5x de mooiste wandelroutes in Frankrijk

Wat zijn de mooiste wandelroutes in Frankrijk? In welke gebieden vind je de beste wandelnetwerken? Frankrijk is niet alleen een perfect vakantieland, maar ook een heerlijk wandeloord. De landschappen zijn hier verrassend en telkens afwisselend. Bijvoorbeeld in de Provence of langs de ruige Normandische kust. Hier kun je wandelen naar hartelust!

Ontdek de mooiste wandelgebieden en ga met de trein wandelen in Frankrijk. Wij raden aan om een hotel in de buurt van het station te kiezen voor maximaal reisgemak. Ga op reis en creëer je eigen avontuur. Met de trein begint de vakantie al bij vertrek.

  1. Lavendelroute in de Provence
  2. Grand Crus in de Bourgogne
  3. Tour de Vercors in Rhône-Alpes
  4. Le Sentier des Douaniers in Bretagne
  5. Tour du Pays de Montbéliard in de Jura

Frankrijk is daarnaast ook nog eens makkelijk en snel te bereiken. Dat kan met eigen vervoer of zelfs het vliegtuig, maar natuurlijk ook met de trein. Als je met de trein naar Frankrijk reist begint jouw wandelvakantie al zodra je instapt. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes in Frankrijk, dwars door de ongerepte natuur, wijngaarden en lavendelvelden.

Mooie Natuurgebieden Frankrijk Per Trein

Dit zijn de 5 mooiste wandelgebieden in Vive La Frankrijk

Ontdek de vijf mooiste wandelroutes in Frankrijk op deze pagina en reis comfortabel per trein naar Frankrijk. Boek goedkope treinkaartjes eenvoudig online.

1.) Lavendelroute in de Provence-Alpes Côte d’Azur

Dit gebied is natuurlijk op zichzelf al prachtig, maar aan de Côte d’Azur kun je ook prachtige wandelingen maken. Zoals de Lavendelroute bijvoorbeeld. Dit is een korte wandeling van om en nabij 6 kilometer, maar zeker de moeite waard. Je loopt dwars door geurige lavendelvelden en wordt meer dan eens getrakteerd op een mooi uitzicht.

De Middellandse Zee is namelijk nooit ver weg. In deze omgeving vind je nog een korte wandelroute die zeker de moeite waard is. Het Nietzsche pad start in de hooggelegen stad Èze. Vanuit hier wandel je over, soms steile, paden richting de kust. Daarbij heb je ook een adembenemend uitzicht op de baai van Monaco. Een aanrader voor elke wandelaar!

Tip! Èze is een oud Middeleeuws dorpje met veel authentieke straatjes en leuke bezienswaardigheden. Zoals botanische tuin Le Jardin Exotique d’Eze én Parfumerie Fragonard. Boek hier vooral de gratis rondleiding en neem een luchtje mee voor thuis.

Mooiste vakantiebestemming Frankrijk

2.) Route des Grand Crus in de Bourgogne

Ben je een liefhebber van Franse wijnen? Dan is de Route des Grand Crus wandelroute in de Bourgogne op jouw lijf geschreven. Je wandelt door bekende wijngaarden, zoals die van Romanée-Conti. Hier groeien de druiven voor één van de duurste en meest geliefde wijnen ter wereld. De route brengt je ook naar het wijn walhalla van Frankrijk, de stad Beaune. Deze wandelroute in Frankrijk bestaat uit verschillende etappes. Je kunt er dus ook een meerdaagse wandeltocht van maken. Verbindt er dus gerust een lekkere wijnproeverij aan.

3.) Tour de Vercors in Rhône-Alpes

In de Franse alpen kun je niet alleen genieten van wintersport. Hier vind je tevens de mooiste wandelroutes en netwerken. De Tour de Vercors is er daar één van. Je wandelt door groene en glooiende weides, langs watertjes maar beklimt ook steile bergtoppen. De Vercors bevat diverse natuurreservaten waar je ook vogels en wild kunt spotten. Bijvoorbeeld in Parc National de la Vanoise. Deze route kent ruim 20 etappes. Je kunt ook een kortere afstand wandelen. Bijvoorbeeld van Chateau Julien naar Villard de Lans.

Tip! Villard de Lans is een bekend wintersportdorp, maar ook in het voorjaar en in de zomer is het hier goed toeven. Villard de Lans is vanaf Saint Etienne heel goed te bereiken met de trein. Bezoek in dit stadje vooral het Musée de la Mine oftewel het Mijnmuseum in park Puits Couriot. Hier kun je zien hoe er in de 19e eeuw steenkool uit de mijn werd gehaald. Ook kun je verschillende tentoonstellingen en oude machines bewonderen. Een interessant bezoek.

4.) Le Sentier des Douaniers in Bretagne

Eén van de mooiste wandelroutes in Frankrijk is de Le Sentier des Douaniers of Smokkelroute langs de kust van Bretagne. Als je de GR34 volgt, loopt je voornamelijk over smalle zandpaadjes met uitzicht over de zee. De route heeft een totale lengte van 2000 km. Je kunt verschillende etappes lopen, maar ook kiezen voor een dagtocht. Je kunt dan bijvoorbeeld starten in Cap Fréhel of in de indrukwekkende piratenstad Saint-Malo.

5.) Tour du Pays de Montbéliard in de Jura

De Jura is natuurlijk an sich al befaamd om zijn indrukwekkende natuur en landschappen. De Tour du Pays de Montbéliard wandelroute laat je hier kennis mee maken. De route heeft een lengte van 130 kilometer en is in etappes te wandelen. Je wandelt dwars door de Montagne du Lomont. Met dromerige dorpjes en indrukwekkende steden. Zoals Besançon en Pérouges, maar ook Arbois. De wijnstad van de Jura en de thuishaven van vin jaune.

Tip! Als je de Montbéliard wandelroute in Frankrijk gaat lopen, dan wil je ook proeven waar deze route naar vernoemd is. De wereldberoemde Comté wordt gemaakt van de melk van koeien die in dit gebied grazen. Een echte Franse delicatesse die je geproefd moet hebben. Natuurlijk kun je ook een rondleiding boeken bij La Maison du Comté. Bijzonder én lekker!

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest