4 Mooie plekken in Frankrijk

Trein Stedentrip

Het favoriete vakantieland van veel Nederlanders is natuurlijk Frankrijk, maar ook hier zijn nog tal van steden die je misschien nog niet kent. Opzoek naar een leuke bestemming? Wij hebben 4 mooie plekken in Frankrijk voor jou geselecteerd. Absoluut de moeite waard en

Mont Saint Michel: Schiereiland in Normandië

Waanzinnige locatie om even bij te komen is Mont Saint Michel. Deze wereldberoemde abdij gelegen op een klein schiereiland in Normandië geeft schilderachtige plaatjes. Het eiland is te bezoeken onder de juiste weersomstandigheden, waarbij tevens de getijde van de oceaan een belangrijke rol spelen. Op de onderstaande drone video wordt dit duidelijk weergegeven. Het is een unieke plek op de aarde en goed te combineren met de Franse plaats Rennes.

De treinreis naar deze mooie plek in Frankrijk is goed te doen. Zo reis je met minimale reistijd van Amsterdam naar Parijs, waarna je overstapt op de TGV naar Rennes. Prijzen van treinkaartjes liggen tussen de 80 en 130 euro per enkele reis en de reistijd op 6.02 uur. Vanuit Rennes of andere plaatsen in Normandië is het mogelijk om het Openbaar Vervoer naar Mont St. Michel te reizen.

Carcassonne: Mooiste middeleeuwse stad

Een magische bestemming in Frankrijk is Carcassonne en heeft niet voor niets een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze middeleeuwse stad is één van de mooiste plekken in Frankrijk en beschikt over een enorme buitenmuur met 16 uitkijktorens. Als je naar de binnenmuur van kijkt zie je nog eens 24 torens. Daarnaast tref je een groot aantal nostalgische gebouwen, zoals de Saint-Nazaire basiliek, het kasteel en traditionele restaurants en cafés.

Wil je met de trein naar Carcassonne? Vanuit Nederland reis je per Thalys naar Parijs, waarna je overstapt op de TGV naar Valence. Eenmaal in Valence aangekomen stap je vervolgens over op de laatste trein naar Carcassonne. Met een reistijd van 9.18 uur kom je aan op deze mooie plek in Frankrijk.

Les Beaux-de-provence: Berg, Dorp en Natuur

Het is misschien wel het mooiste dorp van Frankrijk. Les Beaux-de-Provence ligt in de Provence op een berg van 900 meter hoog en 200 meter breed. Het contrast tussen dit fantastische provinciaalse dorp en de adembenemende omgeving (natuur) is onvoorstelbaar. In het dorp tref je leuke winkeltjes, terrasjes en smalle straatjes. Absoluut de moeite waard en goed te combineren met een vakantie of stedentrip naar Avignon.

Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks 10 treinen van Thalys naar Parijs. Hier kan je overstappen op de TGV naar Avignon. Per Zon-Thalys reis je in ongeveer 7 uur naar deze Franse bestemming, maar met een overstap op de TGV duurt dit ongeveer 8 uur.

Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 80 euro. Wanneer je een zitplaats voor de Zon-Thalys met vroegboekkorting weet te bemachtigen kan een treinkaartje naar Avignon al voor 49 euro worden bemachtigd. Wees er daarom zo snel mogelijk bij! Vroegboeken = voordelig reizen.

Marseille: Kustplaats in Zuid-Frankrijk

Een van de mooiste en grootste steden van Frankrijk is natuurlijk Marseille. De prachtige havenkom, tal van bezienswaardigheden en een bruisend stadscentrum trekken maandelijks duizenden toeristen.

Vergeet niet even de Notre Dame van Marseille en het panorama punt van de stad te bekijken. Daarnaast vind je in deze mooie stad in Frankrijk 22 verschillende musea. Ook voor cultuur kan je hier dus eindeloos genieten. Even bijkomen? Trek dan richting de boulevard en strijk neer op een terrasje langs de middellandse zee.

Met de trein naar Marseille is goed te doen. Per Zon-Thalys heb je een directe verbinding, maar ook de reis per Thalys en TGV is goed te doen. Vanaf 80 euro heb je al een treinticket naar Marseille voor de reis van ongeveer 7.28 uur. Tickets voor de Zon-Thalys zijn met vroegboekkorting verkrijgbaar vanaf 60 euro.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!