5x Mountainbiken in Duitsland per trein

Wat zijn de mooiste plekken om in Duitsland te Mountainbiken? Daar hoef je als fietsliefhebber niet lang over te twijfelen. De prachtige Duitse bossen en natuurgebieden zijn namelijk heel geschikt voor een uitdagende trail, een spannende afdaling of ontspannen fietsplezier. Hier vind je namelijk alles wat je nodig hebt als mountainbiker. Mooie singletracks, technisch aangelegde parcoursen én ruige routes door adembenemende landschappen. Met rotsen, watervallen en zelfs moerassen.

Wanneer je in Duitsland gaat Mountainbiken, kies je natuurlijk voor de trein als vervoersmiddel. Goedkope treinkaartjes naar Duitsland bestel je tot 180 dagen voor vertrek, waarbij je 2 tot 4 maanden vaak van het voordeligste tarief profiteert. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij diverse aanbieders. Denk aan NS International, TheTrainLine of natuurlijk Deutsche Bahn.

  1. Zwarte Woud
  2. De Harz
  3. Sauerland
  4. De Eifel
  5. Het Ertsgebergte

Kies voor een ontspannen mountainbike route in de Eifel, of ga fietsen in het Duitse Zwarte Woud of het Sauerland. Welke bestemming je ook kiest, je hoeft hiervoor nooit ver te reizen. Al binnen enkele uren sta jij aan de start van de mooiste mountainbike routes in Duitsland. Wil je jouw sportieve weekend of vakantie écht ontspannen beginnen? Ga dan met de trein. Jouw mountainbike is namelijk meer dan welkom in vrijwel elke Duitse trein en treinstation.

Mooie Bossen Duitsland Per Trein

Dit zijn de 5 mooiste mountainbike routes in Duitsland

De geselecteerde gebieden zijn goed bereikbaar per trein en beschikken over misschien wel de mooiste mountainbike routes van Duitsland. Bekijk het overzicht en ontdek jouw volgende (vakantie)bestemming.

1.) Mountainbike in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in Duitsland heeft veel te bieden als je een liefhebber bent van mountainbiken. In dit gebied kunnen zowel ervaren als beginnende fietsers uit de voeten. Er zijn verschillende trajecten die je kunt afleggen. Het gebied bevat veel klimmen, maar ook diverse uitdagende afdalingen. Je fietst over bruggetjes maar ook langs wild stromende beekjes die dwars door de romantische bossen van het Zwarte Woud kronkelen.

Minder ervaren fietsers kunnen hun hart ophalen met de Bike X Ring Schwarzwald route. Deze mountainbike trail is in totaal 440 kilometer lang. De route bevat voldoende technische gedeelten, maar je kunt ook kiezen voor de wat minder pittige alternatieven. Het startpunt ligt in Pforzheim. Je kunt via Bad Säckingen zelfs helemaal tot aan Zwitserland fietsen. Ben je meer ervaren? Ga dan mountainbiken in bikepark Bad Wildbad vlakbij Baiersbronn.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar het Zwarte Woud

Goethe weg Pad Mooiste HikeDuitsland

2.) Mountainbiken in de Harz

De Harz is misschien wel één van de meest bergachtige gebieden van Duitsland én een walhalla voor echte mountainbikers. Ga je met de trein mountainbiken in Duitsland? Let dan vooral op de bordjes met “Mountainbiker Willkommen.” Deze vind je in vrijwel elke dorpje in de Harz. In St. Andreasberg vind je bijvoorbeeld één van de mooiste mountainbike tracks voor beginnende fietsers en downhillers. Je hoeft niet te klimmen, want er is zelfs een lift aanwezig in het MSB-X-Trail park. De route heeft een lengte van een mooie 12 kilometer.

De Harz in Duitsland is natuurlijk ook een idyllische omgeving om te mountainbiken. Als je gaat fietsen in Thale, dan doe je dan in het Bodetal. Deze omgeving kenmerkt zich door de mooie natuurlijke paden, de smalle slingerweggetjes en de vele lieflijk stromende beekjes. onderweg kom je tal van historische plaatsen tegen. De perfecte gelegenheid voor een stop!

Tip! Als je wilt mountainbiken in de Harz in Duitsland, kun je het beste met de trein naar Thale reizen als je het Bodetal als jouw bestemming verkiest. Bezoek daar ook zeker de historische heksen plaats en de Rosstrappe. Een berg van maar liefst 400 meter hoog.

3.) Mountainbiken in Sauerland

Wil je niet zo ver van huis maar wel mountainbiken in een uitdagende omgeving in Duitsland? Dan ga je fietsen in het Sauerland. Al binnen een paar uurtjes sta je aan de start van ruim 1000 kilometer aan mooie routes. Zoals in Winterberg bijvoorbeeld.

Hier kun je mountainbiken tussen de bergen, terwijl je tegelijkertijd geniet van de adembenemende natuur en de goed aangelegde tracks. De start van de vele bikepark begint direct in het dorp. Zin in wat meer sensatie? Volg dan de Trailpark Winterberg route met de mountainbike. Hier kun je 40 kilometer lang genieten van de mooiste singletracks.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar Sauerland

Tip! Wil je met de trein naar Duitsland om te mountainbiken maar neem je jouw fiets liever niet mee? In Sauerland en Winterberg zijn er heel veel fietsverhuurbedrijven. Kies voor een fijne full suspension of hardtail mountainbike, of maak het jezelf makkelijker met een e-mtb.

4.) Mountainbiken in de Eifel

De Eifel in Duitsland behoeft eigenlijk geen introductie als het gaat om mooie mountainbike routes. Het gebied is één en al fietswalhalla. Hier kun je fietsen over aangelegde paden, maar ook genieten van mooie natuurlijke tracks door het bijzondere vulkaanlandschap.

In de Eifel kun je zelfs mountainbiken rondom de bekende Nürburgring. Hier vind je verschillende routes tot 55 kilometer lang. Een ander mooi fietsgebied voor mountainbikers in de Eifel is Hürtgenwald. Een professioneel aangelegd park met 4 verschillende routes voor zowel beginners als gevorderden. Het mtb park heeft een freeride, downhill en flowtrail.

Het betreft een professionele baan. Je wordt met een shuttlebus naar het startpunt van de verschillende routes gebracht. Wil je liever op eigen initiatief fietsen rondom het Hürtgenwald? Ook dat is mogelijk. Je vindt hier een duizelingwekkend netwerk aan mooie en uitdagende mountainbike routes voor zowel starters als professionele fietsers.

Bekijk ook: treinkaartje voor trein naar de Eifel

Fietsroute en trein

5.) Mountainbiken in het Ertsgebergte

In de deelstaat Saksen, vlakbij de Tsjechische grens, vind je het Ertsgebergte. Een omgeving met ontzettend veel hoogtemeters. De Stoneman Miriquidi mountainbikeroute is adembenemend, maar tegelijkertijd ook pittig en uitdagend. Je moet dus getraind zijn of kunnen beschikken over een elektrische mountainbike. De route is in totaal 162 kilometer lang en kan worden verreden in verschillende etappes. Je grenzen verleggen kan hier prima!

Tip! Reis met de trein naar Pöhl Berg en begin deze uitdagende mountainbikeroute in het Duitse Annaberg-Buchholz. Hier vind je namelijk tal van fijne hotels en wellness resorts. Daar kun je nog even lekker ontspannen en opladen voordat jouw avontuur begint.

Ontdek de mooiste routes en ga per trein Mountainbiken in België. Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online zonder boekingskosten.

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Europa is een schatkamer van cultuur, geschiedenis en diversiteit, en er is geen betere manier om dit te ervaren dan door een citytrip naar een van zijn vele charmante steden. Of je nu houdt van historische bezienswaardigheden, bruisende winkelstraten, gastronomische...

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Verruil de platgetreden paden voor een avontuurlijke zeilvakantie in Duitsland! Dit veelzijdige land biedt een unieke mix van schilderachtige meren, uitgestrekte kusten en historische havensteden, waardoor het een verborgen juweeltje is voor zeilliefhebbers. Of je nu...

Zomerfestivals in Duitsland

Zomerfestivals in Duitsland

De zomer in Duitsland is synoniem met festivals. Van uitgestrekte velden tot intieme clubs, het land bruist van energie en creativiteit. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de Duitse festivalscene heeft voor elk wat wils....

Pin It on Pinterest