5x Trein en Fietsen in België

Het land van onze zuiderburen kent prachtige natuurgebieden, gebergten en historische citadellen en belforten. Er zijn dan ook verschillende fietsroutes in België te vinden die je per trein eenvoudig kan bereiken. Ook een dagje weg met de trein en fietsen in België? Wij hebben alvast 5 mooie fietsroutes voor jou opgezocht, variërend van schitterende natuur en historisch stedelijk gebied.

Met de trein en fietsen in België?

Ontdek de verdwenen Zwinhavens, de Maasfietsroute, de bekende Vlaanderenroute of het uitgestrekte RAVel-netwerk. In België tref je eindeloos fietsplezier.

Verdwenen Zwinhavens

Het is misschien wel één van de mooiste fietsroutes van België. Het Zwin Natuur Park is 770 hectare groot en de woonplaats van de zeearend, ooievaar en nachtegaal. Sinds 2019 loopt er een fietspad dwars door de duinen, slikken en schoren tussen Cadzand en Knokke.

Kies uit routes van 33, 40 en 60 kilometer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Visitlissewege (@visit.lissewege)

De Maasfietsroute

De EuroVelo 19 of Maasfietsroute volgt een rivier van 1150 meter kilometer lang vanuit Frankrijk naar Hoek van Holland. De fietsroute in België vindt zijn startpunt bij het Franse Grensplaatsje Givet en eindigt even onder Maastricht in Visé.

Er zijn ook routes, waarbij je in twee of 3 etappes 150 kilometer fiets tussen Dinant en Luik, waarbij je onderweg Namen en Huy passeert. Hierbij tref je imposante bergwanden, kastelen, de Onze-Lieve-Vrouwe-abdij van Leffe en pruttelende vrachtboten over de Maas.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jan Pirard (@janpirard)

De Vlaanderenroute

Door het historisch en stedelijk gebied van België fietsen? Dan is de Vlaanderenroute van 920 kilometer zeker een optie. Je komt langs polder, bos en heide, terwijl je het stedelijk gebied van Damme, Brugge, Gent en Leuven doorkruist. Het eeuwenoude erfgoed kent authentieke kapelletjes, kerken en terrasrijke pleinen met smaakvolle biertjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Karen Donckers (@_donckey_)

Het RAVel-netwerk

In Wallonië en de Belgische Ardennen tref je het RAVel-netwerk van ruim 1400 kilometer. Naast oude spoorlijnen tref je hier schitterende natuurparken, heuvels, kastelen en historische plaatsjes als Bouillon, Dinant en La-Roche-en-Ardenne. Het RAVel-netwerk brengt eigenlijk een groot aantal routes samen, waaronder de Vennbahn en Maasfietsroute.

De Vennbahn

Voor iedereen die rond de 25 kilometer per dag fietst, is de Vennbahn uitermate geschikt. Fietsroute de Vennbahn is aangelegd langs de historische spoorlijn tussen Aken (Duitsland) en Troisvierges (Luxemburg). De route is voor het overgrote deel geasfalteerd en kent op meerdere hotels op minimale afstand van elkaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door anotherVELOver (@reverend.martin)

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg, gelegen in het noordoosten van Duitsland, biedt een diverse mix van natuurlijke landschappen, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Bestemmingen met betoverende meren en imposante kastelen zijn allemaal te vinden in deze must-visit regio...

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Gelegen in het hart van België biedt Waals-Brabant een perfecte mix van historische steden, prachtige natuur en boeiende culturele bezienswaardigheden. Denk aan de beroemde slag bij Waterloo en de talloze middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes en weelderige...

Pin It on Pinterest