5x Trein en Fietsen in België

Het land van onze zuiderburen kent prachtige natuurgebieden, gebergten en historische citadellen en belforten. Er zijn dan ook verschillende fietsroutes in België te vinden die je per trein eenvoudig kan bereiken. Ook een dagje weg met de trein en fietsen in België? Wij hebben alvast 5 mooie fietsroutes voor jou opgezocht, variërend van schitterende natuur en historisch stedelijk gebied.

Met de trein en fietsen in België?

Ontdek de verdwenen Zwinhavens, de Maasfietsroute, de bekende Vlaanderenroute of het uitgestrekte RAVel-netwerk. In België tref je eindeloos fietsplezier.

Verdwenen Zwinhavens

Het is misschien wel één van de mooiste fietsroutes van België. Het Zwin Natuur Park is 770 hectare groot en de woonplaats van de zeearend, ooievaar en nachtegaal. Sinds 2019 loopt er een fietspad dwars door de duinen, slikken en schoren tussen Cadzand en Knokke.

Kies uit routes van 33, 40 en 60 kilometer.

De Maasfietsroute

De EuroVelo 19 of Maasfietsroute volgt een rivier van 1150 meter kilometer lang vanuit Frankrijk naar Hoek van Holland. De fietsroute in België vindt zijn startpunt bij het Franse Grensplaatsje Givet en eindigt even onder Maastricht in Visé.

Er zijn ook routes, waarbij je in twee of 3 etappes 150 kilometer fiets tussen Dinant en Luik, waarbij je onderweg Namen en Huy passeert. Hierbij tref je imposante bergwanden, kastelen, de Onze-Lieve-Vrouwe-abdij van Leffe en pruttelende vrachtboten over de Maas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jan Pirard (@janpirard)

De Vlaanderenroute

Door het historisch en stedelijk gebied van België fietsen? Dan is de Vlaanderenroute van 920 kilometer zeker een optie. Je komt langs polder, bos en heide, terwijl je het stedelijk gebied van Damme, Brugge, Gent en Leuven doorkruist. Het eeuwenoude erfgoed kent authentieke kapelletjes, kerken en terrasrijke pleinen met smaakvolle biertjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karen Donckers (@_donckey_)

Het RAVel-netwerk

In Wallonië en de Belgische Ardennen tref je het RAVel-netwerk van ruim 1400 kilometer. Naast oude spoorlijnen tref je hier schitterende natuurparken, heuvels, kastelen en historische plaatsjes als Bouillon, Dinant en La-Roche-en-Ardenne. Het RAVel-netwerk brengt eigenlijk een groot aantal routes samen, waaronder de Vennbahn en Maasfietsroute.

De Vennbahn

Voor iedereen die rond de 25 kilometer per dag fietst, is de Vennbahn uitermate geschikt. Fietsroute de Vennbahn is aangelegd langs de historische spoorlijn tussen Aken (Duitsland) en Troisvierges (Luxemburg). De route is voor het overgrote deel geasfalteerd en kent op meerdere hotels op minimale afstand van elkaar.

Boekingen

ÖBB Nightjet: nachttrein van Amsterdam naar Zürich v.a. 38 euro

ÖBB Nightjet: nachttrein van Amsterdam naar Zürich v.a. 38 euro

☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro ☑️ ICE International of Nachttrein ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet Zoek tickets Reizen terwijl je slaapt? Met de rechtstreekse ÖBB Nightjet nachttrein reis je in één keer vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Zürich in...

Fietsen in België: Trein naar Fietsroute de Vennbahn in Troisvierges

Fietsen in België: Trein naar Fietsroute de Vennbahn in Troisvierges

☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro ☑️ ICE International of Nachttrein ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet Zoek tickets Opzoek naar een mooie fietsroute in België? De Vennbahn of Vennbahnweg is een unieke route van maar liefst 125 kilometer. Je fiets langs en over...

ÖBB Nightjet: slaaptrein naar Zürich in Zwitserland

ÖBB Nightjet: slaaptrein naar Zürich in Zwitserland

☑️ Trein Zwitserland v.a. 38 euro ☑️ ICE International of Nachttrein ☑️ Directe verbinding per ÖBB Nightjet Zoek tickets Reis duurzaam met de trein naar Zürich. Er zijn dagelijks meerdere verbindingen per ICE International, maar de ÖBB Nightjet nachttrein is een...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders