Eerder hebben wij geschreven over 4 leuke pretparken in Nederland. Op deze pagina stonden voornamelijk parken waar je waarschijnlijk al een keer geweest bent. Daarbij zijn dit soort parken vaak voor (jong) volwassenen. Daarom nu een opsomming van 5 leuke, maar minder bekende (onbekende) pretparken in Nederland voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Wil je vaker inspiratie ontvangen voor een leuk dagje weg? Geen probleem! Volg onze blog-pagina voor de leukste tips, reizen en bestemmingen.

Uiteraard reis je met de trein naar één van deze 5 leuke pretparken in Nederland voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Hiervoor koop je natuurlijk een goedkoop treinkaartje of dagretour. Kinderen reizen vervolgens voordelig mee middels een NS Railrunner of Kids vrij abonnement.

Linnaeushof: Grootste buitenspeeltuin van Europa

De Linnaeushof in Heemstede is een park zonder grote attracties, maar beschikt wel over 350 speeltoestellen. Kinderen kunnen zich hier een dag lang actief vermaken door te klimmen, klauteren en spelen. Om overzicht voor ouders te bewaren is het park opgedeeld in verschillende delen, zodat je steeds een onderdeel kan verplaatsen. Uiteraard kan je ook plaatsnemen op de zonneweide, zodat de kinderen lekker hun gang kunnen gaan.

Sprookjeswonderland: magisch dagje weg

Een magisch park dat sterk doet denken aan de Efteling in haar begin dagen. Een knus en overzichtelijk sprookjesbos gelegen in Enkhuizen. In dit park ga je op Hekspeditie of bestuur je een dobberbootje. Leuk en nostalgisch zijn de ouderwetse draaimolens, de kinderboerderij en tijdloze speel- en siertuinen.

Tivoli: overzichtelijk kinderparadijs

Het pretpark in Berg en Dal is overzichtelijk en zeer geschikt voor kinderen. Tivoli is een leuk pretpark in Nederland voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Met een binnenspeeltuin, een bouwplaats en een kippenfarm is het park opgedeeld in verschillende zone’s. Daarbij kunnen kinderen in een aantal attracties, zoals de botsauto’s, achtbanen, draaimolens, een reuzenrad en glijbanen. Er is voor ieder wat wils!

Mini Mundi: meest peuter- en kleutervriendelijk

Opzoek naar een pretpark in Nederland voor kinderen van 2 tot 12 jaar, waarbij alles op minimaal tempo gaat? Bezoek dan Mini Mundi in Middelburg (Zeeland). Het park is groot en beschikt over attracties voor de allerkleinste met een tempo, waarmee zelfs het jongste grut zich durft te verplaatsen. Je vind hier draaimolens, een achtbaan en een schommelschip. Daarbij natuurlijk diverse speelplaatsen.

Mini Mundi wordt gezien als het meest peuter- en kleutervriendelijke pretpark van Nederland.

Jan Klaassen: grootste poppentheater van Nederland

In het Land van Jan Klaassen tref je natuurlijk het grootste poppentheater van Nederland. Het park is uniek en gelegen in het Gelderse Braamt. Met de populaire kaboutertrein en diverse speeltuinen kan jouw kind zich hier de hele dag vermaken. Zo is er een overdekte speelplaats, een buitenspeelplaats en een waterspeeltuin. Bijkomen kan natuurlijk bij de vermakelijke poppenkastvoorstellingen.