5 Prachtige wandelroutes in Wenen

Wenen is doordrenkt van geschiedenis, cultuur en prachtige architectuur. Het is een stad die zich perfect leent voor wandeltochten, waarbij je langs majestueuze paleizen, charmante pleinen en schilderachtige straten wandelt. Ontdek Wenen met 5 wandelroutes en kom langs de leukste bezienswaardigheden, plekjes, terrasjes en winkelstraten van de stad.

Wenen Trein Trip

Verken Wenen met deze 5 wandelroutes

Elke wandelroute in Wenen biedt een unieke kijk op de stad, van historische paleizen tot moderne kunstwerken en groene oases. Kies de route die het beste bij je interesses past en ontdek de prachtige diversiteit van Wenen te voet.

1.) Ringstrasse en Hofburg: Koninklijke Pracht en Praal

 • Beginpunt: Staatsopera
 • Eindpunt: Heldenplatz
 • Lengte: Ongeveer 3,5 km
 • Highlights: Staatsopera, Kunsthistorisch Museum, Hofburg-paleis, Volksgarten, Burggarten, Heldenplatz

Deze route neemt je mee langs de beroemde Ringstrasse, waarlangs enkele van de meest majestueuze paleizen en gebouwen van Wenen liggen. Begin bij de indrukwekkende Staatsopera, een architectonisch meesterwerk. Loop langs het Kunsthistorisch Museum en bewonder de schatten binnenin. Verken de Hofburg, voormalig keizerlijk paleis en huidige zetel van de president. Wandel door de prachtige Volksgarten en Burggarten, beide weelderige stadsparken. Eindig je wandeling op Heldenplatz, waar je een aantal indrukwekkende monumenten kunt zien.

2.) Oude Stad: Stephansdom tot Belvedere

 • Beginpunt: Stephansdom
 • Eindpunt: Belvedere-paleis
 • Lengte: Ongeveer 4 km
 • Highlights: Stephansdom, Graben, Keizerlijk Paleis, Stadspark, Karlskirche, Belvedere-paleis

Deze route neemt je mee door het hart van de oude stad van Wenen. Begin bij de iconische Stephansdom, een gotisch meesterwerk. Dwaal door de sfeervolle Graben, een van de meest bekende straten van Wenen. Bezoek het Keizerlijk Paleis, een symbool van het Habsburgse rijk. Loop door het schilderachtige Stadspark en bewonder de Karlskirche met zijn opvallende koepel. Eindig je wandeling bij het prachtige Belvedere-paleis, omringd door fraaie tuinen.

Trein Wenen

3.) Prater en Donaukanal: Groen en Modern

 • Beginpunt: Prater Park
 • Eindpunt: Donaukanal
 • Lengte: Ongeveer 6 km
 • Highlights: Prater Park, Riesenrad, Hundertwasserhaus, Donaukanal, Flex, Strandbar Herrmann

Deze route combineert groene ruimtes met moderne vibes. Begin in het uitgestrekte Prater Park, waar je kunt genieten van frisse lucht en groen. Bewonder het Riesenrad, een iconisch reuzenrad, en wandel langs het kleurrijke Hundertwasserhaus, een architectonisch juweeltje. Volg de sfeervolle Donaukanal, waar je kunt ontspannen bij trendy bars zoals Flex en Strandbar Herrmann.

4.) Naschmarkt en Karlsplatz: Eten en Cultuur

 • Beginpunt: Naschmarkt
 • Eindpunt: Karlsplatz
 • Lengte: Ongeveer 2 km
 • Highlights: Naschmarkt, Secession-gebouw, Karlskirche, Musikverein, Karlsplatz

Deze route draait om eten en cultuur. Begin bij de levendige Naschmarkt, een populaire markt vol met verse producten en lekkernijen. Bewonder het Secession-gebouw, een toonbeeld van art nouveau-architectuur. Wandel naar de indrukwekkende Karlskirche en bewonder het prachtige ontwerp. Bezoek het Musikverein, een van de beroemdste concertzalen ter wereld, en sluit je wandeling af op Karlsplatz.

5.) Schloss Schönbrunn: Paleis en Park

 • Beginpunt: Schönbrunn-paleis
 • Eindpunt: Schönbrunn-paleis
 • Lengte: Ongeveer 2,5 km
 • Highlights: Schönbrunn-paleis, Gloriette, Schönbrunn Zoo, Paleistuinen

Deze route brengt je naar het prachtige Schönbrunn-paleis en de omliggende tuinen. Begin bij het paleis zelf, een weelderig barok gebouw dat ooit diende als zomerresidentie van de Habsburgse monarchen. Wandel door de Paleistuinen en geniet van de serene sfeer. Beklim de Gloriette voor een panoramisch uitzicht over het paleis en de stad. Als je tijd over hebt, kun je een bezoek brengen aan de Schönbrunn Zoo, een van de oudste dierentuinen ter wereld.

Wenen: losse treintickets of complete citytrip

Wil je met de trein naar Wenen? Bestel dan goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Ook is het mogelijk om een treinreis in combinatie met een hotelovernachting te boeken, waarmee je de citytrip Wenen in één keer hebt geregeld en je enkel nog de wandelroutes hoeft in te plannen.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië per trein: natuur, kastelen en de kust

Picardië, gelegen in het noorden van Frankrijk, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige landschappen en charmante dorpjes. Van middeleeuwse kathedralen tot adembenemende kustplaatsen, hier zijn enkele bestemmingen die je niet mag missen tijdens een bezoek...

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg per trein: betoverende meren en imposante kastelen

Brandenburg, gelegen in het noordoosten van Duitsland, biedt een diverse mix van natuurlijke landschappen, historische steden en culturele bezienswaardigheden. Bestemmingen met betoverende meren en imposante kastelen zijn allemaal te vinden in deze must-visit regio...

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Waals Brabant per trein: kerken, natuur en de slag bij Waterloo

Gelegen in het hart van België biedt Waals-Brabant een perfecte mix van historische steden, prachtige natuur en boeiende culturele bezienswaardigheden. Denk aan de beroemde slag bij Waterloo en de talloze middeleeuwse kastelen, schilderachtige dorpjes en weelderige...

Pin It on Pinterest