5 leuke steden in België

België heeft zoveel moois te bieden. Maar wat zijn de leukste bestemmingen? Welke steden en plaatsen in België moét je echt gezien en bezocht hebben? Of je nu een liefhebber bent van cultuurhistorische bezienswaardigheden, de gastvrijheid of de culinaire hoogstandjes. Een bezoek brengen aan onze zuiderburen is altijd een goed idee. Wat zijn de 5 leukste steden in België? En hoe kun je deze plaatsen makkelijk bezoeken met de trein?

  1. Gent
  2. Antwerpen
  3. Brussel
  4. Leuven
  5. Brugge

Leuke Steden Belgie Bezoeken

Dit zijn 5 leuke steden in België

Dichtbij huis, heerlijk bier, frisse winkelstraten en gezellige terrasjes. België heeft veel te bieden en leuke steden boordevol activiteiten en bezienswaardigheden. Bezoek één van deze leuke steden in België en boek goedkope treinkaartjes direct online zonder bijkomende boekingskosten.

1.)    Gent: met de trein via treinstation Sint Pieters

Trein Gent Leuke Steden Belgie

Gent is één van de mooiste steden die België rijk is. De stad bevat enorm veel historische bouwwerken maar ook gezellige terrassen aan de Leie. Hier kun je dus aan het water genieten van echte Belgische delicatessen en speciaalbieren. Ben je een shopaholic? Ook dan is Gent een super leuke bestemming. De binnenstad heeft veel hippe boetieks.

Als je een stadswandeling maakt moet je zeker op de street art letten. Deze vind je door de hele binnenstad heen maar vooral in de Werregarenstraat. Een beetje geschiedenis opsnuiven doe je in de Sint Baafskathedraal. Genieten van het uitzicht op de Belfort in Gent. Deze stad in België is te bereiken per trein. Je stapt uit op station Gent Sint Pieters.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Gent

2.)    Antwerpen: met de trein via treinstation Antwerpen Centraal

Trein Antwerpen

In deze top 5 met leuke steden in België mag Antwerpen zeker niet ontbreken. Hier kun je natuurlijk de mooiste kleding en trendy items shoppen, maar ook genieten van de oude binnenstad in al zijn glorie. Ga je met de trein naar Antwerpen? Dan stap je uit op het mooiste treinstation van België. Jouw bezoek aan deze Belgische stad begint dus al goed. Geniet van de rust in één van de vele groene hofjes of proef de keuken op de Grote Markt.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Antwerpen

3.)    Brussel: met de trein via treinstation Brussel-Midi

Trein Brussel

Wil je een dagje weg of een citytrip plannen in België? Dan is Brussel zeker een goede keuze. Niet alleen om het wereldwijd bekende standbeeld van Manneken Pis, maar ook om de gezelligheid op het Sint Goriksplein en de Grand Place in het centrum van Brussels.

Trek in wat lekkers? Dan moet je zeker een Brusselse wafel proeven. De stad kent veel historie, maar ook groene parken en hofjes om even lekker uit te kunnen rusten. Dat kan overigens ook in het sprookjesachtige Bois de la Cambre. Hier kom je helemaal tot rust na het winkelen wat je in het centrum van Brussel oneindig kunt doen. Brussel is een must do!

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Brussel

4.)    Leuven: met de trein via treinstation Leuven

Leuven

Ben je een liefhebber van speciaalbieren? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Leuven voor een lekkere trappist. Leuven is een leuke stad in België bekend van bierbrouwerijen voor leuke proeverijen. Leuven is dé stad voor studenten, maar heeft ook veel te bieden voor een gezellig dagje uit of een weekendje weg. Het centrum van de stad met de Grote Markt is niet zo druk en grootst als in steden zoals Antwerpen en Brussel. Dat maakt Leuven heel geschikt voor mensen die in alle rust willen genieten van de shops en de architectuur.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Leuven

5.)    Brugge: met de trein via treinstation Brugge

Trein Brugge

Ook Brugge mag niet ontbreken aan deze top 5 met de leukste bestemmingen in België. Je reist snel en makkelijk met de trein naar deze leuke stad welke als één van de weinigen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Brugge staat bekend om zijn bruisende pleintjes, sfeervolle straatjes en wijken. Bezoek zeker het fameuze Jan van Eyckplein als je in Brugge bent voor een dag of een weekend. Deze stad zal je op een aangename manier verrassen.

Bekijk ook: treinkaartjes voor trein naar Brugge

Met de trein naar de mooiste steden van België

Net zoals dit binnen veel populaire steden het geval is, is ook parkeren in België een dure aangelegenheid. Zeker in plaatsen zoals Brugge, Antwerpen en Brussel. Wanneer je al een parkeerplaats kunt vinden, zijn de tarieven vaak behoorlijk hoog. Wil je de leukste steden van België ontdekken? Dan kun je dat het beste doen met de trein. Je stapt uit midden in het centrum op de mooiste treinstations van Europa. België staat namelijk bekend om zijn stations met adembenemende architectuur. Zoals bijvoorbeeld Antwerpen.

 

 

 

 

 

 

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Bezoek Duitsland per trein voor een citytrip

Bezoek Duitsland per trein voor een citytrip

Duitsland staat bekend om zijn rijke geschiedenis, bruisende cultuur en schitterende landschappen. Er zijn dan ook tal van geweldige bestemmingen voor een citytrip, waarbij je heerlijk kan winkelen, wandelen of ontspannen. Natuurlijk bezoek je deze citytrip...

Pin It on Pinterest