5x Trein en Fietsen in België

Het land van onze zuiderburen kent prachtige natuurgebieden, gebergten en historische citadellen en belforten. Er zijn dan ook verschillende fietsroutes in België te vinden die je per trein eenvoudig kan bereiken. Ook een dagje weg met de trein en fietsen in België? Wij hebben alvast 5 mooie fietsroutes voor jou opgezocht, variërend van schitterende natuur en historisch stedelijk gebied.

Met de trein en fietsen in België?

Ontdek de verdwenen Zwinhavens, de Maasfietsroute, de bekende Vlaanderenroute of het uitgestrekte RAVel-netwerk. In België tref je eindeloos fietsplezier.

Verdwenen Zwinhavens

Het is misschien wel één van de mooiste fietsroutes van België. Het Zwin Natuur Park is 770 hectare groot en de woonplaats van de zeearend, ooievaar en nachtegaal. Sinds 2019 loopt er een fietspad dwars door de duinen, slikken en schoren tussen Cadzand en Knokke.

Kies uit routes van 33, 40 en 60 kilometer.

De Maasfietsroute

De EuroVelo 19 of Maasfietsroute volgt een rivier van 1150 meter kilometer lang vanuit Frankrijk naar Hoek van Holland. De fietsroute in België vindt zijn startpunt bij het Franse Grensplaatsje Givet en eindigt even onder Maastricht in Visé.

Er zijn ook routes, waarbij je in twee of 3 etappes 150 kilometer fiets tussen Dinant en Luik, waarbij je onderweg Namen en Huy passeert. Hierbij tref je imposante bergwanden, kastelen, de Onze-Lieve-Vrouwe-abdij van Leffe en pruttelende vrachtboten over de Maas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jan Pirard (@janpirard)

De Vlaanderenroute

Door het historisch en stedelijk gebied van België fietsen? Dan is de Vlaanderenroute van 920 kilometer zeker een optie. Je komt langs polder, bos en heide, terwijl je het stedelijk gebied van Damme, Brugge, Gent en Leuven doorkruist. Het eeuwenoude erfgoed kent authentieke kapelletjes, kerken en terrasrijke pleinen met smaakvolle biertjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karen Donckers (@_donckey_)

Het RAVel-netwerk

In Wallonië en de Belgische Ardennen tref je het RAVel-netwerk van ruim 1400 kilometer. Naast oude spoorlijnen tref je hier schitterende natuurparken, heuvels, kastelen en historische plaatsjes als Bouillon, Dinant en La-Roche-en-Ardenne. Het RAVel-netwerk brengt eigenlijk een groot aantal routes samen, waaronder de Vennbahn en Maasfietsroute.

De Vennbahn

Voor iedereen die rond de 25 kilometer per dag fietst, is de Vennbahn uitermate geschikt. Fietsroute de Vennbahn is aangelegd langs de historische spoorlijn tussen Aken (Duitsland) en Troisvierges (Luxemburg). De route is voor het overgrote deel geasfalteerd en kent op meerdere hotels op minimale afstand van elkaar.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders