5x mooi strand in Nederland

Wil je een dagje weg met de trein en heerlijk bijkomen op het strand? Nederland kent diverse mooie stranden. Daarom hebben wij er een aantal voor jou op een rij gezet. Leuk is om dit te combineren met een wandeling, fietstocht of middagje winkelen.Goedkoop met de trein naar een mooi strand in Nederland? Dan reis je natuurlijk met een goedkoop treinkaartje. Reisproducten als de dagretour of enkele reis zijn regelmatig met korting verkrijgbaar. Benieuwd naar de lopende aanbiedingen? Kijk dan even op onze startpagina of kortingspagina.

Mooi strand in Nederland

Ga je altijd naar hetzelfde strand en wil je eens wat anders? Bekijk deze 5 mooie stranden in Nederland en bezoek deze natuurlijk met de trein.

Zandvoort: uitstekend bereikbaar

Een dagje met de trein naar het strand? Zandvoort is de enige kustplaats in Nederland met een eigen treinstation. Zeker op een hete zomerdag is Zandvoort één van de drukste stranden in Nederland. Gelukkig is het strand kilometers lang en is er altijd voldoende plek.Natuurlijk kan je er heerlijk eten, wandelen, winkelen en tref je in het zomerseizoen diverse strandfeesten bij één van de populaire strandtenten in Bloemendaal aan Zee. Bloemendaal ligt op loopafstand van Zandvoort.

Zoutelande: typisch Zeeuwse kust

Gelegen tussen Westkapelle en Vlissingen ligt misschien wel het mooiste strand van Nederland; Zoutelande. Een gezellig dorp met een leuke boulevard, winkelgelegenheid en hippe eettentjes. De typisch Zeeuwse kust kent mooie wandelingen door de duinen en biedt zelfs de mogelijkheid om te overnachten in één van de kleine strandhuisjes.In de zomer erg populair en gemiddeld veel zonuren. Zoutelande is overigens ook ontzettend mooi in het voor- en najaar.

Kijkduin: prachtige duinpaden

Een absolute topper is natuurlijk Kijkduin. Een strand nabij Scheveningen, maar een stuk rustiger. Kenmerkend zijn de lekkere restaurants en lunchrooms, de knusse vakantiewoningen aan zee en de prachtige duinpaden rondom Kijkduin.Na een dag zonnen kan je heerlijk eten bij één van de strandtenten. Vervolgens maak je een wandeling door de duinen en keer je voldaan terug naar huis.

Bergen aan Zee: actief dagje weg

Een actief dagje weg? Dan ga je naar Bergen aan Zee. In de omgeving kan je heerlijk wandelen, hardlopen of fietsen, waarna je even kan bijkomen op het strand. Ook voor zeilen, surfen of zwemmen ben je hier op het juiste adres.Natuurlijk kan je bij de strandpaviljoens langs het strand heerlijk eten, genieten en borrelen.

Texel: Natuur, Strand en Texelse Vuurtoren

Uniek in Nederland zijn natuurlijk de waddeneilanden. Texel bestaat uit prachtige natuur- en duingebieden die uitmonden in één van de stranden op Texel. Op het strand van Texel ben je echt even op vakantie. Vergeet niet even in de Texelse vuurtoren te genieten van het uitzicht. Vanuit de toren kan je het hele eiland bezichtigen!Op Texel waait het gemiddeld harder dan op de andere stranden. Leuk in zowel het voor- als het najaar om een dagje of weekendje uit te waaien.
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!