4 Leukste pretparken in Duitsland

Wil jij een dagje weg? Nederlanders kiezen vaak voor een kerstmarkt, dagje shoppen of wandeling, maar dit is niet het enige wat je in Duitsland kan doen. Zo zijn er tal van attracties en pretparken in Duitsland die je zeker een keer moet hebben bezocht. Het is natuurlijk ook veel leuker om een keer een ander park te bezoeken. Denk aan pretparken in Duitsland als Movie Park Germany, Europa-Park, Phantasialand, Sea Life Oberhausen, Kernie’s Wunderland, Holiday Park, Irrland en Legoland. Hieronder vind je de 4 leukste pretparken in Duitsland. Uiteraard zijn deze parken goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Naast gemak, een duurzame en comfortabele reis doet de trein vaak niet onder op reistijd en prijs.

Movie Park Germany: Filmwereld komt tot leven!

Je hebt hier vast weleens van gehoord. Movie park Germany in Bottrop-Kirchhellen is een uniek pretpark in Duitsland met meer dan 40 attracties en shows. Het park is verdeeld in 5 verschillende thema’s. De thema’s zijn The Old West, Santa Monica Pier, Streets of New York, Nickland en Hollywood Street Set. Attracties die je zeker niet mag missen zijn The High Fall, MP Express en Star Trek Operation. Daarnaast vind je spannende achtbanen als Van Helsing, de Bermuda Triangle en mag je Ice Age 4D zeker niet missen.

Vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem reis je met een directe trein van ICE International naar station Oberhausen. Hier stap je over op de trein naar Feldhausen. Movie Park Germany ligt vervolgens op 500 meter loopafstand. Retourticket Movie Park Germany is vanuit heel Nederland verkrijgbaar vanaf 40 euro, wanneer je 3 tot 6 maanden voor vertrek boekt. Plan jouw uitstapje daarom vandaag nog!

Europa-Park: Heel Europa op één plek

Europa-Park is het grootste themapretpark van Duitsland en naast Disneyland het meest bezochte pretpark van Europa. In het themapark tref je meer dan 100 attracties, achtbanen en shows. Tevens kan je hier letterlijk en figuurlijk proeven van 14 verschillende Europese landen. Zo is de architectuur, het eten en de omgeving aangepast aan een land. Denk aan de een hapje eten in Parijs, op een sfeervol Italiaans pleintje of langs de Spaanse kust. Natuurlijk kan je ook specialiteiten eten als Hollandse poffertjes, Duitse Bratwurst of Britse Fish and Chips. Dit unieke park is te vinden in het Zwarte Woud.

Met de trein naar Europa-Park? Reis vanuit Nederland vanaf station Amsterdam, Utrecht of Arnhem per ICE International naar Offenburg. Hier stap je over op de trein naar Ringsheim. Een pendelbus brengt je vervolgens vanaf Ringsheim naar de ingang van het park. Aanrader voor Europa-park is om er een meerdaags uitstapje van te maken. De reistijd per trein is 6.20 uur en een kaartje enkele reis kost ongeveer 39,90 euro.

Phantasialand Keulen

Een prachtig pretpark in Duitsland is Phantasialand Keulen. Het park is gelegen in Brühl, nabij Keulen en heeft zes schitterende themagebieden; Fantasy, Berlin, Deep in Africa, China Town, Mexico en Mystery. De gebieden zijn ongekend goed gestyled, waardoor je echt het idee hebt dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. Geniet in Phantasialand Keulen van meer dan 40 spectaculaire attracties. Achtbanen die je zeker niet mag missen zijn Taron, Raik, Black Mamba en Maus au Chocolat.

Het park is op 3.10 uur reisafstand vanaf Amsterdam CS. Vertrek je ’s morgensvroeg? Dan kan je hier makkelijk een dagje uit van maken. Wanneer je in de middag aankomt raden wij aan om hier een meerdaags uitstapje van te maken. Per ICE International reis je vanaf Amsterdam, Utrecht of Arnhem met een directe verbinding naar Keulen. Hier stap je over op de trein naar Brühl. Op station Brühl wordt je tegen een vergoeding van 1.50 per persoon van station Brühl naar de ingang van Phantasialand gebracht.

Sea Life Oberhausen

Je hoeft niet alleen voor pretparken naar Duitsland, want ook onderwaterwereld Sea Life Oberhausen is een absolute aanrader. Meer dan 50 enorme aquaria zijn gevuld met de meest bijzondere waterwezens, als haaien, kwallen, roggen en clownvissen. Speciaal aan Sea Life Oberhausen is de onderwatertunnel, waarbij je dwars door het aquairum heen loopt en optimaal van de onderwaterwereld in Sea Life Oberhausen kan genieten.

Sea Life Oberhausen is goed bereikbaar met de trein en kan je goed combineren met een dagje winkelen en bezichtigen. Ook het centrum van Oberhausen heeft zijn hoogtepunten en in warenhuis CentrO zal je zeker iets leuks vinden.

Reis met de trein in 1.50 uur van Amsterdam naar Oberhausen voor een prijs van 20 euro. Hier stap je vervolgens over op buslijn C richting Marina/Sea Life, waarna je in 10 minuten bij de ingang van het aquarium wordt afgezet.

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Uitgeest heeft méér

Uitgeest heeft méér

Het dorp Uitgeest ligt heerlijk centraal – vlakbij de Noordzeekust en tussen Alkmaar en Amsterdam – en is bovendien veelzijdig. Een bezoek dus meer dan waard en uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reis eenvoudig per trein naar Uitgeest voor een leuk dagje...

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

ACTIE: Zomerweek 2024 per trein met korting

Ervaar, aanschouw, proef en ruik de zomer! Beleef samen een wereld vol muziek, foodtrucks, workshops en shop tot je erbij neervalt met tassen vol prachtige producten. Tijdens de Zomerweek dompel je jezelf helemaal onder in de sfeer van de warmste maanden van het jaar....

Pin It on Pinterest