5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om te fietsen? Dan zit je vaak een paar uurtjes later al lekker op de fiets op één van de bekende en populaire fietsroutes.

De fietsroutes in België zijn afwisselend, overwegend vlak én voorzien van voldoende hotspots en horecagelegenheden. Dat is fijn, want ook op culinair gebied hebben onze Zuiderburen voldoende te bieden. Wil je graag fietsen in België? Wij hebben de mooiste fietsroutes alvast voor je op een rijtje gezet.

  1. Vlaamse kust
  2. Vennbahn
  3. Land van Waas
  4. Maasfietsroute
  5. Park de Hoge Kempen

Trein Vielsalm

Fietsroutes: met de trein en fietsen in België?

Ontdek de mooiste fietsroutes in België en reis per trein naar één van de bestemmingen. Goedkope treinkaartjes voor de treinreis boek je natuurlijk online zonder boekingskosten.

1.) Fietsen langs de Vlaamse Kust

Je geniet niet alleen van de Vlaamse Kust met je badlaken en parasol, maar ook op de fiets. Deze fietsroute heeft een lengte van 60 kilometer en voert je door bruisende steden, maar ook door de mooiste natuurgebieden. Een afwisselende route die ook geschikt is voor minder ervaren fietsers. De Vlaamse Kust Route loopt van Zwin naar Oostende en Oostduinkerke. Natuurlijk langs stranden en duinen, maar ook door dichtbegroeide bossen.

Tip! Breng een bezoek aan de Paardenvissers. Hier kun je zien hoe garnalen worden gevangen, te paard! Stap dus even van de fiets om de mooie standbeelden aan de Zeedijk te aanschouwen. In het hoogseizoen kun je vissers en hun paarden elke dag bewonderen. De vangst wordt daarna zelfs direct bereid op de Zeedijk. Een onvergetelijke happening dus!

2.) Fietsen langs de Vennbahn

Kun je geen keuze maken tussen fietsen in Duitsland en België? Dat hoeft ook helemaal niet. Deze mooie route voert je langs de historische oude spoorlijn tussen Aken en Troisvierges. De fietsroute van ruim 120 kilometer lang brengt je door de Ardennen, maar ook door de Oostkantons van België. Natuurlijk heb je onderweg genoeg redenen om een stop te maken. Bijvoorbeeld bij historische treinstations en bruisende stadjes. Zoals St. Vith.

Leuke Steden Belgie Bezoeken

3.) Fietsroute door het Land van Waas

Deze fietsroute over een afstand van 40 kilometer vind je in de buurt van Antwerpen. Ook fiets je door andere bekende plaatsen en gebieden. Zoals Bazel en de Schelde. De route kenmerkt zich door een afwisselend landschap. Je fietst niet alleen over goed onderhouden fietspaden, maar ook door bossen en velden.

Onderweg is er voldoende gelegenheid voor een gezellige stop. Bijvoorbeeld bij één van de vele historische kastelen, ruïnes en forten. Wil je naar deze fietsroute in België reizen met de trein? Dat is geen enkel probleem. De route begint én eindigt bij het treinstation van Beveren. Je kunt dus direct in het zadel.

4.) De Maasfietsroute

Deze fietsroute in België staat ook wel bekend als de EuroVelo 19. Het startpunt ligt in het Franse Givet. Je kunt natuurlijk ook wat eerder instappen om vervolgens in Visé bij Maastricht te eindigen. De gehele route heeft namelijk een lengte van 1100 kilometer. Je fietst door de prachtige Ardennen, maar ook langs de rivier de Maas en door tal van slaperige Belgische dorpjes. De Maasfietsroute is een aanrader voor elke fietser.

Tip! De Maasfietsroute kun je ook opdelen in een paar etappes. Je fietst dan ongeveer 160 kilometer in 3 of 4 dagen. Je start dan in Dinant en fietst via Luik naar Namen. Vanuit hier fiets je het laatste stuk door naar Huy. Breng in Dinant eerst een bezoek aan de Leffe bierbrouwerij in de Onze Lieve Vrouwe Abdij. Deze dateert uit het jaar 1100. Er is ook een museum dat je kunt bezoeken. Natuurlijk kun je hier ook de lekkerste biertjes proeven.

5.) Fietsen door Park de Hoge Kempen

Ben je een natuurliefhebber? Stuur jouw fiets dan door de indrukwekkende Hoge Kempen. Dit natuurgebied vind je dichtbij Maasmechelen, in de buurt van Genk. Je fietst door geurende heidevelden, maar ook langs moerassen, vennetjes en dichtbegroeide oerbossen. Extra leuk is de fietsbrug op de Mechelse Heide. Deze is maar liefst 300 meter hoog. Onder het fietsen kun je in Park de Hoge Kempen ook genoeg wild spotten. Zoals everzwijnen en konikpaarden. Tijdens deze fietsroute in België waan jij je echt eventjes alleen op de wereld.

Tip! Wil je naast de fietsbrug nog meer spanning toevoegen aan jouw fietsroute? Combineer deze route dan met de Fietsen door het Water fietsroute in Bokrijk. Een uniek route waarbij je op fietspaden door het water fietst in zowel Limburg als Vlaanderen. Wil je deze route combineren met Park de Hoge Kempen? Bokrijk heeft een eigen treinstation.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Fietsen in Londen: 5 leuke fietsroutes in Londen

Londen biedt een aantal fantastische fietsroutes die je langs enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad voeren, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de prachtige parken en sfeervolle wijken. Voordat je op pad gaat, is het belangrijk om te...

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdam: proef met wegwerpbekers tegen afvalberg

Rotterdamse ondernemers, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en NS, hebben de handen ineengeslagen om een innovatieve oplossing te introduceren voor het probleem van wegwerpbekers. Vanaf 18 maart wordt een proef gelanceerd waarbij reizigers op station Rotterdam...

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Eurostar: trein naar Londen in 2024

Ontdek wereldstad Londen! Deze bruisende bestemming met iconische bezienswaardigheden is populair, vanwege zijn lange winkelstraten, warenhuizen, cultuur van magie en ontdek de bruisende energie, de iconische bezienswaardigheden en de rijke geschiedenis van Londen,...

Pin It on Pinterest