5 wandelroutes in Parijs: een ware schatkamer

De stad van de liefde en lichtjes is een ware schatkamer voor wandelliefhebbers. Of je nu de iconische bezienswaardigheden wilt verkennen, verborgen steegjes wilt ontdekken of langs de Seine wilt flaneren, Parijs heeft voor iedereen wat te bieden. Met één van deze 5 wandelroutes in Parijs bezoek je de mooiste plekjes en sta je echt even stil bij wat je ziet.

Parijs Trein stedentrip

Ontdek 5 leuke wandelroutes in Parijs

Elke route neemt je mee door een andere wijk van Parijs en biedt een uniek perspectief op de stad. Van historische monumenten tot artistieke hoekjes, Parijs heeft zoveel te ontdekken voor wandelaars van alle niveaus. Dus trek je wandelschoenen aan en laat je betoveren door de schoonheid van deze prachtige stad!

1.) Historisch Parijs: Van Île de la Cité naar het Louvre

  • Beginpunt: Kathedraal Notre-Dame
  • Eindpunt: Musée du Louvre
  • Lengte: Ongeveer 4 km
  • Highlights: Kathedraal Notre-Dame, Pont Neuf, Île de la Cité, Sainte-Chapelle, Palais de Justice, Pont des Arts, Musée du Louvre

Deze route neemt je mee door het hart van historisch Parijs. Begin bij de majestueuze Kathedraal Notre-Dame op Île de la Cité. Loop over de oudste brug van Parijs, de Pont Neuf, en bewonder de prachtige architectuur. Ontdek de schatten van Île de la Cité, waaronder de adembenemende Sainte-Chapelle en het imposante Palais de Justice. Steek de romantische Pont des Arts over en eindig je wandeling bij het beroemde Louvre, waar kunst en geschiedenis samenkomen.

2.) Montmartre en Sacré-Cœur: Kunst en Romantiek

  • Beginpunt: Metrostation Abbesses
  • Eindpunt: Basilique du Sacré-Cœur
  • Lengte: Ongeveer 2,5 km
  • Highlights: Place du Tertre, Moulin Rouge, Montmartre-wijk, Basilique du Sacré-Cœur, Adembenemend uitzicht over de stad

Deze route verkent de charmante wijk Montmartre, waar kunstenaars en romantiek samenkomen. Begin bij het levendige metrostation Abbesses en wandel door de kronkelende straatjes van Montmartre. Bewonder de schilderachtige Place du Tertre, waar kunstenaars hun creaties tonen, en stop bij de iconische Moulin Rouge. Loop omhoog naar de betoverende Basilique du Sacré-Cœur en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad.

Citytrip Trein Parijs

3.) Langs de Seine: Eiffeltoren tot Musée d’Orsay

  • Beginpunt: Eiffeltoren
  • Eindpunt: Musée d’Orsay
  • Lengte: Ongeveer 4,5 km
  • Highlights: Eiffeltoren, Champ de Mars, Pont Alexandre III, Musée d’Orsay, Romantische Seine-oevers

Deze route volgt de betoverende oevers van de Seine en omvat enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Parijs. Begin bij de indrukwekkende Eiffeltoren en wandel langs het uitgestrekte Champ de Mars. Bewonder de sierlijke Pont Alexandre III en wandel langs de Seine tot je het elegante Musée d’Orsay bereikt, bekend om zijn kunstcollectie.

4.) Le Marais: Historie en Trendy

  • Beginpunt: Place des Vosges
  • Eindpunt: Centre Pompidou
  • Lengte: Ongeveer 3 km
  • Highlights: Place des Vosges, Rue des Rosiers, Hôtel de Ville, Centre Pompidou, Trendy boetieks en cafés

Deze route verkent Le Marais, een historische wijk die ook bekend staat om zijn trendy sfeer. Begin op het prachtige plein Place des Vosges en dwaal door de charmante straatjes van Le Marais. Verken de bruisende Rue des Rosiers met zijn kosmopolitische ambiance en stop bij het imposante Hôtel de Ville. Eindig bij het moderne Centre Pompidou, een contrast met de historische omgeving.

5.) Tuinen en Paleizen: Jardin du Luxembourg naar Champs-Élysées

  • Beginpunt: Jardin du Luxembourg
  • Eindpunt: Arc de Triomphe
  • Lengte: Ongeveer 4 km
  • Highlights: Jardin du Luxembourg, Palais du Luxembourg, Place de la Concorde, Champs-Élysées, Arc de Triomphe

Deze route brengt je langs groene oases en indrukwekkende paleizen. Begin in de serene Jardin du Luxembourg, waar je kunt ontspannen temidden van prachtige tuinen en fonteinen. Loop langs het majestueuze Palais du Luxembourg en vervolg je tocht naar het iconische Place de la Concorde. Wandel over de wereldberoemde Champs-Élysées en eindig bij de imposante Arc de Triomphe.

Parijs: losse treintickets of complete citytrip

Wil je met de trein naar Parijs? Bestel dan goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Ook is het mogelijk om een treinreis in combinatie met een hotelovernachting te boeken, waarmee je de citytrip Parijs in één keer hebt geregeld en je enkel nog de wandelroutes hoeft in te plannen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest