4 Mooie plekken in Frankrijk

Het favoriete vakantieland van veel Nederlanders is natuurlijk Frankrijk, maar ook hier zijn nog tal van steden die je misschien nog niet kent. Opzoek naar een leuke bestemming? Wij hebben 4 mooie plekken in Frankrijk voor jou geselecteerd. Absoluut de moeite waard en uitstekend te bereiken per trein.

Zoek tickets

Mont Saint Michel: Schiereiland in Normandië

Waanzinnige locatie om even bij te komen is Mont Saint Michel. Deze wereldberoemde abdij gelegen op een klein schiereiland in Normandië geeft schilderachtige plaatjes. Het eiland is te bezoeken onder de juiste weersomstandigheden, waarbij tevens de getijde van de oceaan een belangrijke rol spelen. Op de onderstaande drone video wordt dit duidelijk weergegeven. Het is een unieke plek op de aarde en goed te combineren met de Franse plaats Rennes.

De treinreis naar deze mooie plek in Frankrijk is goed te doen. Zo reis je met minimale reistijd van Amsterdam naar Parijs, waarna je overstapt op de TGV naar Rennes. Prijzen van treinkaartjes liggen tussen de 80 en 130 euro per enkele reis en de reistijd op 6.02 uur. Vanuit Rennes of andere plaatsen in Normandië is het mogelijk om het Openbaar Vervoer naar Mont St. Michel te reizen.

Carcassonne: Mooiste middeleeuwse stad

Een magische bestemming in Frankrijk is Carcassonne en heeft niet voor niets een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze middeleeuwse stad is één van de mooiste plekken in Frankrijk en beschikt over een enorme buitenmuur met 16 uitkijktorens. Als je naar de binnenmuur van kijkt zie je nog eens 24 torens. Daarnaast tref je een groot aantal nostalgische gebouwen, zoals de Saint-Nazaire basiliek, het kasteel en traditionele restaurants en cafés.

Wil je met de trein naar Carcassonne? Vanuit Nederland reis je per Thalys naar Parijs, waarna je overstapt op de TGV naar Valence. Eenmaal in Valence aangekomen stap je vervolgens over op de laatste trein naar Carcassonne. Met een reistijd van 9.18 uur kom je aan op deze mooie plek in Frankrijk.

Les Beaux-de-provence: Berg, Dorp en Natuur

Het is misschien wel het mooiste dorp van Frankrijk. Les Beaux-de-Provence ligt in de Provence op een berg van 900 meter hoog en 200 meter breed. Het contrast tussen dit fantastische provinciaalse dorp en de adembenemende omgeving (natuur) is onvoorstelbaar. In het dorp tref je leuke winkeltjes, terrasjes en smalle straatjes. Absoluut de moeite waard en goed te combineren met een vakantie of stedentrip naar Avignon.

Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks 10 treinen van Thalys naar Parijs. Hier kan je overstappen op de TGV naar Avignon. Per Zon-Thalys reis je in ongeveer 7 uur naar deze Franse bestemming, maar met een overstap op de TGV duurt dit ongeveer 8 uur.

Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 80 euro. Wanneer je een zitplaats voor de Zon-Thalys met vroegboekkorting weet te bemachtigen kan een treinkaartje naar Avignon al voor 49 euro worden bemachtigd. Wees er daarom zo snel mogelijk bij! Vroegboeken = voordelig reizen.

Marseille: Kustplaats in Zuid-Frankrijk

Een van de mooiste en grootste steden van Frankrijk is natuurlijk Marseille. De prachtige havenkom, tal van bezienswaardigheden en een bruisend stadscentrum trekken maandelijks duizenden toeristen.

Vergeet niet even de Notre Dame van Marseille en het panorama punt van de stad te bekijken. Daarnaast vind je in deze mooie stad in Frankrijk 22 verschillende musea. Ook voor cultuur kan je hier dus eindeloos genieten. Even bijkomen? Trek dan richting de boulevard en strijk neer op een terrasje langs de middellandse zee.

Met de trein naar Marseille is goed te doen. Per Zon-Thalys heb je een directe verbinding, maar ook de reis per Thalys en TGV is goed te doen. Vanaf 80 euro heb je al een treinticket naar Marseille voor de reis van ongeveer 7.28 uur. Tickets voor de Zon-Thalys zijn met vroegboekkorting verkrijgbaar vanaf 60 euro.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

NS Spoordeelwinkel: goedkope treinkaartjes en uitjes in mei 2024

Binnenkort een leuk dagje weg? Ontdek dan de maandelijkse acties van de NS Spoordeelwinkel. Elke maand zijn er uitjes in combinatie met een goedkoop treinkaartje verkrijgbaar, waarmee je aanzienlijk kan besparen. Denk aan het bezoeken van bijvoorbeeld een leuke stad,...

Pin It on Pinterest