Als je al een keer in Parijs bent geweest is het tijd om te genieten van de minder bekende dingen. Ontdek de stad op een andere manier en neem de tijd voor deze 4 leuke dingen in Parijs. Juist op de momenten dat je stilstaat in een onbekende stad zie je de schoonheid van kleinere dingen. Ook wanneer je dagelijks handelingen verricht, zoals koffiedrinken, eten, hardlopen, werken of lezen creëer je een moment voor jezelf.

Reis met de trein naar Parijs! Een bewuste, snelle en comfortabele verbinding vanuit Amsterdam, Schiphol en Rotterdam. Met een reistijd van slechts 3.18 uur en een prijs van 35 euro is er geen beter reisalternatief. Binnenkort naar Parijs? Koop dan direct goedkope treinkaartjes, want tarieven voor tickets zullen enkel stijgen naar mate de reisdatum dichterbij komt.

Hardlopen: Ochtend-run langs de Seine

Net als in Londen is dit eigenlijk alleen de te doen in de ochtend. Daarna is de stad wakker en zijn er teveel mensen langs de Seine om een degelijk rondje te kunnen hardlopen. De Seine is in de ochtend nog mooier en op deze manier leer je Parijs echt goed kennen.

Uiteraard kan je ook een boottocht over de Seine maken. De ochtend-run is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.

Winkelen: Marais te Parijs

Een van de leukste wijken in Parijs om te winkelen is de Marais. Knusse en typische boetiekjes in smalle straatjes. Verder tref je in deze wijk prachtige historische panden en gezellige barretjes, terrasjes en restaurants. Ideaal om rond het middaguur te lunchen of in de namiddag te borrelen.

De wijk is misschien wat minder bekend en wordt door menig toerist voorbijgelopen, maar is absoluut de moeite waard. De wijk ademt mode, is hip en zeker leuk voor een tweede of derde bezoek aan Parijs.

Picknicken: Parken in Parijs

Ook leuk om te doen in Parijs is picknicken in één van de stadsparken. Verzorg jezelf goed met een heerlijke lunch of stokbroodje met rode wijn en struin neer in één van de parken. Denk aan:

  • Jardin du Luxembourg (ook wel Luco genoemd)
  • Champ de Mars (park naast de Eiffeltoren)
  • Op de trap van de Sacre Coeur
  • Bois de Boulogne
  • Jardins du Trocadéro (prachtig uitzicht over de Seine en Eiffeltoren)

Strand: Paris Plage langs de Seine

In de zomermaanden is Paris Plage een begrip geworden in Parijs. Zo vind je langs de oever van de Seine in de zomermaanden tientallen kraampjes, terrasjes en zwemgelegenheid. Begonnen in 2016, maar ondertussen niet meer weg te denken. Het is misschien wel het enige waar deze wereldstad nog niet over beschikte.