5 Mooie plekken in de Moezelstreek van Duitsland per trein

De Moezel is een rivier die loopt door Frankrijk, Duitsland én Luxemburg. De Moezelstreek in Duitsland kent mooie plekken, en is rijk aan prachtige wijnlandschappen en sfeervolle dorpjes. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming voor veel Europeanen. In de Moezelstreek vind je verschillende unieke bezienswaardigheden die absoluut een plekje op jouw bucketlist verdienen. Maar wat zijn nu écht de allermooiste plekjes in de Moezel die je eenvoudig per trein kan bezoeken?

Voor de cultuurliefhebber zijn de steden Koblenz en Cochem absoluut aanraders. De wijnliefhebber kan zijn geluk niet op in het charmante wijndorpje Kröv. Ook de bekende Burcht Eltz is een bijzondere bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is.

  1. Beilstein
  2. Burcht Eltz
  3. Koblenz
  4. Kröv
  5. Cochem

Overweeg jij één van deze mooie plekken in de Moezel per trein te bezoeken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel vertellen we jou wat onze favoriete plekjes in de Moezelstreek zijn. Wij hebben een top 5 samengesteld en hopen jou hiermee te kunnen inspireren. Wellicht zit jouw favoriete vakantiebestemming hier ook wel tussen.

Mooie Plekken Moezel Duitsland Per Trein

Prachtige plekjes in de Moezel – Onze top 5

Ieders ideale vakantiebestemming ziet er anders uit. We hebben immers allemaal andere hobby’s en persoonlijke voorkeuren. Toch zijn er enkele bestemmingen die bij het gros van de reizigers sterk in de smaak vallen. Deze pareltjes hebben wij opgenomen in onze lijst met mooiste plekken in de Moezel.

Onderstaand bespreken we onze 5 favoriete vakantiebestemmingen in de Moezelstreek. Wij weten zeker dat hier voor jou ook een interessante locatie tussen zit.

1.) Beilstein

Verspreid langs de Moezel liggen diverse prachtige dorpjes. Eén daarvan is het dropje Beilstein. Wanneer jij je in dit dorp bevindt zul je merken dat het een waar sprookjesdorp betreft. Kleine knusse huisjes en smalle steegjes zorgen voor een charmante uitstraling. Beilstein is werkelijk waar een adembenemend mooi dorpje waar jij je ogen uit kijkt.

Het dorpje is daardoor wel een echte toeristische trekpleister, en het kan er dan ook redelijk druk zijn. Rondom het dorpje zijn diverse prachtige wandelroutes te vinden. Ook de actieve vakantieganger kan hier dus prima uit de voeten.

2.) Burcht Eltz

De Moezelstreek zit vol met verschillende burchten, ruïnes en kastelen. Je vindt hier dan ook één van de mooiste burchten van Duitsland; Burcht Eltz. Deze is absoluut een bezoekje waard wanneer je de Moezelstreek bezoekt. Zowel jong als oud zullen genieten van dit unieke uitstapje.

Vanuit het prachtige dorpje Moselkern kun je via een heerlijke wandelroute de burcht bereiken. Je loopt hierbij dwars door het prachtige Eltzer bos. Dit is een uniek stukje natuurgebied waar jij zeker weten je ogen uit zult kijken.

TIP! Je kunt burcht Eltz ook van binnen bekijken en genieten van een interessante rondleiding. Deze rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en kost slechts 12 euro per persoon.

Trein Moezel Duitsland

3.) Koblenz

Aan het einde van de Moezel waar de rivier uitmondt in de Rijn, ligt het plaatsje Koblenz. Deze plek is geliefd onder veel Nederlanders, en is dan ook een populaire vakantiebestemming. In de omgeving zijn diverse vakantieparken te vinden waar het hele gezin kan genieten van een heerlijk weekje weg. Koblenz is uitstekend bereikbaar per trein en is de perfecte uitvalsbasis om de mooie plekken in de Moezel te bezichtigen.

Eén populaire activiteit in Koblenz is de prachtige kabelbaan. Deze biedt een uniek uitzicht over de stad. Ben jij een cultuurliefhebber? Dan zou het Mittelrhein Museum wellicht een leuk uitje zijn. Hier kom je meer te weten over de lange en indrukwekkende geschiedenis van de stad Koblenz.

4.) Kröv

In de Moezel zijn er diverse prachtige wijndorpen te vinden. Het dorpje Kröv is volgens veel bezoekers één van de mooiste wijndorpjes. Het drop heeft een charmant centrum waar je de sfeer van de streek optimaal in je op kunt nemen. Kröv zit vol heerlijke horecagelegenheden en in het bijzonder natuurlijk wijnlokalen. Dat belooft wat!

Vanuit Kröv kun je een heerlijke wandeling maken langs de Moezel. Je kijkt er werkelijk waar je ogen uit. Dit onvergetelijke uitzicht in combinatie met een heerlijk glaasje wijn vormt absoluut een verrijking van jouw vakantie.

5.) Cochem

De laatste stad uit onze top vijf mooiste steden in de Moezel is Cochem. Deze unieke plaats ligt wederom pal aan de rivier de Moezel. Het is een zeer indrukwekkende stad met een middeleeuws centrum en een historisch marktplein. Dit zijn absoluut hoogtepunten van jouw bezoek aan de Moezelstreek.

Een grote rots van maar liefst 100 meter hoog steekt boven de stad uit. Aan de top staat de indrukwekkende burcht de Reichsburg. Vanaf hier geniet jij van een adembenemend mooi uitzicht. Met de stoeltjeslift zit jij binnen een mum van tijd aan de top. Daar hoef je dus geen ervaren klimmer voor te zijn.

Imposante gebouwen uit de barokperiode, charmante vakwerkhuizen en prachtige uitzichten, in Cochem kom je het allemaal tegen.

Trein naar mooie plekken in de Duitse Moezel

Wil je nou ook per trein naar één van deze mooie plekken in de Moezelstreek van Duitsland. Goedkope treinkaartjes bestel je online tegen de laagste prijs bij diverse aanbieders, zoals NS International, TheTrainLine, Deutsche Bahn en/of B-Europe.

Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 20 euro tot ongeveer 40 euro per 2e klas enkele reis. Met meer comfort reizen? 1e klas is voor 40 tot 80 euro verkrijgbaar.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Goedkope internationale treinkaartjes: boek nu voor de zomer

Komende zomer op citytrip? Bezoek een leuke bestemming per trein en boek nu alvast jouw treintickets. Voor veel bestemmingen is het op dit moment nog mogelijk om goedkope internationale treinkaartjes te boeken. Helaas raken de treinkaartjes vaak snel uitverkocht, dus...

Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

Pin It on Pinterest