5 Mooiste Bossen van Duitsland

Er is maar weinig dat zo een groot gevoel van vrijheid met zich meebrengt als een heerlijke wandeling in het bos. Als fanatieke wandelaar zal jij het hier ongetwijfeld mee eens zijn. De knisperende takjes en heerlijke geur van al het groen is maar moeilijk te evenaren. Breng jij binnenkort een bezoekje aan Duitsland, en wil je de natuur daar verder ontdekken? Bezoek dan één van deze mooie bossen in Duitsland en ontdek welke plekjes jij echt niet mag overslaan.

Het ietwat mysterieuze spookbos in Mecklenburg-vorpommern moet jij absoluut gezien hebben. De kracht van de natuur is hier duidelijk voelbaar. Ook Odenwald in centraal Duitsland heeft een ongekend unieke sfeer, en bovendien een rijke geschiedenis. In het Thüringer Woud is er in ieder seizoen iets te beleven.

  1. Spookbos Mecklenburg
  2. Odenwald
  3. Nationaal park Berchtesgaden
  4. Thüringer Woud
  5. Teutoburgerwoud

Wil jij erachter komen wat de allermooiste bossen van Duitsland zijn? Dan raden wij je aan om het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten. We hebben een top 5 samengesteld met daarin de mooiste bossen van Duitsland. Althans, de mooiste bossen naar onze mening. Wellicht inspireert onze lijst jou ook om één van deze bosgebieden te bezoeken. Natuurlijk reis je per trein naar Duitsland. Kaartjes zijn eenvoudig en zonder boekingskosten online te bestellen. Bekijk hiervoor direct de beschikbaarheid.

Mooie Bossen Duitsland Per Trein

Bijzondere en mooie bossen in Duitsland: Onze top 5

Duitsland staat bekend om zijn vele mooie natuurgebieden. Maar in welke delen van het land vind je de mooiste diepgroene bossen? Onderstaand bespreken we kort vijf mooie bossen in Duitsland die je per trein kan bezoeken. Wellicht zit jouw volgende bestemming hier wel tussen.

1.) Spookbos Mecklenburg

Dit populaire bos in Mecklenburg-vorpommern wordt ook wel het spookbos genoemd. Deze bijnaam heeft het bos te danken aan de vreemd groeiende loofbomen die gedeeltelijk kaal zijn. Het is echter wel een adembenemend mooi bos dat je absoluut een keer gezien moet hebben. Met maar liefst 180 hectare oppervlakte is er veel te ontdekken in dit mooie bos in Noord-Duitsland.

Het gemengde bos toont duidelijk de kracht van de natuur. De zilte zeelucht en een sterke wind vanaf de Oostzee dragen absoluut bij aan de bijzondere ervaring die dit bos te bieden heeft. Toeristen zijn doorgaans zeer te spreken over deze magische plek. Sta jij te trappelen om dit spookbos met eigen ogen te aanschouwen? Dan dien jij deze reis absoluut toe te voegen aan jouw bucketlist!

5 Mooiste Hikes Duitsland Bewandelen

2.) Odenwald

Odenwald is een gebergte dat bestaat uit veel bosgebied. Dit kindvriendelijke bos is aantrekkelijk voor veel reizigers. Het is een natuurgebied dat een rijke geschiedenis kent. Het bos heeft een ietwat magische sfeer. Het is dan ook een fantastische plek om mooie herinneringen te maken met het hele gezin. Samen klimmen, wandelen of fietsen? De omgeving leent zich er perfect voor.

In deze groene oase van rust vind je diverse gezellige herbergen, en de meest prachtige bomen en weiden. Ben jij op zoek naar een legendarisch bos met een tikkeltje magie? Dan is Odenwald absoluut een bezoekje waard.

3.) Nationaal park Berchtesgaden

In het zuiden van Duitsland vind je prachtige diepgroene bossen in Nationaal park Berchtesgaden. Van heldere meren tot hoge bergtoppen, hier kom je werkelijk waar van alles tegen. Dit park ligt in een oud beschermt gebied van de Alpen, en is een fantastische vakantiebestemming.

Wandelroutes van diverse niveaus zijn terug te vinden in de prachtige bossen van Berchtesgaden. Zowel de beginnende als gevorderde wandelaar zal zich hier dus volledig thuis voelen. Geniet jij van een rustige wandeling langs het water of ga je juist graag de hoogte in? De mogelijkheden zijn eindeloos!

4.) Thüringer Woud

Het Thüringer Woud mag absoluut niet ontbreken in onze lijst met favoriete bossen in Duitsland. Dit gebied ziet er waanzinnig mooi en zeer kleurrijk uit. Vooral in de herfst kijk je hier je ogen uit. Ga jij in de zomer naar Duitsland? Dan kun je in de bossen van Thüringer Woud heerlijk wandelen of fietsen. Dit zal zonder twijfel een unieke ervaring zijn. In de winter verandert deze plek in een waar skigebied. Ook dan hoef jij je dus niet te vervelen.

Thüringer Woud ligt in het midden van Duitsland. Maak jij een rondreis door Duitsland? Dan kan een tussenstop in de bossen van Thüringer Woud zomaar eens het hoogtepunt van jouw vakantie zijn.

Rennsteig Thuringer Woud

5.) Teutoburgerwoud

Zoek jij een prachtig wandelbos in Duitsland dat redelijk snel en eenvoudig te bereiken is vanuit Nederland? Dan is het Teutoburgerwoud wellicht een goede optie voor jou. Deze bossen hebben veel te bieden. De romantische sfeer is absoluut uniek, en bij uitstek geschikt voor een romantisch uitstapje voor jou en je partner.

De bossen in het Teutoburgerwoud zitten vol met charmante beekjes, maar ook bergen en rotsen zijn volop aanwezig. We kunnen wel stellen dat het Teutoburgerwoud van alle markten thuis is. Je vindt hier diverse prachtige wandelroutes. Tijdens een dergelijke tocht kom je ongekend mooie uitzichten tegen. Deze wil jij absoluut niet missen.

Bezoek één van deze 5 mooie bossen in Duitsland per trein en bestel goedkope treinkaartjes direct online.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest