5 wandelroutes in Londen: metropool van de Theems

He bruisende metropool aan de Theems biedt een schat aan wandelmogelijkheden voor zowel lokale bewoners als bezoekers. Of je nu wilt genieten van historische architectuur, groene parken, winkels, terrasjes of bezienswaardigheden, Londen heeft voor elk wat wils. Met de onderstaande 5 wandelroutes verken je Londen op eigen houtje en passeer je nagenoeg elke high light van die deze wereldstad te bieden heeft. Hier zijn 5 leuke wandelroutes om deze diverse stad te verkennen.

Londen trein Stedentrip

Verken Londen met 5 leuke wandelroutes

Elke wandelroute biedt een unieke blik op Londen, met zijn mix van historie, cultuur, groene ruimtes en moderne bezienswaardigheden. Of je nu wilt dwalen door historische straten, genieten van groene parken of de bruisende sfeer van de stad wilt ervaren, er is een wandeling voor elke stemming in deze dynamische stad.

1. Historisch Londen: Van de Tower Bridge naar Westminster

  • Beginpunt: Tower Bridge
  • Eindpunt: Westminster Abbey
  • Lengte: Ongeveer 5 km
  • Highlights: Tower Bridge, Tower of London, Borough Market, Tate Modern, Millennium Bridge, St. Paul’s Cathedral, Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey

Deze wandelroute neemt je mee door het historische hart van Londen. Begin bij de iconische Tower Bridge en bewonder het uitzicht op de Theems. Verken de Tower of London, een historisch kasteel met een rijke geschiedenis. Loop langs de bruisende Borough Market, waar je kunt genieten van heerlijk eten en lokale lekkernijen. Bezoek de Tate Modern, een indrukwekkend museum voor moderne kunst, en steek de Millennium Bridge over naar de majestueuze St. Paul’s Cathedral. Vervolg je route langs de Thames en bewonder de Houses of Parliament en de beroemde Big Ben, voordat je eindigt bij de imposante Westminster Abbey.

2. Koninklijke Route: Buckingham Palace naar Hyde Park

  • Beginpunt: Buckingham Palace
  • Eindpunt: Hyde Park
  • Lengte: Ongeveer 3,5 km
  • Highlights: Buckingham Palace, St. James’s Park, The Mall, Horse Guards Parade, Downing Street, Green Park, Hyde Park

Deze route biedt een glimp van de koninklijke pracht van Londen. Begin bij Buckingham Palace, de officiële residentie van de Britse monarch. Loop door het prachtige St. James’s Park en geniet van het uitzicht op het meer en de vogels. Volg The Mall, een statige boulevard die leidt naar Horse Guards Parade en Downing Street. Wandel door het groene Green Park voordat je aankomt bij Hyde Park, een uitgestrekte oase van groen en rust in het hart van Londen.

Londen Treinvakantie

3. Langs de Theems: Southbank en London Eye

  • Beginpunt: London Eye
  • Eindpunt: Tower Bridge
  • Lengte: Ongeveer 4 km
  • Highlights: London Eye, Southbank Centre, Tate Modern, Shakespeare’s Globe, Millennium Bridge, St. Paul’s Cathedral, Tower Bridge

Deze route verkent de levendige Southbank van Londen en omvat enkele van de meest iconische bezienswaardigheden. Begin bij het opvallende London Eye, een reuzenrad met panoramisch uitzicht over de stad. Wandel langs de Southbank Centre, een cultureel complex met theaters en galerieën. Bewonder de moderne kunst in Tate Modern en geniet van de prachtige architectuur van Shakespeare’s Globe. Steek de Millennium Bridge over, die je naar de majestueuze St. Paul’s Cathedral brengt. Eindig je wandeling bij de indrukwekkende Tower Bridge.

4. Covent Garden naar Notting Hill: Winkels en Kleurrijke Straten

  • Beginpunt: Covent Garden
  • Eindpunt: Notting Hill
  • Lengte: Ongeveer 4,5 km
  • Highlights: Covent Garden, Leicester Square, Piccadilly Circus, Regent Street, Oxford Street, Portobello Road (Notting Hill)

Deze route combineert winkels en charmante straten in het hart van Londen. Begin in Covent Garden, een bruisend gebied vol met boetieks, restaurants en straatartiesten. Wandel door Leicester Square en Piccadilly Circus, bekend om hun bruisende sfeer en lichtreclames. Verken Regent Street, een winkelstraat vol met modemerken en warenhuizen. Vervolg je route naar Oxford Street, een van de drukste winkelstraten van Londen. Eindig je wandeling in Notting Hill, beroemd om zijn kleurrijke huizen en de levendige Portobello Road-markt.

5. Greenwich Ontdekking: Maritiem Erfgoed en Greenwich Park

  • Beginpunt: Cutty Sark (Greenwich)
  • Eindpunt: Greenwich Park
  • Lengte: Ongeveer 3 km
  • Highlights: Cutty Sark, Royal Observatory, Greenwich Park, The Queen’s House, Old Royal Naval College

Deze route neemt je mee naar het historische en groene Greenwich. Begin bij de Cutty Sark, een beroemd Brits zeilschip. Verken het Royal Observatory, waar de nulmeridiaan ligt en geniet van een prachtig uitzicht over Londen. Loop door het serene Greenwich Park, een koninklijk park met weelderige groene ruimtes. Bezoek The Queen’s House, een elegant paleis met een rijke geschiedenis, en bewonder de majestueuze architectuur van het Old Royal Naval College.

Londen: losse treintickets of complete citytrip

Wil je met de trein naar Londen? Bestel dan goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Ook is het mogelijk om een treinreis in combinatie met een hotelovernachting te boeken, waarmee je de citytrip Londen in één keer hebt geregeld en je enkel nog de wandelroutes hoeft in te plannen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest