5 Wandelroutes in Brugge: middeleeuwse charme

Een prachtige Belgische bestemming met middeleeuwse charme, schilderachtige grachten en super leuke wandelroutes is natuurlijk Brugge. Bezoek en verken het prachtige Brugge eenvoudig te voet en maak een wandel door de leukste straatjes en steegjes, passeer de bezienswaardigheden en struin neer op één van de sfeervolle terrasjes in het bruisende stadshart. Wij vertellen je graag meer over 5 leuke wandelroutes in Brugge. Natuurlijk is het ook mogelijk om er een aantal te combineren, zodat je nog meer ziet van deze geweldige bestemming in België.

Brugge Trein Stedentrip

1. Historisch Centrum en Grote Markt Wandeling

  • Lengte: Ongeveer 2,5 kilometer
  • Beginpunt: Grote Markt
  • Eindpunt: Grote Markt

Deze wandeling neemt je mee door het historische hart van Brugge. Begin op de Grote Markt, omringd door prachtige gildehuizen en het imposante Belfort. Wandel langs de charmante straatjes, langs schilderachtige grachten en middeleeuwse architectuur. Onderweg kom je langs bezienswaardigheden zoals het Stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Onze-Lieve-Vrouwekerk met het befaamde beeldhouwwerk “Madonna met Kind” van Michelangelo.

2. Groene Vesten en Minnewater Wandeling

  • Lengte: Ongeveer 3,5 kilometer
  • Beginpunt: Minnewaterpark
  • Eindpunt: Minnewaterpark

Deze route verkent de groene gordel rond Brugge, bekend als de “Groene Vesten”. Begin bij het schilderachtige Minnewaterpark en wandel langs de oude stadsmuren en grachten. Geniet van het rustige uitzicht op het Minnewater, ook wel het “Lover’s Lake” genoemd. Onderweg kun je een glimp opvangen van de imposante molens en genieten van een vredige wandeling temidden van de natuur.

Citytrip Brugge per trein

3. Brouwerijroute en Begijnhof Wandeling

  • Lengte: Ongeveer 3 kilometer
  • Beginpunt: Halve Maan Brouwerij
  • Eindpunt: Begijnhof

Deze route combineert biercultuur met historische pracht. Begin bij de Halve Maan Brouwerij en leer over het brouwproces van het beroemde Brugse Zot-bier. Wandel vervolgens door schilderachtige straatjes en steegjes naar het serene Begijnhof, een oase van rust en devotie. Bewonder de witgekalkte huisjes en de oude architectuur van deze historische plek.

4. Kunst en Marktplein Wandeling

  • Lengte: Ongeveer 2 kilometer
  • Beginpunt: Dijver
  • Eindpunt: Marktplein

Deze wandeling brengt je naar enkele van Brugge’s meest indrukwekkende kunstschatten en bezienswaardigheden. Begin bij het Dijver-kanaal en bewonder het Groeningemuseum, dat een uitgebreide collectie Vlaamse primitieve kunst herbergt. Loop vervolgens naar het Belfort en de Markt, waar je het standbeeld van Jan Breydel en Pieter de Coninck kunt zien, twee beroemde Brugse figuren.

5. Langs de Reien en Rozenhoedkaai Wandeling

  • Lengte: Ongeveer 2,5 kilometer
  • Beginpunt: Rozenhoedkaai
  • Eindpunt: Rozenhoedkaai

Deze route neemt je mee langs de schilderachtige grachten en enkele van de meest iconische uitzichten van Brugge. Begin bij de Rozenhoedkaai, een plek die bekend staat om zijn pittoreske zicht op de grachten en middeleeuwse gebouwen. Volg de kronkelende waterwegen terwijl je de romantische sfeer van de stad absorbeert. Onderweg kom je langs bruggen, historische gebouwen en charmante straatjes.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Ontdek de spanning van de mountainbike route in Zoetermeer

Stap in de wereld van avontuur, spanning en adrenaline. Welkom bij de mountainbike (MTB) route van Zoetermeer, waar elke heuvel, elke bocht en elke afdaling een nieuw avontuur vormt. Bereid je voor om je vaardigheden te testen, je grenzen te verleggen en de natuur op...

Pin It on Pinterest