5 Mooie plekken in de Ardennen

De Ardennen. Een bijzonder stukje Belgie, Luxemburg en Frankrijk. Het gebied kenmerkt zich door watervallen, rotspartijen, flinke heuvels en sprookjesachtige bossen. Maar wat zijn de 5 mooiste plekken in de Ardennen? Kies je voor Rochefort, Durbuy of toch voor Chiny?

Ontdek 5 mooie plekken in de Ardennen per trein en bestel goedkope treinkaartjes voor de trein naar één van deze bestemmingen in België. De kaartjes zijn tot 7 dagen voor vertrek verkrijgbaar tegen EarlyBird tarief bij verschillende aanbieders als NS International, TheTrainLine of Deutsche Bahn. Tip: doordeweeks zijn prijzen extra voordelig. Overweeg daarom eens een weekendje weg van donderdag tot zaterdag of zaterdag tot maandag.

  1. Chiny: oerbossen en rondvaart
  2. Han-sur-Lesse: rivieren, grotten en spoorlijn
  3. Rochefort: kastelen, ruïnes, sages en legendes
  4. Dinant: sportief en romantisch
  5. Crupet: cultuur en idyllische straatjes

De Ardennen zijn het walhalla voor sportieve wandelaars en fietsers. Maar, ook als je graag oude kastelen, burchten en grotten bezoekt kom je hier aan je trekken. Ben je dol op lekker eten met bijpassende Belgische bieren? Reis dan zeker met de trein naar de Ardennen. Al binnen een paar uur ben je in een andere wereld. En de auto? Die laat je lekker thuis.

Trein Wandelen Ardennen Belgie

Dit zijn de 5 mooiste plekken in de Ardennen

De geselecteerde bestemmingen in de Belgische Ardennen zijn goed bereikbaar per trein en beschikken over misschien wel de mooiste gebieden van het land. Bekijk het overzicht en ontdek jouw volgende (vakantie)bestemming.

1.) Chiny: oerbossen en rondvaart

Chiny is een groen stadje in de provincie Luxemburg met slechts 5000 inwoners. Hier wordt je omgeven door oeroude bossen, maar ook door de lieflijk stromende Semois. Deze leent zich overigens bij uitstek voor een rondvaart. Zo kun je de mooie omgeving van Chiny nog beter in je opnemen. Breng zeker een bezoek aan de fontein, midden in het dorp. Dit is een cadeau ter ere van de 1000-ste verjaardag van de plek die sinds de 10e eeuw bestaat.

2.) Han-sur-Lesse: rivieren, grotten en spoorlijn

Han-sur-Lesse is een plek in de Ardennen die bekend staat om zijn grotten in de Boine Heuvel. We hebben het natuurlijk over de Grotten van Han. Vanuit Han-sur-Lesse loopt er een spoorlijn naar de grotten. Je kunt instappen en het treintje brengt je naar de ingang. De plaats ligt aan de rivier de Lesse. Een perfecte omgeving om te wandelen en te fietsen.

Tip 1! Breng een bezoek aan het Museum van de Onderaardse Wereld in het centrum van Han-sur-Lesse. Hier kun je archeologische vondsten bewonderen, maar ook verschillende artefacten uit de Gallo-Romeinse tijd bezichtigen. Natuurlijk leer je hier ook meer over het ontstaan van de Grotten van Han. Een super leuk uitje voor zowel volwassen als kinderen.

Tip 2! Han-sur-Lesse ligt op 5 km afstand van de plaats Rochefort. Een leuk dagje uit dus!

Tip 3! Je kunt ook het naastgelegen Wilde Dierenpark bezoeken. Leuk voor de kinderen! 

>3.) Rochefort: kastelen, ruïnes, sages en legendes

Rochefort is één van de mooiste plekken in de Ardennen. Als je door de stad loopt of rijdt, proef je de eeuwenoude en romantische sfeer die hier hoogtij viert. Rochefort kent veel kastelen, ruïnes, sages en legendes. Zoals die van de Kluizenaar van Resteigne met een bijpassende geo-wandeling in Tellin. Ben je dorstig geworden? Bezoek dan zeker Brasserie de la Lesse in Eprave of de abdij van Notre-Dame de Saint-Rémy in Rochefort.

In deze brouwerij en abdij proef je de lekkerste Belgische speciaalbieren. Reis je met de trein naar Rochefort? Dan kun je deze plaats in het hoogseizoen ook verkennen met een toeristisch treintje. Die breng je langs alle hotspots van Rochefort. Deze plek in de Ardennen heeft ongelooflijk veel te bieden. Maar er dus zeker een meerdaagse vakantie van.

>4.) Dinant: sportief en romantisch

Dinant is misschien wel één van de mooiste plekken in de Ardennen. De stad heeft alles wat je zoekt in een sportieve vakantie of een romantische citytrip. Het stadje wordt omringd door de Maas en ligt op een kleine 90 kilometer van Brussel. Ga je met de trein naar Dinant? Dan profiteer je van een prima aansluiting. Je stapt uit op Gare de Dinant vlakbij het centrum.

Deze stad in de Ardennen staat bekend om de saxofoon. Het instrument is hier namelijk uitgevonden in 1846 door Adolphe Sax. Ook Leffe bier kent hier zijn oorsprong. Natuurlijk heeft deze mooie plaats nog veel meer te bieden. Zoals de bekende Citadel en Parc de Furfooz. In dit prehistorische park maak je de mooiste wandelingen tussen rotsen, grotten en spelonken. Ook een bezoek aan de watervallen grot Grotte la Merveilleuse is een aanrader.

Tip! Ben je in Dinant voor een stedentrip of een vakantie? Proef dan zeker de lokale specialiteit. De Couques de Dinant of Dinantse koek én de Flamiche taart met kaas.

>5.) Crupet: cultuur en idyllische straatjes

Als laatste mag ook Crupet niet ontbreken in deze top 5 met mooie plekken in de Ardennen. Het dromerige dorpje staat bol van de sages en legendes. Zo kun je de Duivelsgrot bezoeken, maar ook urenlang struinen door de idyllische smalle en straatjes. Crupet lijkt zo uit de middeleeuwen te komen. Niet zo verwonderlijk dat dit dorp in Wallonië is opgenomen in de lijst van Les Plus Beaux Villages de Wallonie.

Ben je een liefhebber van kunst? In Crupet vind je ook tal van kunstgalerieën en tentoonstellingen die je kunt bezoeken. Als je met de trein wilt reizen, kun je uitstappen in Assesse, Courrière of Chapelle St. Roch.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest