4 leuke stedentrips met rondvaart

Wil je er even tussenuit? Plan dan een leuke stedentrip met rondvaart! Wij hebben een aantal bestemmingen voor jou geselecteerd met de mogelijkheid voor een rondvaart of boottocht. Vaak is een stad nog veel mooier vanaf het water. Daarbij vaart de rondvaartboot langs verschillende bezienswaardigheden en hoef je niet eindeloos te slenteren. Ontdek 4 leuke stedentrips met rondvaart of boottocht en beleef een onvergetelijk weekendje weg.

Natuurlijk reis je met de trein naar één van deze bestemmingen. De internationale trein is duurzaam, comfortabel en snel. Daarbij hoeft een treinkaartje helemaal niet duur te zijn.

Brugge: rondvaart over de Brugse Reien

Trein Brugge

In Brugge zijn een aantal must-see bezienswaardigheden en activiteiten. Een daarvan is een rondvaart door Bruggen. Je vaart over de Brugse Reien, waarbij je op vijf verschillende plaatsen kan opstappen. Een boottocht in Brugge duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Reis met de trein naar Brugge. Je hebt de mogelijkheid om per Thalys of IC Brussel naar deze bestemming in België te reizen. Per Thalys reis je naar station Brussel-Zuid, waarna je overstapt op de directe trein naar Brugge. Met de IC Brussel reis je eerst naar Antwerpen-Berchem, waarna je overstapt op de trein naar Gent. Vervolgens stap je voor de laatste keer over op de regionale trein naar Brugge. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 29 euro (2e klas) en 41 euro (1e klas).

Lyon: Rhône en de Saône

Lyon

Breng jij een bezoekje aan Lyon? Dan moet je zeker even een rondvaart over de Rhône en de Saône maken. Nabij Lyon komen de rivieren samen wat voor schilderachtige taferelen zorgt. Je hebt hier een mooi uitzicht vanaf het water op bezienswaardigheden als Vieux-Lyon en Prèsqu’ile. Een rondvaart duurt ongeveer 1 uur afhankelijk van het concept. Zo zijn er ook avondcruises, dinercruises en dagtours.

TIP: laat je afzetten bij restaurant l’Auberge de l’Ile. Het restaurant is gelegen op een eilandje in Lyon.

Uiteraard reis je met de trein naar Lyon. Je reist eerst per Thalys naar Disneyland Parijs, waarna je overstapt op de TGV naar Lyon. Met een totale reistijd van 5.45 uur kom je aan op Lyon Centraal (Lyon Part Dieu). Treinkaartjes boek je online zonder boekingskosten vanaf 80 euro (2e klas) en 121 euro (1e klas).

Frankfurt: Rondvaart over de Main

Frankfurt

Ga jij een weekendje naar Frankfurt? Maak dan zeker even een rondvaart door Frankfurt en bewonder de skyline vanaf het water. De stad is groot en druk en uitstekend te bezichtigen vanaf rivier de Main. Een rondvaart door Frankfurt duurt ongeveer 1 of 2 uur.

Het is ook mogelijk om een dagtour te maken over de Rijn, waarbij je door de Rijnvallei vaart. Je komt langs wijngaarden, sprookjesachtige dorpen en typisch Duitse steden.

Reis duurzaam en comfortabel met de internationale trein naar Frankfurt. Dagelijks vertrekken er 5 directe treinen van ICE International naar Frankfurt met een reistijd van slechts 3.55 uur. Opstappen kan op station Amsterdam, Utrecht of Arnhem voor een directe verbinding.

Gent: grachten, haven en Schelde

Trein Gent

Gent is een prachtige stad met tal van bezienswaardigheden, biercafé’s en winkelstraten. Vergeet bij een bezoekje aan deze stad in België zeker geen boottocht te maken. Er zijn tal van rederijen en verhuurders voor een rondvaart over de grachten, door de haven of over de Schelde. Je kan het zo gek niet verzinnen of het vaart over het water in Gent. Denk aan een watertaxi, Hop-on Hop-off boot, cruises en bootverhuur bedrijven.

Reis met de trein naar Gent. Je hebt de keuze uit de Thalys of IC Brussel. Per Thalys is de reistijd 2.34 uur en de ticketprijs 37 euro (2e klas) en 57 euro (1e klas). Per IC Brussel naar Gent is de reistijd 3.07 uur en de ticketprijs 29 euro (2e klas) en 41 euro (1e klas). In beide gevallen reis je eerst naar station Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de directe trein naar Gent.

 

Denny van den Broek
Denny van den Broek
2023-07-20
Elke keer weer geweldige aanbiedingen. Dit keer een win actie die ik graag zou winnen om een dagje gratis te reizen.
marion dielemans
marion dielemans
2023-07-19
Openbaar vervoer voor werk maar ook om te recreëren, om bereikbaar en toegankelijk te zijn voor alle Nederlandse burgers en ook alle mensen die ons prachtige land met een bezoek vereren!
Carla Blesting
Carla Blesting
2023-07-19
Ik wil heel graag in aanmerking komen voor de twee gratis tickets om met mijn broer naar onze 96 jarige tante te gaan, die wij door de afstand en kosten helaas al een jaar niet bezocht hebben
Heleen Hoogeveen
Heleen Hoogeveen
2023-07-19
Altijd fijn voordelig met de trein. Zeker met deze leuke actie👍🏻 Ik zou graag met mijn man, die ik haast 50 jaar ken gaan reizen. Altijd leuk om iets te winnen, nu maar duimen🍀🍀😀👍🏻
Hans Schmidt
Hans Schmidt
2023-07-19
Wij verbeugen ons al enkele jaren als U ons het niews over de goedkoope treinkaartjes informeert. Hartelijk dank.
Nini Oude Nijhuis
Nini Oude Nijhuis
2023-07-19
Altijd de juiste acties, en super fijn alles op 1 plek te hebben
Paula Ras
Paula Ras
2023-07-19
Een cadeautje als ik een keer vaker naar mijn vriendin in België zou kunnen reizen op mijn leeftijd
Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Londen?

Binnenkort een op CityTrip naar Londen? Dan reis je natuurlijk comfortabel en duurzaam per trein naar Londen. Opstappen kan op station Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal, waarna je met een rechtstreekse verbinding per Eurostar naar Londen wordt gebracht. Dit al...

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Wanneer goedkope treinkaartjes naar Parijs?

Voor een stedentrip naar Parijs is de trein een uitstekend vervoersmiddel. Er vertrekken dagelijks meerdere treinen van Eurostar vanaf Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. Deze rijden via Antwerpen en Brussel Zuid (Midi) naar station Gare du Nord in Parijs. Met...

Pin It on Pinterest