5 Wandelroutes in Brussel: verken de stad

Verken bij een bezoek aan Brussel de stad met deze 5 leuke wandelroutes. Door een wandeling te maken zie je veel meer en sta je echt even stil bij de bezienswaardigheden, straatjes, steegjes en plekken die de stad te bieden heeft. Met zijn rijke geschiedenis, diverse cultuur en heerlijke culinaire scene, biedt Brussel een schat aan ervaringen voor de reiziger in jou.

Natuurlijk reis je per trein naar Brussel. Op onze website vind je complete citytrips naar Brussel per trein, waarbij de hotelovernachtingen, treinreis en het ontbijt is geregeld, maar natuurlijk zijn er ook losse treintickets naar Brussel verkrijgbaar. Losse treinkaartjes bestel je 3 dagen voor vertrek voordelig via onze website vanaf 25 euro.

Brussel Trein Stedentrip

Wandelingen in Brussel: 5 wandelroutes

Hier zijn vijf boeiende wandelingen om je reis naar deze stad compleet te maken.

Wandeling 1: Historische Pracht en Moderne Glans

Start je ontdekkingstocht in het hart van Brussel, de Grote Markt. Bewonder de indrukwekkende gotische architectuur van het stadhuis en de omliggende gildehuizen. Wandel door de charmante straatjes naar het Koninklijk Paleis en het Warandepark, waar oud en nieuw naadloos samenkomen. Geniet van de levendige sfeer van de Zavelwijk met zijn antiekwinkels en kunstgalerijen.

  • Beginpunt: Grote Markt
  • Eindpunt: Zavelwijk
  • Lengte: Ongeveer 3 kilometer
  • Highlights: Grote Markt met het stadhuis, Koninklijk Paleis, Warandepark, Zavelwijk met antiekwinkels en kunstgalerijen.

Wandeling 2: Kunst en Cultuur in Elsene

Elsene is een kunstzinnige wijk die je niet mag missen. Bezoek het Magritte Museum en bewonder de surrealistische meesterwerken van René Magritte. Wandel door de bomenrijke lanen van de buurt en ontdek boetiekjes, boekwinkels en gezellige cafés. Sluit je dag af met een bezoek aan Flagey, een bruisende ontmoetingsplek met een rijke muzikale geschiedenis.

  • Beginpunt: Magritte Museum
  • Eindpunt: Flagey
  • Lengte: Ongeveer 4 kilometer
  • Highlights: Magritte Museum, Elsene met boetiekjes en cafés, Flagey met muzikale geschiedenis.

Citytrip Brussel Per Trein

 

Wandeling 3: Europese Instellingen en Parken

Ontdek het Europese kwartier van Brussel, waar je het Europees Parlement en andere EU-instellingen vindt. Wandel door het Leopoldpark en bewonder het prachtige standbeeld van Jacques-Louis David. Geniet van een rustgevende middag in het Jubelpark, omringd door indrukwekkende musea zoals het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis.

  • Beginpunt: Europees Parlement
  • Eindpunt: Jubelpark
  • Lengte: Ongeveer 5 kilometer
  • Highlights: Europese instellingen, Leopoldpark, Jubelpark met musea.

Wandeling 4: Kunstzinnige Marollen en Sablon

De Marollenwijk is doordrenkt van charme en geschiedenis. Struin door de dagelijkse Vlooienmarkt en ontdek unieke vondsten. Breng een bezoek aan het Hallepoortmuseum en reis terug in de tijd. Loop daarna door naar de Grote Zavel, waar je kunstgaleries en chique boetieks kunt verkennen.

  • Beginpunt: Vlooienmarkt in de Marollenwijk
  • Eindpunt: Grote Zavel
  • Lengte: Ongeveer 3 kilometer
  • Highlights: Vlooienmarkt in de Marollen, Hallepoortmuseum, Grote Zavel met galerijen en boetieks.

Wandeling 5: Atomium en Mini-Europa

Breng je laatste dag door met een bezoek aan het iconische Atomium. Bewonder het futuristische ontwerp en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad. Sluit je reis af met een bezoek aan Mini-Europa, waar je in miniatuurformaat enkele van Europa’s meest iconische gebouwen kunt bewonderen.

  • Beginpunt: Atomium
  • Eindpunt: Mini-Europa
  • Lengte: Ongeveer 2 kilometer
  • Highlights: Atomium met panoramisch uitzicht, Mini-Europa met miniatuurgebouwen.
Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest