5x Mooie stad in Denemarken

We kiezen vaak voor een zuidelijke bestemming in Europa, maar weleens gekeken naar een mooie stad in Denemarken? Wij hebben vijf bestemmingen uitgezocht ter inspiratie voor jouw volgende stedentrip of vakantie. Rotspartijen, kustlijnen, riviertjes, pure natuur en mooie steden. Denemarken heeft het allemaal!

Natuurlijk reis je met de trein naar Denemarken. In de basis zijn er drie grote bestemmingen, maar kan je van daaruit de mooiste plekjes bezoeken. Met een overstap op station Hamburg Hbf reis je per trein naar Denemarken. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 40 euro en de reis duurt ongeveer 10 of 11 uur. Nieuwsgierig? Ontdek een mooie stad in Denemarken op deze pagina!

Kopenhagen: upcoming bestemming

De hoofdstad van Denemarken is een bruisende stad met een rijke historie. Dit zie je terug in leuke straatjes, bezienswaardigheden en prachtige gevels. De wijken ademen sfeer, karakter en gezelligheid, waarmee de mooie stad in Denemarken zich uitstekend leent voor een vakantie of stedentrip. Leuk om te doen is genieten van de schitterende regio. Zo ligt Kopenhagen op het grootste eiland van Denemarken, waar je van alles kunt doen en beleven. Beklim de hoge krijtrotsen aan de kust, bezoek een kasteel of ga wandelen in de regio. Kopenhagen is gelegen in Noord-Seeland en een absolute aanrader.

Aarhus: historie en moderne architectuur

Aan de noordkust van Jutland ligt de op één na grootste stad van Denemarken. Aarhus is een mooie stad in Denemarken, vanwege de perfecte mix tussen historische bezienswaardigheden en moderne architectuur. Daarbij is omgeving van Aarhus magisch. De regio heeft grote zandstranden, leuke bossen, meren en heuvels wat voor prachtige vakantiefoto’s zorgt. Opzoek naar een bestemming voor een actieve vakantie of stedentrip? Overweeg dan zeker Aarhus te bezoeken. Je kan hier eindeloos wandelen, fietsen, kanovaren en paardrijden in de mooiste gebieden.

Aalborg: Scandinavisch landschap

Nog noordelijker vind je de plaats Aalborg. Een leuke havenstad met knusse straatjes en kleine huisjes. Ben je een liefhebber van shoppen? Dan bezoek je de Bispengade en Algade. Ook voor Aalborg geldt dat je heerlijk kan wandelen, fietsen en kanovaren in de omliggende natuurgebieden. Het typisch Scandinavische landschap vind je zeker op het bruisende Jutland.

Odense: natuur, zee en cultuur

Odense ligt op het prachtige eiland Funen (Fyn) en is de op twee na grootste stad van Denemarken. Rijk aan musea en andere bezienswaardigheden, zal je Odense vooral onthouden als de stad van de wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christaan Andersen. Niet alleen tref je hier souvenirshops, musea en een standbeeld van de kleine zeemeermin, maar is de sprookjesschrijver overal terug te vinden.

Verder is Odense populair onder toeristen, vanwege de pure natuur. Het eiland wordt ook wel het Groene Hart van Denemarken genoemd, evenals bijnaam “het Tuineneiland”. Op het eiland vind je namelijk tuinen van 120 landgoederen en boerderijen. Wandelen over de glooiende heuvels of schitterende kustlijn is een absolute aanrader. Ontspannen? Dan bezoek je het strand aan de zee, waar je tevens kan duiken, zwemmen, zeilen en vissen.

Limfjord: vikingen en natuur

Menig toerist zal de regio van Limfjord herkennen van series uit Netflix. Gelegen tussen Kattegat en uitmondingen naar de Noordzee is hier nog veel terug te vinden uit de tijd van de Vikingen. In vroegere tijden waren de Vikingen zeer actief in de regio. Tegenwoordig is het gebied vooral populair onder mountainbikers, wandelaars  en fietsers. Even ontspannen? Dan strijk je neer langs één van de beekjes. Uitstekend voor de actieve vakantieganger met diverse leuke routes in de omgeving.

Citytrip Keulen per trein

Citytrip Keulen per trein

Keulen is een heerlijke bestemming voor een citytrip. Deze Duitse stad is heel makkelijk en relatief snel te bereiken met de trein. Je hoeft geen uren te reizen om alle mooie bezienswaardigheden te kunnen bekijken. En dat zijn er nogal wat. Zoals het wereldberoemde...

5x trein en wintersport in Frankrijk

5x trein en wintersport in Frankrijk

Het is misschien wel de mooiste tijd van het jaar, maar de reis is niet altijd even makkelijk. Bekijk daarom deze 5 trein en wintersportbestemmingen in Frankrijk, want hier is alles goed geregeld en de wintersportbestemmingen zijn uitstekend bereikbaar. In de winter vertrekt er zelfs een speciale Ski-Thalys vanaf Amsterdam Centraal voor een rechtstreekse verbinding met de verschillende stations. Zo reis je comfortabel, betaalbaar en met een minimale reistijd per trein naar jouw favoriete wintersport locatie in Frankrijk.

5 leuke steden in België

5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes....

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders