5 x uitgaan in Gent per trein

Wil je uitgaan in Gent Oost-Vlaanderen? Goede keuze, want de stad bruist in de breedste zin van het woord. De stad is niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Antwerpen of Luik en dat heeft voordelen. De prijzen voor een drankje op het terras liggen hier namelijk een stuk lager. Uitgaan in Gent doe je ook omdat de Belgische stad makkelijk bereikbaar is. Zeker als je met de trein wilt reizen. Je hebt dan namelijk de keuze uit treinstation Gent-Sint-Pieters of Gent-Dampoort. Beiden treinstations liggen op loopafstand van het historische centrum, wat jouw stapavond zeker ten goede komt.

Natuurlijk kies je voor de trein naar Gent bij een avondje stappen of uitgaan in het hart van de stad. Goedkope treinkaartjes naar deze Belgische bestemming boek je tot 7 dagen voor vertrek tegen een prijs van € 29 (doordeweeks) en € 36 (in het weekend). Met een reistijd van ongeveer 3:23 uur arriveer je in het centrum van de stad, waarna het avondje uitgaan in Brussel kan beginnen.

  1. Uitgaan in Abacho 2K18
  2. Uitgaan in Missy Sippy
  3. Uitgaan in Club 69
  4. Uitgaan op de Vlasmarkt
  5. Uitgaan in de Amigo

Wil je liever niet lopen? Dan kun je natuurlijk gebruikmaken van de tram naar het uitgaansgebied. Deze gaan elke 5 minuten. Uitgaan in Gent doe je in elk geval goed bij de onderstaande 5 uitgaansgelegenheden. Of je nu een liefhebber bent van jazz muziek, soul of los wilt gaan in het eerste silent disco café van Belgie. Gent heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van stappen en uitgaan.

Bezoek Gent per trein

Dit zijn de 5 leukste uitgaansgelegenheden in Gent

Ook een keer stappen of uitgaan in Brussel per trein? Je komt aan in hartje centrum, waarna bars, cafés en kroegen op loopafstand bereikbaar zijn. Hieronder vind je een overzicht van bruisende en misschien wel de leukste wijken in Brussel boordevol uitgaansgelegenheden.

1.) Uitgaan in Abacho 2K18

Als je wilt uitgaan in Gent en eens wat anders wilt dan een café of bar, dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan Abacho 2K18. Dit is namelijk de eerste silent disco van Belgie. Dit café heeft aparte zalen met elk een ander muziekgenre. Afgestemd op de kanalen op de koptelefoon die je krijgt bij binnenkomst. De Abacho heeft een ongedwongen sfeer en een hip interieur. Draag je liever geen koptelefoon? Geniet dan van een drankje aan de bar. Het silent disco café vind je aan de Hoogpoort in Gent en is geopend op vrijdag en zaterdag.

Tip! Ga lekker Japans even bij Amatsu aan de Hoogpoort voordat je met de voetjes van de vloer gaat. Vooral de sushi is hier verrukkelijk en van hoge kwaliteit. Maar je kunt ook meer authentieke Japanse gerechten bestellen. In het zomerseizoen kun je hier zelfs dineren in de gezellige binnentuin. Reserveer wel vroegtijdig want Amatsu is ontzettend populair!

2. Uitgaan in Missy Sippy

Missy Sippy is een bluescafé met een heerlijk Amerikaans karakter. Hier kun je tot in de late uurtjes genieten van de lekkerste jazz klanken. Zowel van een dj als van live bands. De sfeer is hier knus en gemoedelijk. Geniet van een drankje aan de bar en het eigentijdse interieur, of ga lekker dansen op de meeslepende muziek. Missy Sippy is dagelijks geopend tot in de kleine uurtjes. Het blues café is gevestigd aan Klein Turkije in Gent. Dat is midden in het oude centrum van de Belgische stad, dichtbij de alom bekende Sint-Niklaaskerk.

3. Uitgaan in Club 69

Uitgaan in een échte nachtclub? Ook dat kan in Gent. Club 69 heeft meerdere zalen die allemaal trendy en hip zijn ingericht. Dé perfecte ambiance om te dansen op verschillende muziekgenres, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen. Dat is namelijk het motto van de club. In Club 69 in Gent draaien bekende dj’s én aanstormend talent. Liefhebbers van afrobeat, hiphop, r&b of disco worden hier op hun wenken bediend. De nachtclub is op vrijdag en zaterdag geopend van 23.00 tot 06.00 uur. Er is dus tijd om lekker lang te dansen!

Tip! Club 69 zit aan de Oude Beestenmarkt in Gent. Dit is een populair uitgaansgebied, maar het plein doet ook nog dienst als kleine huisdieren markt. Een bezoek brengen aan de markt is een aanrader. Deze wordt elke zondag georganiseerd van 07.00 tot 13.00 uur.

4. Uitgaan op de Vlasmarkt

De Vlasmarkt is een heel bekend uitgaansgebied in Gent. Uitgaan in de Belgische stad kan dan ook niet zonder dat je deze buurt én de Charlatan een bezoek hebt gebracht. De kroeg geniet internationale allure. De film Belgica is hier namelijk grotendeels opgenomen. De film heeft er tevens voor gezorgd dat de Charlatan één van de bekendste kroegen van Gent is. Het muziekaanbod is ontzettend divers. Er zijn verschillende zalen waar ook bekende bands en dj’s optreden. De kroeg is elke dag geopend, met uitzondering van zondag en maandag.

Tip! Op de Vlasmarkt in Gent vind je ook Bar des Amis. Deze kroeg heeft zelfs de langste bar van de Belgische stad. In dit café geniet je tot midden in de nacht van gezellige muziek en een ongedwongen sfeer. Dat kan ook in de Kinky Star en Bar Giraf aan de Vlasmarkt.

5. Uitgaan in de Amigo

Wil je lekker eten en drinken in één gelegenheid? Dan is uitgaan in de Amigo in Gent een aanrader. In deze club geniet je van de lekkerste gerechten uit de Mexicaanse keuken, maar ga je na het eten ook lekker uit je bol op de lekkerste muziekgenres. Zoals latin en techno, maar ook de jaren ‘80. Dit hippe restaurant annex danscafé vind je aan het Stapelplein in Dok-Noord. Een relatief nieuwe buurt in Gent welk makkelijk te bereiken is vanuit de stad. Amigo is dagelijks geopend van 17.30 tot 22.00 uur, met uitzondering van de zondag.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest