5x Fietsen in België per trein

Fietsen in België is verrassend en uitdagend. Het land kent ontzettend veel mooie gebieden. Bijvoorbeeld in en rondom Nationaal Park de Hoge Kempen of de omgeving rondom de Vlaamse Kust. Het leuke is dat je niet ver hoeft te reizen. Ga je met de trein naar België om te fietsen? Dan zit je vaak een paar uurtjes later al lekker op de fiets op één van de bekende en populaire fietsroutes.

De fietsroutes in België zijn afwisselend, overwegend vlak én voorzien van voldoende hotspots en horecagelegenheden. Dat is fijn, want ook op culinair gebied hebben onze Zuiderburen voldoende te bieden. Wil je graag fietsen in België? Wij hebben de mooiste fietsroutes alvast voor je op een rijtje gezet.

  1. Vlaamse kust
  2. Vennbahn
  3. Land van Waas
  4. Maasfietsroute
  5. Park de Hoge Kempen

Trein Vielsalm

Fietsroutes: met de trein en fietsen in België?

Ontdek de mooiste fietsroutes in België en reis per trein naar één van de bestemmingen. Goedkope treinkaartjes voor de treinreis boek je natuurlijk online zonder boekingskosten.

1.) Fietsen langs de Vlaamse Kust

Je geniet niet alleen van de Vlaamse Kust met je badlaken en parasol, maar ook op de fiets. Deze fietsroute heeft een lengte van 60 kilometer en voert je door bruisende steden, maar ook door de mooiste natuurgebieden. Een afwisselende route die ook geschikt is voor minder ervaren fietsers. De Vlaamse Kust Route loopt van Zwin naar Oostende en Oostduinkerke. Natuurlijk langs stranden en duinen, maar ook door dichtbegroeide bossen.

Tip! Breng een bezoek aan de Paardenvissers. Hier kun je zien hoe garnalen worden gevangen, te paard! Stap dus even van de fiets om de mooie standbeelden aan de Zeedijk te aanschouwen. In het hoogseizoen kun je vissers en hun paarden elke dag bewonderen. De vangst wordt daarna zelfs direct bereid op de Zeedijk. Een onvergetelijke happening dus!

2.) Fietsen langs de Vennbahn

Kun je geen keuze maken tussen fietsen in Duitsland en België? Dat hoeft ook helemaal niet. Deze mooie route voert je langs de historische oude spoorlijn tussen Aken en Troisvierges. De fietsroute van ruim 120 kilometer lang brengt je door de Ardennen, maar ook door de Oostkantons van België. Natuurlijk heb je onderweg genoeg redenen om een stop te maken. Bijvoorbeeld bij historische treinstations en bruisende stadjes. Zoals St. Vith.

Leuke Steden Belgie Bezoeken

3.) Fietsroute door het Land van Waas

Deze fietsroute over een afstand van 40 kilometer vind je in de buurt van Antwerpen. Ook fiets je door andere bekende plaatsen en gebieden. Zoals Bazel en de Schelde. De route kenmerkt zich door een afwisselend landschap. Je fietst niet alleen over goed onderhouden fietspaden, maar ook door bossen en velden.

Onderweg is er voldoende gelegenheid voor een gezellige stop. Bijvoorbeeld bij één van de vele historische kastelen, ruïnes en forten. Wil je naar deze fietsroute in België reizen met de trein? Dat is geen enkel probleem. De route begint én eindigt bij het treinstation van Beveren. Je kunt dus direct in het zadel.

4.) De Maasfietsroute

Deze fietsroute in België staat ook wel bekend als de EuroVelo 19. Het startpunt ligt in het Franse Givet. Je kunt natuurlijk ook wat eerder instappen om vervolgens in Visé bij Maastricht te eindigen. De gehele route heeft namelijk een lengte van 1100 kilometer. Je fietst door de prachtige Ardennen, maar ook langs de rivier de Maas en door tal van slaperige Belgische dorpjes. De Maasfietsroute is een aanrader voor elke fietser.

Tip! De Maasfietsroute kun je ook opdelen in een paar etappes. Je fietst dan ongeveer 160 kilometer in 3 of 4 dagen. Je start dan in Dinant en fietst via Luik naar Namen. Vanuit hier fiets je het laatste stuk door naar Huy. Breng in Dinant eerst een bezoek aan de Leffe bierbrouwerij in de Onze Lieve Vrouwe Abdij. Deze dateert uit het jaar 1100. Er is ook een museum dat je kunt bezoeken. Natuurlijk kun je hier ook de lekkerste biertjes proeven.

5.) Fietsen door Park de Hoge Kempen

Ben je een natuurliefhebber? Stuur jouw fiets dan door de indrukwekkende Hoge Kempen. Dit natuurgebied vind je dichtbij Maasmechelen, in de buurt van Genk. Je fietst door geurende heidevelden, maar ook langs moerassen, vennetjes en dichtbegroeide oerbossen. Extra leuk is de fietsbrug op de Mechelse Heide. Deze is maar liefst 300 meter hoog. Onder het fietsen kun je in Park de Hoge Kempen ook genoeg wild spotten. Zoals everzwijnen en konikpaarden. Tijdens deze fietsroute in België waan jij je echt eventjes alleen op de wereld.

Tip! Wil je naast de fietsbrug nog meer spanning toevoegen aan jouw fietsroute? Combineer deze route dan met de Fietsen door het Water fietsroute in Bokrijk. Een uniek route waarbij je op fietspaden door het water fietst in zowel Limburg als Vlaanderen. Wil je deze route combineren met Park de Hoge Kempen? Bokrijk heeft een eigen treinstation.

Wandelen in de Ardennen per trein

Wandelen in de Ardennen per trein

In de Ardennen wandelen en per trein naar deze schitterende Belgische regio reizen? Dan boek je goedkope treinkaartjes online en kan je jouw wandelingen alvast plannen. Bereid je voor op de adembenemend mooie wandelroutes in de Ardennen en loop dwars door de ongerepte...

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

5x per trein wandelen met de hond in Frankrijk

Vive la France! Natuurlijk wil jij per trein naar Frankrijk en wandelen met jouw hond. Dit land is namelijk niet alleen gastvrij voor mensen, maar ook voor viervoeters. Dat begint al wanneer je met de trein naar Frankrijk reist voor een heerlijke wandelvakantie. Jouw...

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

5x Wandelen met de hond in Duitsland per trein

Duitsland is een perfect land voor een wandelvakantie, vanwege de pure natuur, ruimte en rust. Wil je ook per trein naar Duitsland en wandelen met de hond? Dat kan! Veel van de Duitse wandelroutes zijn geschikt voor jouw viervoeter. Vaak aangelijnd, maar in sommige...

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders