5 Mooie Plekken in Normandië

Normandië is een prachtige regio in het noordwesten van Frankrijk. Het ligt ten noorden van Bretagne en grenst in het westen aan de Noordzee. Normandië is razend populair onder Europese toeristen. Jaarlijks reizen ook heel wat Nederlanders af naar deze prachtige Franse regio. Maar nu vraag jij je wellicht af; wat zijn nou mooie plekken in Normandië? Hiervoor hebben wij 5 leuke, historische en mooie locaties geselecteerd, zodat jouw uitstapje een gegarandeerd succes wordt.

Tijdens een vakantie of stedentrip naar Normandië zijn er diverse plekken die jij absoluut niet over mag slaan. Houd jij van architectuur en geschiedenis? Dan moet je de stad Rouen absoluut bezoeken. Ben jij daarentegen een echte natuurliefhebber? Dan mag een bezoekje aan de krijtrotsen van Étretat zeker niet ontbreken.

  1. Mont Saint-Michel
  2. Krijtrotsen van Etretat
  3. Giverny
  4. Rouen
  5. Honfleur

Ben jij benieuwd wat nu precies de meest adembenemende plekjes van Normandië zijn? Dan raden wij je sterk aan het onderstaande artikel te lezen. Wij voorzien je namelijk van onze persoonlijke top 5. We bespreken vijf mooie plekken in Normandië, die wat ons betreft niet mogen ontbreken op jouw lijst met bezienswaardigheden.

Trein Mooiste Plekken Normandie

Prachtige plekjes in Normandië – Onze top 5

Staat er bij jou een tripje naar Normandië op de planning? Een goede keuze! Wij begrijpen jouw enthousiasme voor deze bijzondere regio maar al te goed. Prachtige natuur, adembenemende architectuur en vooral volop sfeer! Dit is hoe wij Normandië het liefst zouden omschrijven. Daar wil iedereen toch wel een paar dagen vertoeven? Onderstaand bespreken we maar liefst 5 mooie plekjes in Normandië.

1.) Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een rotseiland dat tijdens de middeleeuwen diende als belangrijk pelgrimsoord. Vandaag de dag staat het bekend als één van de grootste toeristische trekpleisters van heel Frankrijk. Het kleine dorpje is een mythische plek met een unieke structuur.

De kronkelende straatjes lopen langs diverse winkeltjes omhoog richting de abdij. Boven op de rots bevindt zich namelijk een imposante middeleeuwse abdij. Dit wordt dus een heerlijke en zeer bijzondere wandeltocht. Mont Saint-Michel is te voet te bereiken via de dijk, echter kun je er ook voor kiezen om de pendelbus te nemen.

Plekken in Normandie

2.) Krijtrotsen van Étretat

Reis jij af naar Normandië om te genieten van de prachtige natuur die deze regio te bieden heeft? Dan is het plaatsje Étretat absoluut een bezoekje waard. Dit vissersplaatsje wordt gekenmerkt met zijn unieke 70 meter hoge krijtrotsen. Dit is zonder twijfel één van de bekendste bezienswaardigheden van Normandië.

De typerende witte krijtrotsen zijn een lust voor het oog en vormen natuurlijk een uniek fotomomentje. Er zijn maar weinig kustlijnen die zo een enorm bijzondere uitstraling met zich meebrengen. Wist je dat deze hoge rotsen door de jaren heen een inspiratie zijn geweest voor veel kunstenaars?

TIP: Langs de krijtrotsen van Étretat zijn er diverse wandelroutes te vinden. Deze brengen je langs de mooiste kustplekjes. Wij weten zeker dat jij deze ervaring niet wil missen!

Etretat Normandie 2

3.) Giverny

In het oosten van Normandië ligt het dorpje Giverny. Dit dorpje is bij vele bekend vanwege de bekende schilder Claude Monet. Deze impressionistische schilder kocht in 1885 een landhuis in Giverny, inclusief een bijbehorende boomgaard en moestuin. Giverny wordt ook wel de geboorteplaats van het impressionisme genoemd. Monet schilderde hier namelijk zijn grootste meesterwerken.

Ook vandaag de dag is dit dorpje nog steeds een populair oord voor kunstenaars, vanwege de vele rozentuinen en charmante groene parkjes. Het huis van Monet is absoluut een bezoekje waard wanneer jij dit deel van Normandië doorkruist.

4.) Rouen

Rouen is een centraal gelegen stad in het hartje van Normandië. Het is een stad met een bijzonder rijke historie. Eeuwenoude architectuur en een middeleeuwse sfeer zijn overal te zien in deze bijzondere stad. Ben jij een cultuurliefhebber, en kun je deze oude architectuur wel waarderen? Dan is een bezoekje aan Rouen absoluut voor jou weggelegd.

Je komt diverse prachtige kathedralen tegen in deze bijzondere stad. Daarnaast is ook de iconische klok in het stadscentrum een echte eyecatcher. Deze mag zeker niet ontbreken op jouw lijst met bezienswaardigheden.

Rouen is een belangrijke plek uit de Franse geschiedenis, aangezien Jeanne d’Arc hier veroordeeld werd. Jeanne d’Arc stierf op 19-jarige leeftijd op de brandstapel in Rouen. We kunnen dus wel stellen dat hier een aardig stukje geschiedenis van Frankrijk ligt opgesloten.

5.) Honfleur

Het laatste plekje uit onze lijst met mooie plekjes in Normandië, is Honfleur. Alhoewel Normandië vol zit met schilderachtige stadjes, is Honfleur toch wel één van de populairste. Smalle straatjes, kleurrijke huisjes en een gezellige jachtgaven, Honfleur heeft veel te bieden. Maak een prachtige wandeling en laat je verrassen door al het moois dat je onderweg tegenkomt.

Plof na een heerlijke verkenningstocht neer bij één van de vele restaurantjes of cafés voor een lekker koud biertje. Een kopje koffie is natuurlijk ook een optie. Het is jouw vakantie, dus jij kiest! Honfleur is veruit het meest geschilderde havenstadje van Normandië, en dat is niet zonder reden. Laat jij je binnenkort ook verrassen door al het moois dat Honfleur zijn toeristen te bieden heeft?

Reis per trein naar één van deze 5 mooie plekken in Normandië. Bestel goedkope treinkaartjes eenvoudig online. Ontdek beschikbaarheid.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Met de trein naar Thüringen: steden, kastelen en natuur

Gelegen in het hart van Duitsland vind je de deelstaat Thüringen. De regio is rijk aan betoverende bestemmingen, sprookjesachtige kastelen, uitgestrekte bossen en idyllische meren. Met name het bekende Thüringer Woud (of Thüringer Wald) is erg populair onder...

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne per trein: natuurlijke schoonheid en culturele pracht

Bretagne is misschien wel één van de mooiste plekken van Frankrijk met prachtige natuur, zoals het Douanepad langs de Roze Granietkus, waar je de schitterende kustlijn en vogels kan bewonderen. Daarnaast behuist de regio historische bouwwerken, zoals Saint Malo tegen...

Pin It on Pinterest