4 leuke stedentrips met rondvaart

Wil je er even tussenuit? Plan dan een leuke stedentrip met rondvaart! Wij hebben een aantal bestemmingen voor jou geselecteerd met de mogelijkheid voor een rondvaart of boottocht. Vaak is een stad nog veel mooier vanaf het water. Daarbij vaart de rondvaartboot langs verschillende bezienswaardigheden en hoef je niet eindeloos te slenteren. Ontdek 4 leuke stedentrips met rondvaart of boottocht en beleef een onvergetelijk weekendje weg.Natuurlijk reis je met de trein naar één van deze bestemmingen. De internationale trein is duurzaam, comfortabel en snel. Daarbij hoeft een treinkaartje helemaal niet duur te zijn.

Brugge: rondvaart over de Brugse Reien

Trein BruggeIn Brugge zijn een aantal must-see bezienswaardigheden en activiteiten. Een daarvan is een rondvaart door Bruggen. Je vaart over de Brugse Reien, waarbij je op vijf verschillende plaatsen kan opstappen. Een boottocht in Brugge duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.Reis met de trein naar Brugge. Je hebt de mogelijkheid om per Thalys of IC Brussel naar deze bestemming in België te reizen. Per Thalys reis je naar station Brussel-Zuid, waarna je overstapt op de directe trein naar Brugge. Met de IC Brussel reis je eerst naar Antwerpen-Berchem, waarna je overstapt op de trein naar Gent. Vervolgens stap je voor de laatste keer over op de regionale trein naar Brugge. Treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 29 euro (2e klas) en 41 euro (1e klas).

Lyon: Rhône en de Saône

LyonBreng jij een bezoekje aan Lyon? Dan moet je zeker even een rondvaart over de Rhône en de Saône maken. Nabij Lyon komen de rivieren samen wat voor schilderachtige taferelen zorgt. Je hebt hier een mooi uitzicht vanaf het water op bezienswaardigheden als Vieux-Lyon en Prèsqu’ile. Een rondvaart duurt ongeveer 1 uur afhankelijk van het concept. Zo zijn er ook avondcruises, dinercruises en dagtours.TIP: laat je afzetten bij restaurant l’Auberge de l’Ile. Het restaurant is gelegen op een eilandje in Lyon.Uiteraard reis je met de trein naar Lyon. Je reist eerst per Thalys naar Disneyland Parijs, waarna je overstapt op de TGV naar Lyon. Met een totale reistijd van 5.45 uur kom je aan op Lyon Centraal (Lyon Part Dieu). Treinkaartjes boek je online zonder boekingskosten vanaf 80 euro (2e klas) en 121 euro (1e klas).

Frankfurt: Rondvaart over de Main

FrankfurtGa jij een weekendje naar Frankfurt? Maak dan zeker even een rondvaart door Frankfurt en bewonder de skyline vanaf het water. De stad is groot en druk en uitstekend te bezichtigen vanaf rivier de Main. Een rondvaart door Frankfurt duurt ongeveer 1 of 2 uur.Het is ook mogelijk om een dagtour te maken over de Rijn, waarbij je door de Rijnvallei vaart. Je komt langs wijngaarden, sprookjesachtige dorpen en typisch Duitse steden.Reis duurzaam en comfortabel met de internationale trein naar Frankfurt. Dagelijks vertrekken er 5 directe treinen van ICE International naar Frankfurt met een reistijd van slechts 3.55 uur. Opstappen kan op station Amsterdam, Utrecht of Arnhem voor een directe verbinding.

Gent: grachten, haven en Schelde

Trein GentGent is een prachtige stad met tal van bezienswaardigheden, biercafé’s en winkelstraten. Vergeet bij een bezoekje aan deze stad in België zeker geen boottocht te maken. Er zijn tal van rederijen en verhuurders voor een rondvaart over de grachten, door de haven of over de Schelde. Je kan het zo gek niet verzinnen of het vaart over het water in Gent. Denk aan een watertaxi, Hop-on Hop-off boot, cruises en bootverhuur bedrijven.Reis met de trein naar Gent. Je hebt de keuze uit de Thalys of IC Brussel. Per Thalys is de reistijd 2.34 uur en de ticketprijs 37 euro (2e klas) en 57 euro (1e klas). Per IC Brussel naar Gent is de reistijd 3.07 uur en de ticketprijs 29 euro (2e klas) en 41 euro (1e klas). In beide gevallen reis je eerst naar station Antwerpen Centraal, waarna je overstapt op de directe trein naar Gent. 
Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!