5 mooie Natuurgebieden in Duitsland per trein

Duitsland is een prachtig land rijk aan natuur. Het landschap is divers, en je komt hier verschillende natuurverschijnsels tegen. Ben jij op zoek naar een sportieve, avontuurlijke vakantie dicht bij huis? Dan is Duitsland absoluut een aanrader. Het land is echter groot, dus het vinden van de ideale bestemming kan nog best een hele uitdaging zijn. Wellicht vraag je je af; wat zijn de mooiste natuurgebieden in Duitsland?

Van de prachtige watervallen van Kuhflucht tot de indrukwekkende Harz gebergtes, Duitsland heeft zijn bezoekers veel te bieden op het gebied van natuur. Ook een bezoekje aan het Zwarte Woud of één van de bijzondere nationale parken mag niet ontbreken op jouw bucketlist.

  1. de Harz
  2. Sächsische Schweiz
  3. het Zwarte Woud
  4. Kuhflucht
  5. De Eifel

Wil jij meer weten over de prachtige natuurgebieden die onze oosterburen te bieden hebben? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel vertellen we jou namelijk alles wat je moet weten over de allermooiste natuurgebieden in Duitsland. Wij delen met jou onze favoriete top 5. Hier zit ongetwijfeld ook een prachtig gebied tussen dat jij graag wenst te bezoeken.

5 Mooiste Hikes Duitsland Bewandelen

Per trein naar mooie natuurgebieden in Duitsland

Van hoge bergtoppen tot dichtbegroeide bossen, in Duitsland vind je het allemaal. Dit land is dan ook bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie waar jij als natuurliefhebber ongetwijfeld dol op bent. Wandelen, klimmen, fietsen of zwemmen, het kan allemaal! Onderstaand bespreken we 5 mooie natuurgebieden in Duitsland die je per trein kan bereiken en absoluut een plekje verdienen op jouw bucketlist.

1.) Bijzondere natuur in de Harz

In het noorden van Duitsland vinden we de Harz gebergtes. Een gedeelte van Harz is een nationaal park dat zowel in de zomer als in de winter volop wordt bezocht. Deze populariteit heeft alles te maken met de prachtige wandel- en skigebieden die hier te vinden zijn.

De hoogste berg, genaamd de Brocken, is maar liefst 1142 meter hoog. Dit is dus een prachtige klim voor de fanatieke wandelaars onder ons. Zie jij een dergelijke tocht niet zitten? Geen paniek. Er zijn alternatieven. Aangezien dit gebied van oudsher een mijngebied was, loopt er nog steeds een ouderwetse stoomlocomotief naar het eindstation van de berg. Dit is tegelijkertijd het hoogstgelegen station van Duitsland. Je kunt je dus wel voorstellen hoe adembenemend mooi het uitzicht hier kan zijn.

2.) Nationaal park Sächsische Schweiz

Nationaal park Sächsische Schweiz bevindt zich in het oosten van Duitsland op de grens met Tsjechië. Volgens vele is dit één van de mooiste natuurgebieden in Duitsland. Als natuurliefhebber zit jij hier dus absoluut goed. Het park heeft zijn bezoekers diverse activiteiten te bieden.

Prachtige fietsroutes door adembenemende landschappen en prachtige wandelpaden door de vrije natuur. Ook de ervaren klimmer kan zich uitleven in dit bijzondere natuurgebied. Nationaal park Sächsische Schweiz staat immers niet zomaar bekend als één van de grootste outdoor klimwanden in Duitsland. Er is zelfs een professionele klimschool aanwezig.

In dit nationaal park kom je ook diverse prachtige dieren tegen. Van everzwijnen tot edelherten en van slangen tot de meest unieke vogels, jij kijkt zonder twijfel je ogen uit.

3.) het Zwarte Woud (Schwarzwald)

Het derde natuurgebied in Duitsland op onze lijst is het Zwarte Woud. Dit is een dichtbebost gebied met prachtige gebergtes in het zuidwesten van Duitsland. Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied in heel Duitsland. Je vindt hier veel groen, en vooral de dennen- en sparrenbomen zijn sterk vertegenwoordigd.

Het Zwarte Woud is bij veel mensen bekend vanwege de sprookjes van de gebroeders Grimm. Wil jij dus ook een magische reis in een prachtig natuurgebied binnen Duitsland ervaren? Dan is een bezoekje aan het Zwarte Woud absoluut een goed plan.

4.) Watervallen van Kuhflucht

Wanneer we het hebben over een ultieme natuurbeleving, mag het prachtige aangezicht van een waterval natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig zijn ook deze terug te vinden in Duitsland. In het zuiden van het land vind je namelijk de watervallen van Kuhflucht. Dit zijn meteen ook de hoogste watervallen van heel Duitsland. Dat belooft dus heel wat moois!

De watervallen van Kuhflucht reiken tot wel 270 meter hoogte. Ze zijn omringd door bossen waar jij bovendien een prachtige wandeling kunt maken. Naast de grote watervallen, kom je in dit gebied meerdere kleine watervalletjes tegen. Ook deze kleine pareltjes zijn absoluut de moeite waard.

5.) Nationaal park de Eifel

Voor wie echt dicht bij huis wil blijven, is het nationaal park Eifel wellicht een fijne bestemming. Je vindt dit park vlakbij Limburg in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De prachtige heuvels en bossen van de Eifel zijn absoluut bijzonder. Ben jij een fanatiek wandelaar? Dan is dit voor jou absoluut the place to be!

Ook vind je rondom het park diverse schattige dorpjes die absoluut een bezoekje waard zijn. Op deze manier kun jij natuur én cultuur met elkaar combineren. Wanneer reis jij af naar deze veelzijdige vakantiebestemming in Duitsland? Natuurlijk reis je per trein naar één van deze mooie natuurgebieden in Duitsland. Goedkope treinkaartjes bestel je online voor de laagste prijs. Maak gebruik van onze reisplanner.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest