5x met de trein naar België deze zomer

Binnenkort iets nieuws en leuks ontdekken? Reis deze zomer per trein naar één van de 5 zomerbestemmingen in België. Plan een zomeravontuur dat al in de trein begint. De zachte zomerbries streelt je gezicht terwijl je comfortabel achterover leunt en de prachtige Belgische landschappen aan je voorbij ziet glijden. Je voelt de opwinding in de lucht terwijl je je klaarmaakt om een van de betoverende bestemmingen van België te ontdekken.

Trein Gent Leuke Steden Belgie

De Belgische kust: uitgestrekte stranden

Laten we beginnen met de Belgische kust, waar het bruisende leven van de zomer op je wacht. Terwijl je trein dichter bij de kust komt, vang je al een glimp op van het glinsterende water en de uitgestrekte zandstranden. Zodra je uitstapt, wordt je verwelkomd door een verfrissende zeebries en het geluid van meeuwen die door de lucht zweven. Wandel langs de prachtige boulevards, geniet van een verfrissend drankje op een van de vele terrasjes en voel het zand tussen je tenen terwijl je uitkijkt over de eindeloze horizon.

Natuurlijk reis je per trein naar de Belgische kustplaatsen als Knokke-Heist (bij de grens van Nederland), Zeebrugge, Blankenberge, Wenduine, De Haan aan Zee en Oostende kunt bezoeken.

Brussel: bruisende hoofdstad met bloementapijt

Spring op de trein naar Brussel, de bruisende hoofdstad die je hart zal veroveren. Terwijl je door de stad reist, word je getrakteerd op adembenemende parken en tuinen, waar je kunt ontspannen te midden van de geurige bloemen en het groene gebladerte. Maak een wandeling door de straten en ontdek de verborgen pareltjes van Brussel, van historische pleinen tot gezellige cafés waar je kunt genieten van een heerlijke Belgische wafel. En vergeet niet het beroemde bloementapijt op de Grote Markt te bewonderen, een unieke en kleurrijke ervaring die alleen in de zomer plaatsvindt.

Wanneer je Brussel wilt bezoeken, reis je per trein naar deze geweldige Belgische bestemming. Een goedkoop treinkaartje naar België is tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar vanaf 25 euro voor reisdagen op maandag t/m donderdag en vanaf 33 euro op vrijdag, zaterdag en zondag.

De Ardennen:

Wanneer je op zoek bent naar avontuur en natuur, is een treinreis naar de Ardennen de perfecte keuze. Terwijl je door het raam kijkt, zie je het landschap transformeren tot uitgestrekte bossen, kronkelende rivieren en betoverende valleien. Stap uit en laat je zintuigen prikkelen door de frisse geur van dennenbomen en het rustgevende geluid van stromend water. Trek je wandelschoenen aan en verken de vele paden die je dieper de natuur in leiden. Of waag je aan avontuurlijke activiteiten zoals kajakken op de rivieren of klimmen op de rotsen. De Ardennen bieden een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven en laten je volledig één worden met de prachtige omgeving.

Ook de Ardennen is uitstekend bereikbaar per trein. Afhankelijk van jouw eindbestemming kan je één van de onderstaande stations in de Ardennen gebruiken; Luik-Guillemins, Namen en Libramont.

Mechelen:

Wandel door de sfeervolle straten en laat je betoveren door de prachtige historische gebouwen die Mechelen rijk is. Bewonder de majestueuze Sint-Romboutskathedraal, een meesterwerk van gotische architectuur dat hoog boven de stad uittorent. Beklim de toren en word beloond met een adembenemend uitzicht over de stad en het omliggende landschap.

Maar Mechelen heeft zoveel meer te bieden dan alleen indrukwekkende gebouwen. Duik in de fascinerende geschiedenis van de stad door een bezoek te brengen aan het Paleis van Margareta van Oostenrijk, waar je je kunt onderdompelen in de prachtige renaissancekunst en het leven van deze invloedrijke vrouw kunt ontdekken. Slenter door de smalle steegjes en ontdek verborgen pleintjes, gevuld met gezellige cafés en boetiekjes waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een uniek souvenir kunt vinden. Natuurlijk reis je per trein naar Mechelen. Kaartjes zijn al verkrijgbaar vanaf 29 euro bij diverse aanbieders.

De Hoge Venen:

Wandel door de uitgestrekte veengebieden, waar de velden bedekt zijn met een deken van zacht mos. Voel de zachte veengrond onder je voeten terwijl je je een weg baant door dit unieke landschap. Adem de frisse, zuivere lucht in en laat de stress van het dagelijks leven achter je. De Hoge Venen bieden een zeldzame gelegenheid om je te verbinden met de natuur op een diep niveau, om jezelf te verliezen in de stilte en schoonheid om je heen.

Geniet van prachtige wandelpaden die je leiden langs kristalheldere beekjes, door dichte bossen en naar spectaculaire uitzichtpunten. Laat je betoveren door het schouwspel van zeldzame planten en wilde bloemen die het landschap sieren. Spot vogels die hoog in de lucht zweven en luister naar het gezang van de natuur terwijl je je weg vervolgt.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest