVel-netwerk. In België tref je eindeloos fietsplezier.

Verdwenen Zwinhavens

Het is misschien wel één van de mooiste fietsroutes van België. Het Zwin Natuur Park is 770 hectare groot en de woonplaats van de zeearend, ooievaar en nachtegaal. Sinds 2019 loopt er een fietspad dwars door de duinen, slikken en schoren tussen Cadzand en Knokke.

Kies uit routes van 33, 40 en 60 kilometer.

De Maasfietsroute

De EuroVelo 19 of Maasfietsroute volgt een rivier van 1150 meter kilometer lang vanuit Frankrijk naar Hoek van Holland. De fietsroute in België vindt zijn startpunt bij het Franse Grensplaatsje Givet en eindigt even onder Maastricht in Visé.

Er zijn ook routes, waarbij je in twee of 3 etappes 150 kilometer fiets tussen Dinant en Luik, waarbij je onderweg Namen en Huy passeert. Hierbij tref je imposante bergwanden, kastelen, de Onze-Lieve-Vrouwe-abdij van Leffe en pruttelende vrachtboten over de Maas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jan Pirard (@janpirard)

De Vlaanderenroute

Door het historisch en stedelijk gebied van België fietsen? Dan is de Vlaanderenroute van 920 kilometer zeker een optie. Je komt langs polder, bos en heide, terwijl je het stedelijk gebied van Damme, Brugge, Gent en Leuven doorkruist. Het eeuwenoude erfgoed kent authentieke kapelletjes, kerken en terrasrijke pleinen met smaakvolle biertjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karen Donckers (@_donckey_)

Het RAVel-netwerk

In Wallonië en de Belgische Ardennen tref je het RAVel-netwerk van ruim 1400 kilometer. Naast oude spoorlijnen tref je hier schitterende natuurparken, heuvels, kastelen en historische plaatsjes als Bouillon, Dinant en La-Roche-en-Ardenne. Het RAVel-netwerk brengt eigenlijk een groot aantal routes samen, waaronder de Vennbahn en Maasfietsroute.

De Vennbahn

Voor iedereen die rond de 25 kilometer per dag fietst, is de Vennbahn uitermate geschikt. Fietsroute de Vennbahn is aangelegd langs de historische spoorlijn tussen Aken (Duitsland) en Troisvierges (Luxemburg). De route is voor het overgrote deel geasfalteerd en kent op meerdere hotels op minimale afstand van elkaar.

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

5 Mooiste wandelroutes in Oostenrijk

Lui op het strand liggen is niet voor iedereen weggelegd. Een actieve wandel- of fietsvakantie is dan een prima alternatief. De 5 mooiste wandelroutes van Oostenrijk zijn dan misschien het overwegen waard, want deze schitterende plekken moet je eigenlijk gewoon gezien...

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

5 mooiste wandelroutes in Zwitserland

Er gaat niets boven heerlijk wandelen op vakantie. Een wandelvakantie nog altijd dé manier om je hoofd leeg te maken en om echt even goed op te laden voor je weer aan het werk moet. Om pas echt tot rust te komen is het geen verkeerd idee om eens een bezoekje te...

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

5 Mooiste bergmeren in Oostenrijk

Wie van een prachtige natuur houdt moet ooit in zijn of haar leven eens in Oostenrijk zijn geweest. Dit is natuurlijk hét land met de uitgestrekte grasvelden, de grazende koeien én de vele meren die in de bergen verscholen liggen. Het probleem met die verborgen meren...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders