5 mooiste wandelingen in Zwitserland

Benieuwd naar de mooiste wandelingen in Zwitserland? Dat zijn er nogal wat. Dit land herbergt namelijk heel veel mooie plekken om te hiken en wandelen. Door de ongerepte natuur, in de buurt van indrukwekkende watervallen én temidden van de hoge bergen. Wandelen in Zwitserland is een beleving die je als wandelaar eigenlijk niet mag missen.

Natuurlijk kies je voor de trein naar Zwitserland voor een wandelvakantie in dit schitterende land. Goedkope treinkaartjes naar Zwitserland bestel je tot 180 dagen voor vertrek, waarbij je 2 tot 4 maanden vaak van het voordeligste tarief profiteert. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij diverse aanbieders. Denk aan NS International, TheTrainLine of natuurlijk Deutsche Bahn.

  1. Wandelen rondom de Eggishorn
  2. Wandelen door de Areuse Kloof
  3. Wilhelm Tell Wandelroute vanuit Rütli Weide
  4. Wijnroute Terrasses de Lavaux
  5. Eigertrail op de Noordwand van de Eiger

Gelukkig ligt dit prachtige wandelland niet zo ver bij ons vandaan. Sterker nog, als je met de trein naar Zwitserland reist, kun je al binnen enkele uren jouw wandelschoenen aantrekken en op avontuur gaan. Met de trein reis je ook goedkoper én comfortabeler. Boek jij alvast een treinkaartje? Dan vertellen wij je wat de 5 mooiste wandelroutes in Zwitserland zijn.

Mooiste Bergmeren Zwitserland

Wandelingen in Zwitserland: dit zijn de 5 mooiste

Ontdek de 5 mooiste wandelingen in Zwitserland. Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online zonder boekingskosten.

1.) Wandelen rondom de Eggishorn

Deze uitdagende wandelroute in Zwitserland kent verschillende afstanden. De kortste route heeft een lengte van +/- 10 kilometer en is daarom geschikt voor de hele familie. De route voert je door omgevingen in de buurt van de Eggishorn, de Bettmeralp en de Aletschgletsjer.

Vooral de wandelroute inlaag is indrukwekkend. Je wandelt dan richtingen de meren van Märjelen. Je kunt dus regelmatig genieten van een mooi uitzicht over het dal. Als je voor de korte wandelroute kiest, staat je nog een hoogtepunt te wachten. De route voert je via een tunnel voor wandelaars langs een enorme ijsrivier. Alleen de blik op de rivier is al magisch.

Als je deze wandelroute in Zwitserland wilt bedwingen, dan start je in Riederalp. Vervolgens kun je de gondel naar boven nemen om aldaar direct te kunnen beginnen met wandelen. Riederalp. Reis je met de trein naar Zwitserland? Kies dan de Aletsch Arena treinverbinding.

Hike Routes Zwitserland

2.) Wandelen door de Areuse Kloof

Eén van de meest uitdagende en mooiste wandelroutes in Zwitserland ligt in de Areuse Kloof. De Jura heeft de paden voor je aangelegd. Door de tijd heen heeft het water voor de kloven gezorgd. Deze wandelroute in Zwitserland heeft een vrij hoog startpunt. Noiraigues in Val de Travers ligt namelijk op een steenworp afstand van de bekende kloof.

Het leuke is dat het dorp een treinstation heeft. Je kunt deze wandelroute dus heel makkelijk per trein bereiken. De wandelroute brengt je via smalle bergpaden en oude stenen bruggen door een gebied dat ongerept maar ook sprookjesachtig is. Deze route in Zwitserland kun je het beste in de zomer wandelen. De temperatuur en het windje zijn hier dan aangenaam.

Tip! Wil je met de trein naar Zwitserland reizen om door de Areuse Kloof te kunnen wandelen? Check dan voor vertrek de weersvoorspellingen. De wandelpaden zijn mogelijk bij ernstige regenval, wind of sneeuw niet toegankelijk of in elk geval slecht begaanbaar.

Trein Davos Zwitserland

3.) Wilhelm Tell Wandelroute vanuit Rütli Weide

Deze mooie route in Zwitserland begint in Rütli Weide. Het startpunt ligt over het Vierwoudstedenmeer. Er varen regelmatig boten die je naar het begin van de route brengen. De plaats kent een rijke geschiedenis. In de 12e eeuw werd hier het ontstaan van het land erkent. Deze gevarieerde wandelroute heeft een totale lengte van ongeveer 35 kilometer.

Heb je goed getrainde kuiten? De route kent namelijk en beklimming van de Seelisberg. Het pad is makkelijk begaanbaar maar bestaat wel uit ruim 800 traptreden. Je wandelt door ruige gebieden, maar waant je ook even in een tropisch land. In Bauen is het klimaat namelijk erg aangenaam. Hier wandel je voornamelijk tussen fleurig bloeiende bloemen en palmen.

Tip! Ben je hongerig geworden na het wandelen van deze route in Rütli Zwitserland? Strijk dan neer in restaurant Träumli in Seelisberg. Hier kun je genieten van een mooi uitzicht, maar ook van een uitgebreide menukaart vol met verse én traditionele gerechten.

4.) Wijnroute Terrasses de Lavaux

Als je een liefhebber van wandelen en goede wijn bent, dan hoort de Terrasses de Lavaux wandelroute in Zwitserland zeer op jouw wensenlijstje. Deze afwisselende route trakteert je op een mooi uitzicht op het meer van Genève, terwijl je wandelt door de mooie omgevingen van Lutry en St-Saphorin. Een stadje uit de middeleeuwen dat het bezoeken zeker waard is.

Je wandelt voornamelijk door hét wijngebied van Zwitserland, maar doet ook priores dorpjes aan met diverse bodega’s en wijnhuizen. Het startpunt van deze wandelroute in Zwitserland ligt in St-Saphorin en is heel makkelijk te bereiken per trein. Dat geldt ook voor het eindpunt.

Tip! Ben je moe van het wandelen maar wil je meer zien van St. Saphorin? Maak dan gebruik van de Lavaux Express. Dit treintje rijdt langs alle hotspots van het dorpje. Het wijn- en wandelgebied Terrasses de Lavaux staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

5.) Eigertrail op de Noordwand van de Eiger

Als je met de trein naar Zwitserland reist om te wandelen, is de Eigertrail een echte aanrader. Deze wandelroute ligt op en rondom het gebied van de Eiger. Je beklimt niet alleen bergen, maar kunt ook genieten van de groene weiden rondom de Alpiglen met zicht op andere bekende Zwitserse bergen. Zoals de Scheidegg en de Wetterhorn bijvoorbeeld.

Deze route van gemiddeld 3,5 uur is heel afwisselend maar ook uitdagend. Als je te vermoeid raakt kun je gebruik maken van de kabelbaan. Deze helpt je een stukje vooruit waarna je onderweg weer uit kunt stappen. Het startpunt van deze wandelroute in Zwitserland ligt op de Eigergletscher. Die kun je makkelijk bereiken met het treintje.

Ook wandelen in Zwitserland? Bezoek één van de mooiste wandelroutes per trein en bestel goedkope treinkaartjes online. Of ben je op zoek naar een droomhuis in Zwitserland? Ontdek FIRST.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest