5x Mooie stad in Oostenrijk

Oostenrijk is een land met een uitstekende treinverbinding vanuit Nederland en beschikt over zeer aantrekkelijke bestemmingen voor zowel de winter- als lente- en zomerperiode. Wanneer de sneeuw verdwijnt worden de pareltjes van Oostenrijk pas zichtbaar. Planten, bloemetjes, watervallen en nog veel meer worden zichtbaar voor de wandel- en natuurliefhebber. Daarnaast kan je in Oostenrijk heerlijk shoppen, ontspannen en de mooiste steden bezichtigen. Opzoek naar een mooie stad in Oostenrijk? Wij hebben er natuurlijk 5 voor jou geselecteerd. Bekijk ook onze andere inspiratieblogs en ontdek de leukste en mooiste bestemmingen van Europa!

Natuurlijk reis je duurzaam met de trein naar één van deze mooie steden in Oostenrijk. Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks treinen van ICE International naar Duitsland. Hier dien je vervolgens over te stappen op de ICE International naar Oostenrijk of de nachttrein. Afhankelijk van de gekozen route en verbinding kan dit op station Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en Mannheim.

Oostenrijkse trein bestemmingen

Kirchberg: watervallen in Tirol

Deze bestemming in Oostenrijk is zeer populair in de winterperiode, maar is ook ontzettend mooi in de lente- en zomerperiode. Skigebied Kirchberg kent in de winter 188 kilometer aan pistes met 16 gondels, 28 stoelliften en 9 sleepliften. Daarnaast is er een verbinding met 2 andere skigebieden; Skiwelt en Westendorf. Het is een zeer sfeervol en gemoedelijk skigebied met tal van horecagelegenheden en hotels. Ook de sneeuwcondities en overige faciliteiten in het gebied voldoen aan de hoogste eisen en geven garantie voor een fantastische tijd.

Wanneer de sneeuw verdwijnt komt de schoonheid van het gebied pas echt naar voren. Watervallen, planten en schilderachtige uitzichten kan je hier bezichtigen tijdens één van de talloze wandelingen. Zo zijn er maar liefst 5 watervallen te bezichtigen in Kirchberg, zoals:

  • Schleierwasserfall
  • Eifersbacher Wasserfall
  • Untersulzbacher Wasserfall
  • Hängebrücke beim Wasserfall
  • Schleierwasserfall

Uiteraard zal je langs de gehele wandelroutes watervallen tegenkomen. Dit zijn vaak leuke verassingen en worden ook wel de pareltjes van Oostenrijk genoemd. Opzoek naar een mooie stad in Oostenrijk? Dan is Kirchberg zeker de moeite waard. Zeker in de lente en zomer!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @very_sunnydays

Salzburg: Mozart, kastelen en burchten

Wanneer je aan een mooie stad in Oostenrijk denkt, kom je al gauw bij Wenen. Toch is Salzburg misschien nog wel mooier. Het indrukwekkende stadscentrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst met grote kastelen en burchten verspreid door de hele stad. Daarnaast is Salzburg de geboorteplaats van Mozart en zal je dit in veelvoud tegenkomen bij een bezoek aan deze bestemming.

Naast de bezienswaardigheden kan je hier winkelen in de lange winkelstraten of bij de oudere boetiekjes in één van de vele kleine steegjes. Ook culturele activiteiten als opera’s, concerten en theater vindt je hier aan de lopende band.

Innsbruck: kloppend hart van Tirol


Deze bruisende bestemming te midden van de vele bergen is het kloppend hart van Tirol. Een sfeervol stadshart met talloze winkels en natuurlijk waanzinnig mooie wandelpaden in de omgeving. Naast het sfeervolle stadshart en de pure natuur zijn er een groot aantal actieve uitjes te bedenken. Zo is er een spectaculair mountainbiketraject en zijn er diverse trailrunning- en wandelpaden.

Cultuur snuiven? Bezoek één van de musea, de Hofgarten, de hofkerk of theaters. Winkelen? Dan zeker even een bezoekje brengen aan winkelstraat de Marie-Theresien-Straße.

Linz: modern Oostenrijk

Een unieke bestemming in Oostenrijk is Linz. Waar in het hele land de tijd min of meer lijkt stil te staan kiest Linz voor vooruitgang, technologie en moderne architectuur. Bezoek hier interactieve kunst, het Ars Electronica Center en diverse “tech” tentoonstellingen.

Uiteraard kent de stad ook historie en bezienswaardigheden. Deze vind je voornamelijk in het oudere deel van de stad. Voor een mooie stad in Oostenrijk is een bezoek aan Linz dan ook zeker een kanshebber. Veelzijdig en elke dag iets nieuws te beleven.

Wenen: must-see bestemming in Oostenrijk

Een bestemming die natuurlijk niet mag ontbreken is Wenen. De stad kent beroemde bezienswaardigheden, het paleis, lange winkelstraten en grote evenementen. Denk aan kerstmarkten of muziekfestivals.

Ook de omliggende regio van Wenen is waanzinnig mooi, met pure natuur en eindeloze wandelroutes. De afwisseling van stedelijke en landelijke bezienswaardigheden is dan ook een absolute aanrader.

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

5 mooiste stranden in Frankrijk

5 mooiste stranden in Frankrijk

Ben je een liefhebber van zon, zee en Frankrijk? Dan hebben wij de mooiste 5 stranden alvast voor je op een rij gezet. Voor witte stranden en kristalhelder water hoef je namelijk helemaal niet zo ver van huis. Je vindt ze in overvloed in Frankrijk. Deze Franse...

5 Mooiste Hikes in Duitsland

5 Mooiste Hikes in Duitsland

Ben je een liefhebber van wandelen? laat je dan verrassen door de 5 mooiste hikes in Duitsland. Daarvoor hoef je niet eens ver of lang te reizen. De mooiste Duitse wandelroutes bereik je namelijk eenvoudig met de auto of beter nog, met de trein. Dat is pas zorgeloos...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders