5 Mooie surfstranden in Europa

Het geluid van de golven die breken op het zand, de zilte geur van de oceaan in de lucht en een eindeloze horizon voor je. Je voelt de adrenaline door je aderen stromen terwijl je je plank pakt en je klaarmaakt voor een avontuur op het water. Dit is het gevoel van een surfvakantie op één van deze 5 mooie surfstranden in Europa.

  1. Peniche in Portugal
  2. Hossegor in Frankrijk
  3. Bundoran in Ierland
  4. Zarautz in Spanje
  5. Newquay in het Verenigd Koninkrijk

Natuurlijk kan je per trein naar één van deze mooie Europese surfstranden, maar ook het vliegtuig kan een optie zijn. De locatie is niet altijd even gunstig gelegen nabij een treinstation, maar hier vertellen we graag meer over.

Mooie surfstranden in Europa

De echte surf liefhebber is vast bekend met één of meerdere van deze surfstranden. Toch zit er vast één tussen die je misschien niet zult verwachten.

1.) Peniche, Portugal

Peniche

Peniche staat bekend om zijn consistente golven het hele jaar door. Het is de thuisbasis van Supertubos, een wereldberoemde surfbreak die jaarlijks gastheer is van de World Surf League (WSL) competitie. Er zijn ook andere stranden in de omgeving van Peniche die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus.

De trein naar Peniche is erg omslachtig. Daarom raden we het vliegtuig naar Porto aan, waarna je overstapt op regionaal vervoer of een huurauto naar Peniche. Een vliegticket naar Porto (Peniche) boek je via deze pagina.

2.) Hossegor, Frankrijk

Hossegor

Gelegen aan de Franse Atlantische kust, trekt Hossegor veel surfers aan vanwege zijn krachtige golven. Het is vooral bekend om zijn legendarische beachbreaks zoals La Gravière en Les Estagnots. Hossegor is ook een populaire bestemming voor professionele surfers vanwege de jaarlijkse Quiksilver Pro France WSL competitie.

Hossegor is één van de mooiste surfstranden die je per trein kan bereiken. Het ligt tussen de surfstranden van Biarritz, Mimizan en Lacanau (Bordeaux) in. Per trein reis je naar Bayonne of Dax, waarna je overstapt op regionaal vervoer naar Hossegor.

3.) Bundoran, Ierland

Bundoran

Ierland heeft een groeiende reputatie als surfbestemming, en Bundoran is een van de meest geliefde plekken voor surfers. Het heeft diverse breaks die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Met zijn prachtige kustlandschap en een ontspannen sfeer is Bundoran een geweldige plek om te genieten van het surfen.

Om dit mooie surfstrand in Europa te bezoeken vlieg je allereerst op Dublin, waarna je overstapt op de trein naar Bundoran. Een vliegticket boek je via deze pagina, waarna je een treinreis van 2 tot 3 uur moet afleggen. Kaartjes hiervoor boek je via deze pagina.

4.) Zarautz, Spanje

Zarautz

Gelegen in het Baskenland, is Zarautz een populaire surfspot met een lang zandstrand en een verscheidenheid aan golven. Het is een geweldige plek voor zowel beginners als gevorderde surfers. Zarautz heeft ook een bruisend surfsfeertje en veel surfscholen waar je lessen kunt nemen of materiaal kunt huren.

Dit mooie surfstrand op de grens van Frankrijk en Spanje is goed bereikbaar. Vlieg bijvoorbeeld op luchthaven Biarritz of San Sebastian Airport. Kaartjes boek je eenvoudig via deze pagina. Vervolgens reis je met het Openbaar Vervoer naar deze populaire kustplaats.

5.) Newquay, Verenigd Koninkrijk

Newquay

Newquay in Cornwall is een surfmekka in het Verenigd Koninkrijk. Het heeft verschillende surfstranden, waaronder Fistral Beach, dat bekend staat om zijn consistentie en krachtige golven. Newquay heeft ook een levendige surfgemeenschap en is een geweldige plek om te leren surfen of je surfvaardigheden te verbeteren.

Dit strand is uitstekend bereikbaar met de trein, maar ook het vliegtuig is natuurlijk een mogelijkheid. Boek vliegtickets via deze pagina. Liever met de trein? Dan reis je via Londen St. Pancras, waarna je een kaartje boekt richting Newquay.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest