5x grote wintersportgebieden in Oostenrijk met de trein

Oostenrijk staat bekend om zijn adembenemende berglandschappen en uitgestrekte skigebieden die wintersportliefhebbers van over de hele wereld aantrekken. Wat deze bestemmingen nog specialer maakt, is dat ze beschikken over hun eigen treinstations, waardoor de reis niet alleen gemakkelijk maar ook schilderachtig is. Hier duiken we in vijf van de grootste Oostenrijkse wintersportgebieden met eigen treinstations, waar de combinatie van natuurlijke schoonheid en toegankelijkheid een onvergetelijke ski-ervaring belooft.

Ontdek de schoonheid van de Oostenrijkse Alpen, gecombineerd met het comfort van treinreizen. Elk van deze wintersportgebieden met eigen treinstations biedt een unieke ervaring, waar skiën en natuurlijke pracht samenkomen voor een onvergetelijke reis.

Wintersport Ski Trein Thalys

Wintersport per trein: 5x grote skigebieden in Oostenrijk

Er gaat niks boven wintersport en met name de skigebieden in Oostenrijk zijn adembenemend. Gelukkig zijn er meer dan genoeg skigebieden bereikbaar met de trein voor een duurzame, comfortabele en betaalbare reis.

Om het makkelijk te maken hebben we alvast 5 leuke skigebieden in Oostenrijk voor je opgezocht die beschikken over een eigen treinstation, zodat je na aankomst direct kan inchecken en de wintersportvakantie kan beginnen.

1.) Zell am See-Kaprun: Bergpracht en Meercharme

Zell am See-Kaprun, gelegen te midden van majestueuze bergen en langs het schilderachtige Zeller meer, biedt een unieke wintersportervaring. Het eigen treinstation zorgt voor een vlotte aankomst in dit betoverende skigebied, waar skiërs en snowboarders kunnen genieten van gevarieerde pistes en adembenemende uitzichten.

Waar Natuur en Skiën Samenkomen: Met perfect geprepareerde pistes, variërend van beginner tot gevorderd niveau, is Zell am See-Kaprun een paradijs voor wintersporters. Het treinstation maakt de toegang tot dit winterwonderland nog eenvoudiger, waardoor je snel op de piste staat en kunt genieten van de natuurlijke pracht.

2.) Kufstein: Tirolse Sfeer en Skiplezier

Gelegen in het hart van Tirol, omringd door sfeervolle dorpjes, biedt Kufstein een charmante sfeer voor wintersporters. Het eigen treinstation geeft toegang tot de omliggende skigebieden, waardoor de reis naar de besneeuwde hoogten van Tirol naadloos verloopt.

Authentieke Ervaring en Uitstekende Treinverbindingen: Met traditionele architectuur en uitstekende treinverbindingen is Kufstein niet alleen een skibestemming maar ook een culturele ervaring. Verken de besneeuwde bergen overdag en geniet ’s avonds van de Tirolse gastvrijheid in het sfeervolle stadscentrum.

3.) St. Anton am Arlberg: bekende Pistes en Trein Toegankelijkheid

St. Anton am Arlberg, wereldwijd bekend om zijn uitdagende pistes en levendige après-ski-scene, verwelkomt reizigers met zijn eigen treinstation. Dit betekent moeiteloze toegang tot het skigebied dat bekend staat om zijn legendarische Hahnenkamm-rennen.

Ski-Avontuur en Treincomfort: Met gevarieerde afdalingen voor alle niveaus en de mogelijkheid om te genieten van de gezellige sfeer van het dorp, biedt St. Anton am Arlberg de perfecte mix van ski-avontuur en comfortabele reis via de trein.

4.) Schladming-Dachstein: Diversiteit in Skiën en Idyllische Dorpjes

Schladming-Dachstein, een veelzijdig skigebied, omarmt wintersportliefhebbers met diverse pistes en pittoreske dorpjes. Met een eigen treinstation is deze bestemming niet alleen aantrekkelijk vanwege het skiën, maar ook vanwege de bereikbaarheid.

Van Bergen tot Valleien: Dankzij de uitstekende treinverbindingen kunnen bezoekers genieten van het spectaculaire berglandschap van Schladming-Dachstein en gemakkelijk reizen tussen de verschillende delen van het skigebied.

5.) Kitzbühel: Iconische Races en Sfeervolle Luxe

Beroemd om de Hahnenkamm-rennen, biedt Kitzbühel niet alleen uitdagende pistes maar ook een luxe skisfeer. Het eigen treinstation maakt de reis naar dit elegante skiresort naadloos en stijlvol.

Elegante Ski-ervaring: Met het combineren van historische charme en moderne luxe belooft Kitzbühel een elegante ski-ervaring, waarbij het treinstation de poort opent naar dit betoverende skigebied.

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Stedentrip deze zomer? Neem de trein!

Europa is een schatkamer van cultuur, geschiedenis en diversiteit, en er is geen betere manier om dit te ervaren dan door een citytrip naar een van zijn vele charmante steden. Of je nu houdt van historische bezienswaardigheden, bruisende winkelstraten, gastronomische...

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Op zeilvakantie? Kom zeilen in Duitsland!

Verruil de platgetreden paden voor een avontuurlijke zeilvakantie in Duitsland! Dit veelzijdige land biedt een unieke mix van schilderachtige meren, uitgestrekte kusten en historische havensteden, waardoor het een verborgen juweeltje is voor zeilliefhebbers. Of je nu...

Zomerfestivals in Duitsland

Zomerfestivals in Duitsland

De zomer in Duitsland is synoniem met festivals. Van uitgestrekte velden tot intieme clubs, het land bruist van energie en creativiteit. Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de Duitse festivalscene heeft voor elk wat wils....

Pin It on Pinterest