5 mooie plekken om te vissen in Frankrijk

De een noemt het een sport, de ander noemt het een kunstvorm en weer een ander beziet het als een ware levensstijl; vissen! Deze interessante hobby kan in elk seizoen en bij ieder weertype worden uitgevoerd. Als fanatiek visser ben jij ongetwijfeld altijd op zoek naar de mooiste plekken voor een goede vangst. Frankrijk is een land rijk aan zulke mooie plekjes. Maar wat zijn nu echt mooie plekken om te vissen in Frankrijk?

Viscentrum Pescalis in het zuidwesten van Frankrijk is een populaire bestemming voor veel Europeanen. Je vindt hier alles onder één dak, en het is zodoende een fantastische bestemming voor het hele gezin. Vis jij graag op grote hoogte? Dan zijn Grand Lac de Laffrey en Lac de Pareloup absoluut aanraders!

  1. Pescalis in Zuid Frankrijk
  2. Etang de Mont in Auvergne
  3. Grand lac de Laffrey in Zuidoost-Frankrijk
  4. Lac de Pareloup in het zuiden van Frankrijk
  5. Lac des Vieilles Forges in de Ardennen

Vissen kan in heel Frankrijk worden gedaan. Er zijn diverse meren en rivieren waar jij als enthousiast visser terecht kunt. Ook zeevissen behoort tot de mogelijkheden. Ben je benieuwd waar in Frankrijk jij nu het beste kunt gaan vissen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel voorzien we jou van een lijstje met 5 prachtige plekjes om te vissen in Frankrijk.

Mooiste Stranden Frankrijk

Mooie plekken om te vissen in Frankrijk – Onze top 5

Vissen in Frankrijk staat bij veel fans van de hengelsport hoog op het verlanglijstje. Heb jij eindelijk die trip geboekt, en ben je nu op zoek naar de mooiste plekken om te vissen in Frankrijk? Dan dien je onze top vijf absoluut in ogenschouw te nemen.

Wie wil gaan vissen in Frankrijk heeft een visvergunning nodig. Gelukkig is dit redelijk eenvoudig. De prijzen zijn betaalbaar, en er is dan ook geen reden voor jou om niet af te reizen naar het mooie Frankrijk voor een heerlijke visvakantie. Natuurlijk reis je comfortabel en duurzaam per trein naar één van deze mooie visplekken in Frankrijk.

Laten we nu eens vijf prachtige plekjes in Frankrijk bekijken, waar jij tijdens jouw bezoek heerlijk kan gaan vissen. Dit zijn onze persoonlijke favorieten en we hopen dat deze ook waardevol zullen zijn voor jou.

Mooie Natuurgebieden Frankrijk Per Trein

1.) Viscentrum Pescalis in Zuidwest-Frankrijk

Het internationale viscentrum Pescalis is een ideale bestemming voor vissers. Het is een groot natuurgebied met diverse meren en visvijvers. Echter vind je hier ook een vakantiepark met diverse chalets.

Pescalis is populair in Europa vanwege het optimale onderhoud van de natuur en de speciale aandacht voor de vissport. Het hele jaar door kunnen vissers hier terecht om hun favoriete hobby uit te oefenen.
Ben jij ook op zoek naar een plek waar je alles onder één dak vindt? Een unieke locatie als visbestemming maar dan wel voor het hele gezin? Dan kan Pescalis zomaar eens jouw favoriete bestemming zijn.

2.) Etang de Mont in Auvergne

Etang de Mont in Auvergne is een ideale bestemming voor een comfortabele visvakantie. Veel vis, diverse verblijflocaties, en bijzondere uitzichten, Etang de Mont is van alle markten thuis. Wens jij met groot comfort te genieten van de visserij in Frankrijk? Dan is dit absoluut the place to be.

Ben jij een enthousiast karper visser? Dan zit je hier precies goed, aan karpers namelijk geen gebrek. In principe mag er 24 uur per dag worden gevist, echter hanteert men wel een NO KILL beleid. De vissen dienen dus netjes te worden teruggezet in Etang de Mont.

3.) Grand lac de Laffrey in Zuidoost-Frankrijk

Op een hoogte van maar liefst 900 meter, vlak onder Grenoble, vind je het grote Lac de Laffrey. Dit openbare water is maar liefst 13 hectare groot en staat bekend om een hoog gemiddeld vangstgewicht. De karpers die jij hier uit het water weet te vissen zijn absoluut geen kleine jongens.

Ben jij op zoek naar een unieke vislocatie op redelijke hoogte? Dan is Grand lac de Laffrey wat ons betreft absoluut een aanrader. Het is een aardig stukje rijden en je bent dus even onderweg, maar dan heb je ook wat. Een fanatiek visser als jij heeft dit er zonder twijfel voor over.

4.) Lac de Pareloup in het zuiden van Frankrijk

Lac de Pareloup is één van de grootste kunstmatige meren van Frankrijk. Met een oppervlakte van maar liefst 1290 hectare is hier absoluut genoeg te beleven. Ook nachtvissen op deze prachtige plek is echt een aanrader.

Dit openbare water is redelijk hoog gelegen in het zuiden van Frankrijk. Het ligt net iets boven de steden Montpellier en Toulouse. Hier kun jij een heerlijke overnachting boeken of simpelweg genieten van al het moois dat Zuid-Frankrijk te bieden heeft.

5.) Lac des Vieilles Forges in de Ardennen

De laatste bestemming op onze lijst is zeker niet de minste. Lac des Vieilles ligt in de Ardennen vlak bij de Belgische grens. Het is een plek die goed en snel te bereiken is voor enthousiaste Nederlandse karper vissers zoals jij!

Het Lac des Vieilles Forges is populair onder veel karper vissers. Dit meer heeft zijn populariteit onder andere te danken aan zijn prachtige omgeving. Naast karpers vind je in dit meer ook veel andere vissoorten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan snoeken en meervallen. Af en toe zul je hier ook een watersporter tegenkomen. Wie weet kun jij deze ook wel aan de haak slaan!

Ontdek 5 mooie plekken om te vissen in Frankrijk en reis per trein naar één van deze locaties. Bestel goedkope treinkaartjes online.

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Bestemmingen in Frankrijk per trein

Dat Frankrijk mooi is, hadden veel Nederlanders al ontdekt. Het is ook niet voor niets dat Frankrijk al jaren één van de meest bezochte landen is door Nederlandse toeristen. Om dit in stand te houden zijn treinverbindingen sterk verbeterd. Zo is bijna elke bestemming...

5x Mountainbiken in Frankrijk

5x Mountainbiken in Frankrijk

Mountainbiken in Frankrijk is altijd een goed idee. De natuur is hier verrassend, ongerept en uitdagend. Zowel beginnende als gevorderde mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Frankrijk kent ontzettend veel mooie trails en routes. Daarvoor hoef je niet lang te reizen. De verschillende regio’s zijn goed bereikbaar. Zowel met de auto als ontspannen met de trein.

5 mooiste stranden in Duitsland

5 mooiste stranden in Duitsland

Wil je dit jaar dichtbij huis op vakantie? Bezoek dan zeker één van deze 5 mooiste stranden van Duitsland. Ook ons buurland heeft veel te bieden als het gaat om zon, zee en strand. Zoals het prachtige Timmendorfer strand in het noorden van Duitsland of Sylt ten zuiden van Denemarken. Duitsland is daarbij ook nog eens ontzettend makkelijk te bereiken.

Pin It on Pinterest

Deel deze pagina

Geef het door aan iemand anders